Computer Telefon 1080

Fremtidens fagportrætter

Om jobfunktioner i produktionen af grafiske brugergrænseflader

Forskningsprojektet undersøger, hvordan fagspecialister hos producenter af digitale løsninger og indhold arbejder med at skabe grafiske brugergrænseflader.

Erhvervsakademi Aarhus har taget initiativ til dette projekt med det formål at tilvejebringe viden, der gør, at danske erhvervsakademier, som udbyder multimediedesigneruddannelsen, kan tilbyde dimittender til aftagervirksomheder, der i høj grad matcher efterspurgte kompetencer.

Projektet har særlig fokus på design og programmering i forbindelse med udviklingen af grafiske brugergrænseflader. Den grafiske brugergrænseflade viser de skærmbilleder, som du ser, når du eksempelvis bruger din smartphone eller bærbare computer.

Grafiske brugergrænseflader

Antallet af skærme, der omgiver os, er øget betragteligt de seneste 10 år. Smartphones, tablets, PC’er og andre elektroniske gadgets er at finde blandt selv de yngste familiemedlemmer. Konkurrencen blandt leverandører om brugernes opmærksomhed er hård.

Udviklingen af grafiske brugergrænseflader, som bidrager til en god brugeroplevelse, har stor betydning for, om brugeren vil anvende produktet.

Ønsker til fremtidens medarbejdere

Dette projekt vil tilvejebringe ny viden om, hvilke realkompetencer der er i spil hos producenter af digitale løsninger og indhold. Desuden vil ny viden om producenternes ønsker for fremtidens medarbejdere tilvejebringes med fokus på arbejdsområder som kundeopgaver, der involverer udviklingen af grafiske brugergrænseflader.

Projektet vil omfatte forskellige undersøgelsesmetoder, som blandt andet omfatter en analyse af jobannoncer og feltstudier hos virksomheder, der beskæftiger sig med udviklingen af grafiske brugergrænseflader.

Resultaterne fra projektet skal bruges i undervisningen på Erhvervsakademi Aarhus og gøre multimediedesigneruddannelsen endnu mere erhvervsorienteret.

Uddannelsesnetværk og følgegruppe

Forskningsprojektet realiseres i et samarbejde mellem Erhvervsakademi Aarhus og uddannelsesnetværket for multimediedesigneruddannelsen. Følgende akademier deltager i projektets følgegruppe:

Projektperiode

  • Projektperiode: 1. januar 2018 – 31. december 2018

Projektets officielle titel: Fremtidens fagportrætter? – jobfunktioner inden for design og udvikling af grafiske brugergrænseflader

Fremtidens Fag

E-bog: Fremtidens fagportrætter

Få indblik i 3 fagportrætters arbejde med design af digitale brugergrænseflader

Hent e-bog

Projektleder:

Morten Algy Bonderup

Telefon

7228 6339

Stilling

lektor

Bliv inspireret

Dyk ned i vores andre praksisnære projekter og e-bøger.

Projekter

Projekter

Få ny viden i vores mange forsknings- og innovationsprojekter

Projekter
E-bøger

E-bøger

Her finder du vores e-bøger, der indeholder de vigtigste resultater og viden fra vores forsknings- og innovationsprojekter.

E-bøger

Se alle forskningsprojekter fra de danske erhvervsakademier på EA Viden

Besøg EA Viden