Fødevarebachelor
3½-årig naturvidenskabelig uddannelse i Aarhus inden for fødevareproduktion.
Vil du være med til at skabe velsmagende, nærende og bæredygtige fødevarer til en voksende verdensbefolkning?
Attraktivt jobmarked
Med en fødevarebachelor træder du direkte ind på et attraktivt jobmarked.
Den danske fødevaresektor – som er en global spiller – står netop nu og i de kommende år og mangler arbejdskraft.
Uddannelsen er en 3½-årig videregående uddannelse med obligatorisk praktik og findes kun i Aarhus.
Der er studiestart på uddannelsen i august.
Uddannelsens officielle navn er: Professionsbachelor i fødevareteknologi og applikation.
Oplev studiet: Book et besøg, hvor du følger 2 studerendes hverdag
Besøg os 4 timer. En unik mulighed for at opleve studielivet og prøve hverdagen som studerende på uddannelsen af.
Læs mere og book dit besøg her
Vil du være med til at udvikle fremtidens bæredygtige fødevareproduktion?
Drømmer du om at lave dine egne produkter og se dem på hylderne i supermarkedet?
Eller vil du arbejde i en eksisterende fødevarevirksomhed med at fremstille det næste store madhit til middagsbordet?
Med en fødevarebachelor kan du være med til at stille danskernes sult efter velsmagende, sunde og klimavenlige fødevarer. Og bidrage til den vigtige omstilling til en sundere og mere bæredygtig fødevareproduktion.
Naturvidenskabelig grundviden og indsigt i processer fra råvare til færdigt produkt
Med afsæt i naturvidenskabelig grundviden får du indsigt i alle processer i en fødevareproduktion fra råvare til færdigt produkt.
Du lærer at vurdere fødevareprodukters smag, konsistens, holdbarhed, næringsværdi og funktionalitet.
Du lærer også at bruge bakterier til at fremstille velsmagende fødevarer og håndtere fødevaresikkerheden i en virksomhed.
På verdensplan bliver der flere og flere munde at mætte.
Derfor lærer du at arbejde med nye teknologier og designe nye produktionsprocesser, der kan sikre mad nok til alle.
Kemi omsat til syltet agurk
Gennem hele uddannelsen er den teoretiske undervisning tæt koblet til det praktiske arbejde.
Du vil opleve et tæt samarbejde med erhvervslivet, og du kommer til at løse konkrete udfordringer fra virksomheder.
I vores bryggeri og proceskøkken omsætter du (iført hvid kittel og blåt hårnet) teorien til analyser og forsøg.
Et af dem kan handle om, hvordan stivelsesmidlet pektin kan bruges i en drikkeyoghurt. Eller hvordan du udvinder fortykningsmidlet alginat fra tang eller måler knækket i chokolade.
Du lærer en masse om processer, enzymer og biokemi. Om mikrobiologi, cellernes ombygning og kemi omsat til en syltet agurk.
Max, studerende på fødevarebachelor, viser Rasmus Brohave sin uddannelse
Få praktisk erfaring med den samlede proces fra råvarer til færdigt produkt
Som færdiguddannet fødevarebachelor kan du udvikle fødevarer med nye teknologier og funktionelle ingredienser.
Du kan anvende proces- og applikationsudstyr – fordi du allerede under din studietid har arbejdet i testkøkken, produktionsanlæg og laboratorie.
Efter endt uddannelse vil du kunne arbejde med en bred vifte af opgaver, fx produktudvikling, produktionsplanlægning, fødevarekvalitet og sikkerhed, fødevareanalyser og procesoptimering - kompetencer, som fødevarebranchen efterspørger i stor stil netop nu.
Dette lærer du
Gennem uddannelsen lærer du både teori og får hands-on erfaring, så du fx kan:
- Bruge bakterier og enzymer til at fremstille nye fødevarer
- Undersøge, hvordan produktionsprocessen påvirker tekstur og smag
- Arbejde med funktionelle ingredienser
- Håndtere fødevaresikkerhed i en virksomhed
- Arbejde med avancerede fødevareprocesser
- Sammensætte og træne sensorisk panel (bruge mennesker til at vurdere et produkt)
- Forhindre svindel med fødevarer
- Opsætte, udføre og validere forsøgsplaner
- udvikle fremtidens fødevarer.
Kom til online infomøde 14. juni 2023 kl. 17-18
Brug 1 time og deltag i online infomøde om vores 4 videregående uddannelser inden for laboratorie-, fødevare- og miljøteknologi . Mød undervisere og kom helt tæt på den uddannelse, du er interesseret i.
Find links til infomødet her
Mød tre undervisere
Underviserne på fødevarebachelor har erfaring fra fødevarebranchen, et bredt netværk af fødevarevirksomheder og stor faglig viden om kemi, ernæring og fødevareteknologi.
Mød tre undervisere her
Garanti for praktikplads
På uddannelsen arbejder du med fødevarer fra dag et, og du er forhåndsgaranteret en praktikplads hos en fødevarevirksomhed, når du skal i praktik på 5. semester. Det betyder:
- at du allerede som nyuddannet har et solidt kendskab til branchens arbejdsmetoder og udviklingsbehov
- at du har praktisk erfaring, inden du får dit første job
- at du kan bruge den teori, du har lært.
Hør 2 studerende fortælle om uddannelsen
For at se disse videoer skal du acceptere, at vi indsamler statistik ang. dit besøg på eaaa.dk.
Opdater dit samtykke her
Undervisning på mindre hold
Hos os giver undervisningen mening. Undervisningen er projektbaseret, og vi bringer den faglige og teoretiske viden i spil i praksisnære problemstillinger.
Du styrker din faglighed ved at analysere aktuelle udfordringer eller situationer i fødevarebranchen og argumentere for dine kreative løsningsforslag – som du ofte er kommet frem til sammen med dine medstuderende og i tæt dialog med underviserne.
Hos os anvendes teori til at skabe mening i praksis.
Undervisningen er sammensat af dialogbaseret undervisning på dit hold, projektarbejde i grupper, feedback fra vejledere og medstuderende, virksomhedsbesøg, studieture og faglige arrangementer for alle studerende på erhvervsakademiet.
Vi støtter dig i at blive en professionel studerende, der kan planlægge og styre dine studieaktiviteter på egen hånd. Et højt studieudbytte, et godt studieliv og solide personlige egenskaber er med til at få dig helt frem i køen til et job. Derfor er de personlige karakteregenskaber noget vi har fokus på og arbejder med på studiet.
Uddan dig med enkeltfag, mens du er i job
Enkeltfag er en mulighed for dig, der ønsker at videreuddanne dig på professionsbachelorniveau sideløbende med dit job. Læs mere om enkeltfag her
Er du nysgerrig på andre uddannelser, der ligner denne?
Så tag et kig på:
- Laborant (2½ år)
- Miljøteknolog (2 år)
- Professionsbachelor i business og vandteknologi (3½ år)
Få hjælp til at vælge den rigtige videregående uddannelse
Vi hjælper dig, når du skal vælge uddannelse. Du kan få 1-1 vejledning eller deltage i fx infomøder eller studiepraktik.
Se hvordan du bliver afklaret om dit uddannelsesvalg
Uddannelsen
Uddannelsen varer 3½ år fordelt over 7 semestre, som alle har fokus på fødevarer, kvalitet og udvikling. Gennem hele uddannelsen vil du opleve, at den teoretiske undervisning er tæt koblet til det praktiske arbejde.
1.-4. og 6. semester afsluttes med et fødevareprojekt. I projektet omsætter du dine opnåede færdigheder inden for teknologi, analyse, innovation og kvalitetssikring til at håndtere drifts-og udviklingsmæssige opgaver. Det sker i samarbejde med virksomheder fra fødevarebranchen.
I slutningen af 2. semester skal du vælge mellem 2 studieretninger: Fødevareproduktion eller fødevarekemi og bioteknologi.
På 5. semester skal du i praktik i en relevant virksomhed i Danmark eller i udlandet, og på 7. semester skriver du dit afsluttende bachelorprojekt i tæt samarbejde med en virksomhed, ofte den du har været i praktik hos.
Drømmer du om at arbejde i en international fødevarevirksomhed? Så har du gode muligheder for at styrke dit CV med et studie- eller praktikophold i udlandet i løbet af din uddannelse.
1. semester
Fødevareteknologi 1: Fødevarekemi, mikrobiologi, statistik (10 ECTS)
Fødevarekemi (10 ECTS)
Fødevaremikrobiologi (5 ECTS
Fødevareprojekt 1: Projektarbejde og formidling (5 ECTS)
2. semester
Fødevareteknologi 2: Enhedsoperationer (10 ECTS)
Fysisk kemi (5 ECTS)
Anvendt matematik (5 ECTS)
Statistik og forsøgsplanlægning (5 ECTS)
Fødevareprojekt 2 (5 ECTS)
3. semester
Fødevareteknologi 3: Fødevareproduktion (10 ECTS)
Funktionelle ingredienser (5 ECTS)
Studieretningsfag (5 ECTS)
Bioteknologi (5 ECTS)
Fødevareprojekt 3 (5 ECTS)
4. semester
Fødevareteknologi 4: Produktionsprocesser (10 ECTS)
Produktions- og kvalitetsstyring (5 ECTS)
Forsøgsplanlægning og multivariat dataanalyse (5 ECTS)
Fødevaresikkerhed og lovgivning (5 ECTS)
Fødevareprojekt 4 (5 ECTS)
5. semester
Praktik i en virksomhed
6. semester
Studieretningsfag: "Global råvareforsyning og bæredygtighed" eller "Molekylærbiologi" (10 ECTS)
Innovation (5 ECTS)
Organisationsteori og økonomi (5 ECTS)
Fødevareprojekt 5 (5 ECTS)
Studieretningsfag: "Fermentering" eller "Analytisk fødevarekemi og biokemi" (5 ECTS)
7. semester
Videnskabsteori og etisk analyse (5 ECTS)
Valgfag (5 ECTS)
Bachelorprojekt (20 ECTS)
Studieretningsfag
Afhængig af, hvilken studieretning du vælger, skal du have følgende studieretningsfag. Du kan ikke blande fag på tværs af studieretninger.
Fødevareproduktion
- Hygiejnisk design
- Fermentering
- Global råvareforsyning og bæredygtighed
- Emballering og kontaktmaterialer
Fødevarekemi og bioteknologi
- Fødevarekemi og biokemi
- Analytisk fødevarekemi og biokemi
- Molekylærbiologi
- Molekylærbiologi og fødevare
Esben giver input til stor småkageproducent
Studerende Esben Møller Jørgensen har lige afsluttet et projekt for småkageproducenten Kelsen Group, hvor han verificerede bageprocessen for finskbrød og vaniljekranse.
Mød Esben
Rebecca har fået øjnene op for kemiske processer
Efter endt uddannelse drømmer Rebecca om at arbejde som produktudvikler i det søde køkken og være med til at finde på nye velsmagende kager og desserter.
Mød Rebecca
Studieordning
Gå på opdagelse i studieordningen for uddannelsen
Få fat i en studie- og karrierevejleder
Ansøg om optagelse
Her finder du informationer om, hvordan du søger ind på professionsbacheloruddannelsen i fødevareteknologi og applikation på Erhvervsakademi Aarhus.
Adgangskrav
Adgang via gymnasial eksamen (kvote 1 eller kvote 2)
Specifikke adgangskrav: matematik B og kemi C eller bioteknologi A eller fysik B eller geovidenskab A.
Adgang via 3-årig erhvervsuddannelse (kvote 2)
Specifikke adgangskrav: matematik B og kemi C eller bioteknologi A eller fysik B eller geovidenskab A.
Anden adgang (kvote 2)
Adgangseksamen til ingeniøruddannelserne. Specifikke adgangskrav: matematik B og kemi C eller bioteknologi A eller fysik B eller geovidenskab A.
Sådan søger du
Du søger ind på uddannelsen via optagelse.dk. Du kan søge fra 1. februar. Der er studiestart i august.
Uddannelsens officielle navn er: Professionsbachelor i fødevareteknologi og applikation.
Der er frit optag på uddannelsen. Det betyder, at alle, der opfylder adgangskravene, bliver optaget. Du kan også søge om optagelse på evt. ledige pladser frem til studiestart.
Orienter dig i ansøgningsfrister, dato for studiestart og øvrige regler for optag nedenfor.
Ansøgningsfrist - studiestart i august
15. marts kl. 12.00
- Hvis du har en dansk adgangsgivende eksamen og ønsker at søge i kvote 2
- Hvis du har en erhvervsuddannelse
- Hvis du har en udenlandsk adgangsgivende eksamen
- Hvis du er statsborger i et land uden for EU
- Hvis du har Steinerskolernes Ungdomsuddannelse, Steiner HF eller adgangskursus til ingeniøruddannelserne
- Hvis du ønsker at søge dispensation fra kandidatreglen
- Hvis du søger om optagelse med særlig tilladelse
- Hvis du søger om genoptagelse på samme uddannelse
Al dokumentation skal være vedhæftet, når ansøgningsfristen udløber. Kun dokumentation for igangværende aktiviteter (fx suppleringsfag) kan vedhæftes efter 15. marts, dog senest 5. juli kl. 12.00.
5. juli kl. 12.00
- Hvis du har en dansk adgangsgivende gymnasial eksamen og ønsker at søge i kvote 1
Hvornår er der studiestart?
Næste studiestart er mandag 28. august 2023.
På uddannelser med vinteroptag er der også studiestart mandag 30. januar 2023.
Giv dine færdigheder et boost inden studiestart
Inden studiestart kan du tage et genopfriskningskursus i kemi
Det med småt
Du bliver kontaktet direkte, hvis en uddannelse, linje eller specialeretning, du har ønsket i ansøgningen, mod forventning ikke kan oprettes. Det efterfølgende udbud af specialeretninger afhænger af antallet af ansøgere.
Få hjælp til din ansøgning
Find al den info, du skal bruge, når du skal søge ind på en videregående uddannelse
Søg ind på en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse
Studiestart i august 2023.
Udfyld ansøgningsskemaet på optagelse.dk
Praktik
På 5. semester skal du i praktik i en virksomhed herhjemme eller i udlandet.
I din praktik afprøver du dine nye færdigheder i en virksomhed, så du får indsigt i fremtidige arbejdsopgaver og karrieremuligheder. Du får koblet din teoretiske viden med praktisk erfaring og styrker samtidig dit CV.
I praktikken afprøver du et arbejdsområde og målretter din uddannelse i forhold til dine karriereplaner. Som en del af praktikken skriver du et projekt med udgangspunkt i en problemstilling fra virksomheden. Her får du mulighed for at specialisere dig inden for netop dine interesser.
Praktikken er en obligatorisk del af uddannelsen, og vi hjælper dig med at finde praktik.
Mads vil have mest muligt ud af fødevarer
På 5. semester håber Mads at finde en praktikplads i udlandet.
Mød Mads
Eksempler på praktikvirksomheder
Din praktik kan foregå i en virksomhed i Danmark eller i udlandet.
Vi har et godt netværk af virksomheder i fødevarebranchen, og her kan du se eksempler på praktikvirksomheder.
- AAK
- Arla
- CrispyFood
- Danish Crown
- Denico Food Ingredients
- Eliza Chokolade
- Elvirasminde
- Enorm
- Franklyjuice
- Gærfabrikkerne
- IFF
- Kelsen Group
- KMC
- Lantmännen Unibake
- Natur Drogeriet
- OK Snacks
- Organic Plant Protein
- Procudan
- Royal Greenland
- Teknologisk institut
Samarbejde med mange virksomheder
Uddannelsen er udviklet i samarbejde med virksomheder i fødevarebranchen.
Erhvervsakademi Aarhus har et tæt samarbejde med en lang række private og offentlige virksomheder. Kontakten til erhvervslivet skaber praksisnær undervisning – til glæde for både studerende, uddannelsen og virksomhederne.
Du oplever først og fremmest samarbejdet med erhvervslivet, særligt fødevarebranchen, i forbindelse med projektarbejde og praktik. Vi inviterer også gæsteundervisere indenfor, der bidrager med deres erfaring og det sidste nye fra erhvervslivet. Til eksamen benytter vi også gerne censorer fra erhvervslivet.
Vi evaluerer alle praktikophold
To gange årligt undersøger vi, om praktikken lever op til de studerende og virksomhedernes forventninger.
Se resultaterne af vores praktikevalueringer her
Skal I have en praktikant?
Information for virksomheder om praktiksamarbejde
Karriere
Som fødevarebachelor kan du navigere sikkert i forhold til fødevarelovgivning og -sikkerhed, du kan implementere kvalitetssikringsprogrammer og lede egenkontrol.
Du kan også arbejde med optimering af produktion, produktudvikling og dermed bidrage til en mere bæredygtig og grønnere fødevareproduktion og til at sikre fødevarer til en globalt voksende befolkning.
Du kan få job inden for fødevareindustrien som fx:
- Kvalitetsleder/koordinator
- Produktionsleder/koordinator
- Applikationstekniker/specialist
- Produktudvikler
- Selvstændig
- Underviser
- Teknisk sælger
Videreuddannelse
Mange professionsbachelorer fortsætter deres studier på en kandidatuddannelse.
Vi oplever, at efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft er stor. Vi hører, at virksomhederne har vanskeligt ved at rekruttere inden for områder som fx produktudvikling, fødevaresikkerhed, fødevareproduktion, proces- og kvalitetsstyring. Altså områder, som dimittender fra denne uddannelse kan arbejde med.
Landbrug & Fødevarer
Så mange får job
Se ledighedstallene for dimittender fra en uddannelse på Erhvervsakademi Aarhus her
Læs videre på kandidatniveau
En uddannelse fra et erhvervsakademi er en dynamisk vej til en længere videregående uddannelse. En professionsbacheloruddannelse er på samme niveau som en bacheloruddannelse. En del af vores studerende bliver optaget på relevante kandidat- eller masteruddannelse i Danmark eller i udlandet. Vær opmærksom på, at du måske skal tage suppleringsfag for at opfylde adgangskravene, og at der kan være begrænsede antal studiepladser på de enkelte uddannelser.
Herunder kan du se eksempler på kandidatuddannelser, hvor dimittender bliver optaget.
- Molekylær ernæring og fødevareteknologi (Aarhus Universitet)
- Integrerede fødevarestudier (Københavns Universitet)
- Fødevarevidenskab (Københavns Universitet)
- The MSc in International Food Quality and Health (samarbejde mellem danske universiteter og universitet i Beijing)
Vil du vide mere?
Hvis du ønsker at læse videre på en kandidatuddannelse, når du er færdiguddannet professionsbachelor, skal du have vejledning hos den uddannelsesinstitution, du ønsker at blive optaget på.
Du er også velkommen til at kontakte studie- og karrierevejledningen for yderligere information om karriere og videreuddannelse.
Bianca Maria fik drømmejob i første forsøg
Bianca Maria Nielsen er uddannet kandidat i integrerede fødevarestudier, men trækker ofte på både sin akademiuddannelse og bacheloroverbygning i fødevareteknologi i sit drømmejob hos Fødevarestyrelsen.
Læs om Bianca Marias vej til drømmejobbet
Studieliv - som studerende på Hasselager Allé
Højt fagligt niveau, inspirerende indretning, kvalificeret vejledning og sociale aktiviteter kendetegner alle Erhvervsakademi Aarhus' afdelinger.
På Hasselager Allé, hvor alle vores laboratorie-, miljø- og fødevareuddannelser er samlet, får du en studietid med højt fagligt niveau og gode muligheder for socialt samvær.
Arrangementer for studerende
I løbet af året er der en lang række arrangementer for studerende - både sociale, faglige og karrierefremmende. På vores intranet, Studieupdate, kan du altid følge med i de kommende arrangementer.
Bar og studielounge – Basement på Sønderhøj
Basement er vores officielle studiebar. Stedet for gruppearbejde, stedet for én enkelt med dine medstuderende og stedet for fest – for alle studerende, men også tilgængelig som det perfekte lokale til din fest.
Basement ligger i kælderen under vores afdeling på Sønderhøj 30 - kun 3 stop med letbanen fra afdelingen på Hasselager Allé.
Fra mandag til onsdag har Basement åbent fra 8-16. Her kan du mødes med medstuderende i rolige og hyggelige omgivelser. I kan afholde gruppemøder, bruge stedet som læsesal eller bare hænge ud.
”After-school”-baren i Basement har åbent torsdag og fredag fra kl. 11.30. Der kan nydes alt fra en kop kaffe til øl og drinks. Bordfodbold, beer pong og et stort udvalg af brætspil er også tilgængeligt, og generelt er Basement altid åben for forslag til aktiviteter og konkurrencer mm.
Vi i Basement glæder os til at se jer.
Åbningstider
Basement er åben fra 8-16 alle hverdage. Selve baren er åben torsdag og fredag fra 11:30.
Kontakt
Fornem stemningen, få alle nyhederne og se specialtilbud først ved at følge "Basement Student Bar" på Facebook
Kontakt barchef Henrik Lauridsen Moos på hemo@eaaa.dk eller mobil 7228 6081, hvis du har spørgsmål.
Bar og studielounge – Fortyndingen
Fortyndingen er et hyggeligt område indrettet med sofaer og lænestole. Her kan man sidde behageligt og læse, lave gruppearbejde, spille et spil med sine medstuderende eller tage en kop kaffe.
Hver fredag efter kl. 14. er der mulighed for at hygge sig med en øl eller lignende. Fortyndingen danner også ramme om fester på akademiet.
Bolig: Find et sted af bo i Aarhus
Når du skal flytte til Aarhus for at studere, kan du søge en ungdoms- eller kollegiebolig via Ungdomsbolig Aarhus
Der findes desuden et stort privat boligmarked og en lang række private boligportaler, hvor du kan søge ledige boliger i Aarhus.
Bøger: Besøg vores bibliotek og boghandel
Biblioteket og boghandlen ligger i på vores afdeling på Sønderhøj 30 - kun 3 stop med letbanen fra afdelingen på Hasselager Allé.
På 1. sal over kantineområdet ligger biblioteket. Biblioteket råder over bøger, tidsskrifter, dagblade og forskellige e-resurser. Ud over dette underviser bibliotekarerne i informationssøgning og kildehåndtering i forbindelse med projekter. Du kan også låne kamera og udstyr til videooptagelse, hvis du skal bruge det til dine projekter. Du skal medbringe dit studiekort for at låne bøger mv. på biblioteket.
Åbningstider
Mandag - torsdag kl. 9.00-16.00
Fredag kl. 9.00-14.00
Kontakt
Telefon: 7228 6040
Mail: bibliotek@eaaa.dk
Gå til bibliotekets hjemmeside
Ved siden af biblioteket finder du boghandlen FACTUM BOOKS. Det er en fag-boghandel med primært lærebøger på hylderne. Du kan også købe kontorartikler - fx ringbind, mapper, materialer til indbinding af opgaver osv. Som studerende får du minimum 10 % rabat på både fag- og skønlitteratur. Det vi ikke har på lager, kan vi som regel skaffe hjem.
Åbningstider
Mandag - torsdag kl. 9.00-14.00
Fredag kl. 9.00 - 12.00
Ændringer i åbningstiderne vises på infoskærme eller på Studieupdate.
Kontakt
Telefon: 7228 6049
Mail: factum@eaaa.dk
Se FACTUM BOOKS' hjemmeside
Karrierecentret – deltag i kurser og få vejledning
I vores Karrierecenter får du inspiration og sparring, når det handler om at afklare og realisere dine praktik-, job- og karriereplaner. Fra start til slut på din uddannelse er du velkommen i Karrierecentret, hvor vi tilbyder både individuel rådgivning og kurser for grupper af studerende.
Du kan få hjælp til at skabe overblik over dine praktik- og karrieremuligheder og konkrete værktøjer til at komme tættere på målet. Vi tilbyder bl.a. kurser i at skrive en god ansøgning og et godt CV – og gennemfører praktisk træning i at gå til praktik- og jobsamtaler.
Kontakt
Du kan kontakte os på mail karriere@eaaa.dk
Netværk og råd for studerende
Studie- og akademiråd
Studie- og akademirådet er din mulighed for at få direkte indflydelse på din hverdag som studerende på Erhvervsakademi Aarhus. Læs mere om studie- og akademirådets arbejde
EAlumne
EAlumne er et netværk for nuværende og tidligere studerende. Her kan du udvide dit professionelle netværk – bl.a. ved at deltage i vores mange gratis faglige inspirationsarrangementer. Læs mere her og bliv medlem
Få en mentor
Hos os kan du få en mentor fra erhvervslivet. En mentor kan hjælpe dig godt i gang med din karriere med gode råd og sparring på dine planer og ideer. Læs her hvad andre mentorpar har fået ud af mødes
Mentorordningen er for studerende på vores 1½-årige professionsbacheloruddannelse eller for dig, der er på mindst 5. semester af din professionsbacheloruddannelse.
Studenterhus Aarhus: For alle studerende i Aarhus
Studenterhus Aarhus er mødestedet for alle studerende i Aarhus.
SU og udgifter som studerende
Alle vores uddannelser er SU-berettiget. Du kan finde al information, regler og takster ang. SU – og søge SU – på su.dk
Du kan få hjælp på vores SU-kontor. Se kontaktinfo og åbningstider på eaaa.dk/su
Du skal selv betale for de bøger, du får brug for under studiet. Desuden er der et materialegebyr, som du betaler ved studiestart. Du skal selv afholde udgifter i forbindelse med evt. studierejse og studie- eller virksomhedsophold i Danmark eller udlandet.
Sådan er undervisningen hos os
En stor del af undervisningen foregår i laboratorierne, som er indrettede i lyse lokaler med alle de remedier, som du får brug for under dit studie – og som du kommer til et møde i dit fremtidige job.
Både undervisningen og eksamensformen er primært organiseret omkring projektarbejde og afspejler den arbejdsform, du vil møde i jobbet efter studiet. Undervisningen foregår i tidsrummet 8.30–15.50, hvor du både har teoriundervisning, praktisk arbejde og projekttimer.
Undervisningen foregår på hold med ca. 25-35 studerende, så der er gode muligheder for at lære alle dine medstuderende godt at kende.
For at være tæt på praksis samarbejder vi med mere end 600 virksomheder, og ledere og medarbejdere fra erhvervslivet er censorer og gæsteundervisere på vores uddannelser. Det tætte samarbejde med de mange virksomheder sikrer, at du som studerende får en uddannelse, som er praktisk anvendelig, og at du under din uddannelse trænes i at anvende teorier og metoder på praktiske problemstillinger.
Udlandsophold – og andre internationale muligheder
Du har rig mulighed for at tage til udlandet som en del af din uddannelse – eller på anden måde få international erfaring i løbet af din studietid.
Du kan:
- tage et helt semester på en udenlandsk uddannelsesinstitution
- deltage i 2-ugers internationale sommerskoler i juni-august – i Danmark eller i udlandet (afhængig af uddannelse)
- tage dit praktikophold i en virksomhed i udlandet
- vælge at videreuddanne dig i udlandet efter din dimission
Et udlandsophold er en oplevelse for livet og giver dig styrket evne til at tackle nye og uforudsete udfordringer, sproglige kompetencer, drive, modenhed, selvstændighed, kulturforståelse og et internationalt mindset.
Få vejledning
Hos internationalt kontor kan du få vejledning til, hvordan du får en international uddannelse – og hvilke finansieringsmuligheder, du har. Internationalt kontor er desuden engageret i at skabe og opretholde et internationalt miljø på erhvervsakademiet.
Kontakt
Du er velkommen til at kontakt international kontor.
Tag fat i:
- Jannie Sloth Hesselbjerg på jash@eaaa.dk eller telefon 4188 6026 med spørgsmål om semester- eller praktikophold
- Sharon Wilkins på shwi@eaaa.dk eller telefon 7228 6071 med spørgsmål om sommerskoler eller videreuddannelse
Oplev studielivet hos os på Instagram
For at kunne se billeder fra Instagram her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.
Du kan ændre dit cookie-samtykke her
Studietilfredshed
Hvert andet år gennemfører vi – i samarbejde med ministeriet og i lighed med de øvrige danske uddannelsesinstitutioner – en undersøgelse af studietilfredsheden blandt vores studerende. Undersøgelsen hedder ”Læringsbarometeret”.
Se de seneste resultater fra ”Læringsbarometeret” på Erhvervsakademi Aarhus her
Sammenlign videregående uddannelser
På Uddannelseszoom kan du sammenligne resultaterne fra ”Læringsbarometeret” på tværs af alle videregående uddannelser i Danmark. Du kan bl.a. sammenligne lønniveau og se, hvordan dimittender fik deres første job.
Underviserevaluering
Hvert år gennemfører vi en underviserevaluering, hvor vores studerende vurderer den undervisning, de modtager.
Få fat i en studie- og karrierevejleder
Har du spørgsmål om SU?
Så få svar hos vores SU- og SPS-vejledere.
Find åbningstider og kontaktinfo her