Studerende Uddannelse Aarhus Jordbrug 0371

INDOPED - Modernisering af pædagogisk undervisningspraksis i Indonesien

Projektet vil øge undervisningskapaciteten blandt indonesiske undervisere, så de videregående uddannelsesinstitutioner får samme niveau som de europæiske universitetspartnere.

Erhvervsakademi Aarhus skal i dette projekt samarbejde med fire europæiske universiteter om at højne undervisningskvaliteten hos fem deltagende indonesiske universitetspartnere. Projektet kaldes ’INDOPED - Modernizing Indonesian Higher Education with Tested European Pedagogical Practices’.

Formålet med projektet er at hjælpe de indonesiske universiteter med at finde deres vej til en innovativ pædagogisk tilgang. Dette sker på baggrund af de forskellige metoder, som de europæiske partnere har introduceret og undervist dem i.

Pilotforsøg i Indonesien

Projektet vil blandt andet arbejde med, hvordan underviserens rolle kan ændres til mentor eller facilitator for læring. Hovedaktiviteterne i projektet omfatter test og integrering af europæiske pædagogiske tilgange og praksis via pilotforsøg, hvor de indonesiske partnere trænes i europæiske principper, hvorefter de testes lokalt, under vejledning af de europæiske mentorer. Målet er at udbrede den opnåede erfaring med pilotforsøgene til andre indonesiske universiteter.

Modernisering af pædagogisk praksis

På nuværende tidspunkt er der en række udfordringer i forbindelse med de videregående uddannelser i Indonesien, og der er et behov for at modernisere den indonesiske pædagogiske praksis, for at den kan leve op til kravene i et begyndende industrialiseret samfund, som landet er. Undervisningen på de fleste indonesiske universiteter er stadig meget lærercentreret og baseret på klasseundervisning. De indonesiske studerende har meget begrænset kontakt med virksomheder under deres studie, hvilket også vil være et indsatsområde i projektet.

Projektets resultater

Videoen InnoCamp viser et udsnit fra InnoCamp i Indonesien, hvor de studerende gennemgår en innovationsproces. Videoen viser også de resultater, som projektet INDOPED har opnået igennem InnoCamp.

Projektleder:

Susanne Østergaard Olsen

Telefon

7228 6231

Stilling

lektor

Erasmus Logo

Projektet er finansieret af Erasmus+

Bliv inspireret

Dyk ned i vores andre praksisnære projekter og e-bøger.

Projekter

Projekter

Få ny viden i vores mange forsknings- og innovationsprojekter

Projekter
E-bøger

E-bøger

Her finder du vores e-bøger, der indeholder de vigtigste resultater og viden fra vores forsknings- og innovationsprojekter.

E-bøger

Se alle forskningsprojekter fra de danske erhvervsakademier på EA Viden

Besøg EA Viden