Webudvikling

Niveau

Professionsbachelor som overbygning

ECTS

90

Varighed

1½ år

Studiestart

August

Søg ind nu
Webudvikling

Få praktisk og strategisk indsigt i webteknologi.

Den 1½-årige professionsbacheloruddannelse i webudvikling er en overbygningsuddannelse på datamatiker- eller multimediedesigneruddannelsen.

Med en professionsbachelor i webudvikling kvalificerer du dig til at arbejde med udvikling og optimering af webteknologier inden for flere forskellige områder. Du kan fx arbejde med udvikling af klassiske hjemmesider, avancerede webapplikationer og mobile applikationer.

Du lærer både om praktiske og strategiske sider af webudvikling og får indblik i udfordringer ang. både it-sikkerhed og data. Du kommer til at arbejde med netop de teknologier og metoder, som sikrer, du bliver parat til at varetage mange forskellige typer af job som færdiguddannet.

Lær at programmere digitale løsninger

Uddannelsen er for dig, der har interesse for web, programmering og digitale løsninger.

På 1½ år får du viden og værktøjer, der kvalificerer dig til at designe og programmere webapplikationer i alle størrelser på tværs af platforme, medier og applikationer - med øje for fx it-sikkerhed og data. Du lærer både at håndtere de avancerede webudviklingsprojekter og løse mindre projekter, fx integration af fx lyd og video i eksisterende løsninger.

Bliv en kompetent webudvikler

Du kommer til at arbejde med de nyeste teknologier inden for frontend- og backendudvikling, så du bliver klar til job som fx webudvikler, frontend-udvikler, backend-udvikler, UX-specialist eller webdesigner.

Som uddannet webudvikler kan du derfor stå i spidsen for hele processen fra udvikling til implementering af apps, websites, webapplikationer og andre webløsninger.

Andre har også set på

Udforsk uddannelser, som ligner denne.

Innovation og entrepreneurship
Professionsbachelor som overbygning

Innovation og entrepreneurship

Lær at udvikle forretningsideer og prøve dem af i praksis. For dig, der drømmer om egen virksomhed eller dig, der vil arbejde med innovation.

Innovation og entrepreneurship
Digital konceptudvikling
Professionsbachelor som overbygning

Digital konceptudvikling

Skab fremtidens digitale brugeroplever med viden om digitale koncepter. Vælg dansk- eller engelsksproget version af uddannelsen.

Digital konceptudvikling
It-sikkerhed
Professionsbachelor som overbygning

It-sikkerhed

Få specialiseret viden om it- og cybersikkerhed og bliv klar til job i it-branchen, hvor sikkerhed er et højaktuelt indsatsområde.

It-sikkerhed

Uddannelsen

På uddannelsen arbejder vi tværfaglige med de forskellige faglige discipliner inden for webudvikling. 

Uddannelsen udgør 90 ECTS-point og består af en række fagmoduler, et praktikforløb og et afsluttende bachelorprojekt, som du skriver i samarbejde med din praktikvirksomhed.

Praktik: Fra teoretisk viden til praktisk arbejde

På 3. semester skal du i praktik i en virksomhed. Praktikken er din mulighed for at koble din teoretiske viden med praktisk arbejde, og du styrker samtidig dit grundlag for en hurtig adgang til et spændende job.

Bachelorprojekt

Som afslutning på din uddannelse skal du skrive dit bachelorprojekt. Bachelorprojektet skal have udgangspunkt i en praksisnær problemstilling.

Problemstillingen til bachelorprojektet formulerer du normalt i samarbejde med en ekstern partner, fx praktikvirksomheden. Løsningen af opgaven foregår oftest i tæt kontakt med virksomheden, og du opholder dig sandsynligvis i virksomheden i en stor del af perioden.

Få internationale kompetencer

Du kan tage til udlandet på studieophold, sommerskole eller praktikophold i løbet af din uddannelse.

Studieordning

Find den her

Få fat i en studie- og karrierevejleder

Mail: vejledning@eaaa.dk
Telefon: 7228 6020

Se åbningstider her

Ansøg om optagelse

Her finder du informationer om, hvordan du søger ind på professionsbachelor i webudvikling på Erhvervsakademi Aarhus.

Adgangskrav

For at blive optaget på uddannelsen skal du have en af følgende uddannelser:

  • Datamatiker
  • Multimediedesigner

Se hvilke vurderingskriterier, vi behandler ansøgninger ud fra

Kontakt studievejledningen på vejledning@eaaa.dk eller telefon 7228 6020 for at høre om dine muligheder og eventuelle krav om supplering, hvis du har en anden uddannelsesmæssig baggrund.

Sådan søger du

Du søger på nemStudie

Du kan søge fra 1. februar. Der er studiestart i august.

I tvivl om sprogkrav, grænsekvotienter, udregning af gennemsnit og venteliste?

Find alle svar

Praktik

På 3. semester skal du i praktik i en virksomhed.

I din praktik afprøver du dine nye færdigheder i en virksomhed og får indsigt i fremtidige arbejdsopgaver og karrieremuligheder. Du får koblet din teoretiske viden med praktisk erfaring og styrker samtidig dit CV.

I praktikken afprøver du et arbejdsområde og målretter din uddannelse i forhold til dine karriereplaner. Som en del af praktikken skriver du et projekt med udgangspunkt i en problemstilling fra virksomheden. Her får du mulighed for at specialisere dig inden for netop dine interesser.

Praktikken er en obligatorisk del af uddannelsen, og det er dit ansvar at finde en praktikvirksomhed. Som hjælp stiller vi en lang række værktøjer og kontakter til rådighed, fx via vores karrierecenter.

Eksempler på praktikvirksomheder

Din praktik kan foregå i en virksomhed i Danmark eller i udlandet. Her kan du se eksempler på praktikvirksomheder:

Samarbejde med mange virksomheder

Erhvervsakademi Aarhus har et tæt samarbejde med en lang række private og offentlige virksomheder. Kontakten til erhvervslivet skaber praksisnær undervisning – til glæde for både studerende, uddannelsen og virksomhederne.

Du oplever først og fremmest samarbejdet med erhvervslivet i forbindelse med projektarbejde og praktik. Vi inviterer også gæsteundervisere indenfor, der bidrager med deres erfaring og det sidste nye fra erhvervslivet. Til eksamen benytter vi også gerne censorer fra erhvervslivet.

Info om praktik

Se evalueringer og info til virksomheder om praktik

Praktik

Praktik

Vi undersøger løbende, om praktikken lever op til de studerende og virksomhedernes forventninger.

Praktik
Få en praktikant

Få en praktikant

Annoncér på vores jobportal og få fingre i en af de 5000 studerende, der hvert år skal i praktik.

Få en praktikant

Karriere

Med uddannelsen i webudvikling finder du ansættelse i udviklingsafdelinger i virksomheder af alle størrelser eller i større konsulent- eller softwarefirmaer inden for webområdet.

Dit job kan fx være som:

  • Webudvikler
  • Frontend-udvikler
  • Software-udvikler
  • UI-designer
  • UX-designer

Så mange får job

Se alle beskæftigelsestal for dimittender fra en uddannelse på Erhvervsakademi Aarhus her.

Dyk ned i tallene

Læs videre på kandidatniveau

En erhvervsakademiuddannelse er en dynamisk vej til en længere videregående uddannelse. Se dine muligheder her:

En uddannelse fra et erhvervsakademi er en dynamisk vej til en længere videregående uddannelse. En professionsbacheloruddannelse er på samme niveau som en bacheloruddannelse. En del af vores dimittender bliver optaget på relevante kandidat- eller masteruddannelse i Danmark eller i udlandet. Vær opmærksom på, at du måske skal tage suppleringsfag for at opfylde adgangskravene, og at der kan være begrænsede antal studiepladser på de enkelte uddannelser.

Her er eksempler på relevante kandidatuddannelser for uddannelsens dimittender. Der kan være andre muligheder for videreuddannelse.

Vil du vide mere?

Hvis du ønsker at videreuddanne dig, skal du søge vejledning hos den uddannelsesinstitution, du ønsker at blive optaget på.

Du er også velkommen til at kontakte studie- og karrierevejledningen for yderligere information om karriere og videreuddannelse.

Studieliv på Ringvej Syd

Højt fagligt niveau, inspirerende indretning, kvalificeret vejledning og et levende studiemiljø med sociale aktiviteter kendetegner det studieliv, du vil opleve på Erhvervsakademi Aarhus.

Afdelingen på Ringvej Syd er opført i 2014 og indeholder alle de faciliteter, som kræves af et uddannelseshus i dag. Du kommer hurtigt hertil fra centrum med tog, letbane eller bus.

Ringvej Syd ligger 10 min. gang fra vores øvrige afdelinger på Sønderhøj, hvor langt de fleste af vores 5.400 studerende og 28 uddannelser er samlet.

Studietilfredshed

Hvert andet år gennemfører vi – i samarbejde med ministeriet og i lighed med de øvrige danske uddannelsesinstitutioner – en undersøgelse af studietilfredsheden blandt vores studerende og nyuddannede. Undersøgelsen hedder ”Danmarks Studieundersøgelse”.

Se de seneste resultater fra ”Danmarks Studieundersøgelse” på Erhvervsakademi Aarhus her

Sammenlign videregående uddannelser

Uddannelseszoom kan du sammenligne resultaterne fra ”Danmarks Studieundersøgelse” på tværs af alle videregående uddannelser i Danmark. Du kan bl.a. sammenligne nyuddannedes lønniveau og se, hvordan de fik deres første job.

Underviserevaluering

Hvert forår gennemfører vi en underviserevaluering, hvor vores studerende vurderer den undervisning, de modtager.

Se de seneste resultater fra underviserevalueringen her

Kontakt

Uddannelsen foregår på Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J.

Find vej til os

Få fat i en studie- og karrierevejleder

Mail: vejledning@eaaa.dk
Telefon: 7228 6020

Se åbningstider her

Har du spørgsmål om SU?

Så få svar hos vores SU- og SPS-vejledere.

Se åbningstider og kontaktinfo her