Fleksibel akademiuddannelse

Niveau

Akademiuddannelse

ECTS

60 ECTS

Varighed

2-3 år

Fleksibelt

Tag et enkelt fag eller en hel uddannelse.

Sådan kommer du i gang
Efteruddannelse Kurser Kursister Aarhus 2014 01

Ønsker du efteruddannelse på akademiniveau, hvor du selv kan sammensætte fag efter dine interesser? Så er en fleksibel akademiuddannelse noget for dig.

En fleksibel akademiuddannelse giver dig mulighed for at sammensætte dit eget individuelle uddannelsesforløb, der passer til dine ønsker, behov og karriere.

På uddannelsen er du selv med til at præge det faglige udbytte og har mulighed for at udvælge fag fra forskellige akademiuddannelser. Du kan for eksempel kombinere fag inden for salg og markedsføring med ledelse eller HR.

Mulighederne på en fleksibel akademiuddannelse er mange og du er i høj grad med til at præge uddannelsen, som du ønsker. Uddannelsen skal dog ende ud med at give dig en klar faglig profil.

Hvorfor vælge en fleksibel akademiuddannelse?

En fleksibel akademiuddannelse er til dig, der ønsker en efteruddannelse på akademiniveau, hvor du i høj grad selv kan være med til at præge det faglige udbytte.

Uddannelsen er oplagt for dig hvis dit arbejde eller interesser dækker et bredt fagligt område.

Scenarie for at tage en fleksibel akademiuddannelse

Pia har et ønske om at få styrket sine kompetencer indenfor både Informationsteknologi samt kommunikation og formidling, da det vil give værdi i hendes nuværende jobfunktion.

Hun vil derfor gerne sammensætte en fleksibel akademiuddannelse, der består af følgende fag:

  • Informationsteknologi: Programmering, IT-sikkerhed, Brugervenlighed og Systemudvikling (i alt 25 ECTS)
  • Kommunikation og formidling: Kommunikation i praksis, Strategisk kommunikation, Skriftlig kommunikation (i alt 25 ECTS)

Ud fra den sammensætning Pia ønsker, kan hun egentligt selv vælge, om hun vil skrive afgangsprojekt (10 ECTS) indenfor IT eller Kommunikation og formidling.

Pia vælger, at hun gerne vil skrive afgangsprojekt i informationsteknologi. På eksamensbeviset vil titlen altså være: Fleksibel akademiuddannelse (indenfor Informationsteknologi)

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen sammensættes af fag svarende til 60 ECTS. De skal tilsammen sikre dig en klar faglig profil og kompetencer.

  • Fagene kan stamme fra én eller flere akademiuddannelser, men skal være på samme niveau for at kunne indgå i uddannelsesforløbet.
  • En fleksibel akademiuddannelse bygges op af en række moduler, hvor mindst 30 ECTS point, inklusiv afgangsprojektet, skal komme fra samme fagområde - se oversigten over fagområder.

Du kan eventuelt også lade fag, du allerede har gennemført, indgå som en del af uddannelsen. Du skal inddrage alle fagene i større eller mindre omfang i afgangsprojektet.

Du vil kunne færdiggøre en fleksibel akademiuddannelse på ca. 3 år, dog skal uddannelsen være afsluttet inden for 6 år.

Personlig uddannelsesplan

Som en del af en fleksibel akademiuddannelse skal du udfylde en personlig uddannelsesplan. Formålet med den personlige uddannelsesplan er, at beskrive dit samlede uddannelsesforløb, de enkelte fag samt afgangsprojektet. På uddannelsesplanen skal du angive hvornår du forventer at tage de forskellige fag.

Du kan enten selv lave et udkast/oplæg ved at udfylde skabelonen længere nede, eller lave den i samarbejde med en af vores studievejledere. Uddannelsesplanen skal dog i sidste ende godkendes af en faglig koordinator.

Skabelon til en personlig uddannelsesplan (Word dokument)

Sådan foregår tilmeldingen til fagene

Når din personlige uddannelsesplan er godkendt, kan du løbende tilmelde dig de enkelte fag. Du finder fagene under de relevante akademiuddannelser.

Adgangskrav

Du kan enten blive optaget direkte på akademiuddannelsen hvis du opfylder optagelseskravene, eller på baggrund af en realkompetencevurdering.

Sådan kommer du i gang

Interesseret eller vil du vide mere? Så udfyld formularen nedenunder og du vil blive kontaktet af en af vores studie- og karrierevejledere.

Hvilken uddannelse er du interesseret i?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Få fat i en studie- og karrierevejleder

Mail: vejledning@eaaa.dk
Telefon: 7228 6020

Se åbningstider her