Merkonom

Du bliver merkonom ved at tage fag svarende til 40 ECTS-point inden for det merkantile fagområde på akademiuddannelserne på deltid. Du sammensætter selv din merkonom med fag, som passer til dine behov og interesser.

Når du starter på en merkonom, skal du overveje, om du senere ønsker at tage en hel akademiuddannelse. Ud over de 40 ECTS-point skal du gennemføre valgfag svarende til 10 ECTS-point og et afgangsprojekt. Du skal være opmærksom på, at der er særlige krav om, hvilke fag du kan vælge på de enkelte uddannelser. Læs mere under hver uddannelse.

Hvis du har et fuldtidsjob, vil du typisk kunne tage et fag pr. semester. 

Det merkantile fagområde omfatter følgende uddannelser:

 

Finansiel rådgivning

Akademiuddannelse

En deltidsuddannelse for dig, der interesserer dig professionelt for investering og finansiering, og som til dagligt arbejder med kunder og klienter.

Salg og markedsføring

Akademiuddannelse

Deltidsuddannelse for dig, der vil være med til at sikre kvalitet og udvikling i virksomhedens salgs- og markedsføringsindsats – nationalt og internationalt.

International transport og logistik

Akademiuddannelse

Deltidsuddannelse for dig, der vil arbejde med virksomheders globale udfordringer og varetage ledelsesopgaver i værdi- og forsyningskæder.

Kommunikation og formidling

Akademiuddannelse

Deltidsuddannelse for dig, der vil arbejde professionelt med kommunikation, formidling i private og offentlige virksomheder - både nationalt og internationalt.

Retail

Akademiuddannelse

Deltidsuddannelse for dig, der vil forstå, styre og udvikle detailhandelsvirksomheder og detailkæder. Uddannelsen i retail er målrettet butikschefer og lederaspiranter.

Skatter og afgifter

Akademiuddannelse

Deltidsuddannelse for dig, der ønsker at få en bred praktisk og teoretisk forståelse af emner som inddrivelsesret, toldret, skatteret, moms- og afgiftsret.

Økonomi- og ressourcestyring

Akademiuddannelse

Deltidsuddannelse for dig, der vil styrke dine evner til at analysere, planlægge og gennemføre løsninger, der bredt vedrører økonomi og ressourcestyring i private og offentlige virksomheder.