Diplomuddannelse

På en diplomuddannelse får du ny teori og nye kompetencer, der er direkte brugbare i din hverdag på jobbet

Diplomuddannelser på Erhvervsakademi Aarhus er perfekte til dig, der trænger til ny viden og nye teorier, som du kan bruge i dit nuværende job. Eller i dit fremtidige karriereforløb.

En diplomuddannelse giver dig kompetencer til at træffe beslutninger på baggrund af grundige analyser og kvalificere din opgaveløsning. Det styrker både dig og den virksomhed, du arbejder i.

Tjek vores FAQ om diplomuddannelse og bliv klogere samt få svar på de ofte stillede spørgsmål.

Vi tilbyder følgende diplomuddannelser i Aarhus

Tag et kig på listen nedenfor og bliv klogere på, hvilken diplomuddannelse der er den helt rette for dig.

Guides

Vejledning og tilskud

Hvad er en diplomuddannelse?

En diplomuddannelse er en teoretisk efteruddannelse med et praksisrettet fokus. Uddannelsen er et godt miks mellem teori og hands-on værktøjer, hvor der er fokus på at styrke din teoretiske tilgang og refleksion af dine daglige opgaver.

Uddannelsen er en faglig overbygning, som giver dig ny viden, du kan bruge i dit daglige arbejde. En styrket teoretisk indsigt i dit felt gør dig i stand til at løfte dine indsatser – både på din nuværende arbejdsplads, og hvis du er på udkig efter nyt job. Med en diplomuddannelse fra Erhvervsakademi Aarhus udvider du dine jobmuligheder og styrker dine egne kompetencer. Diplomuddannelsen er din mulighed for at skille dig ud.

Hvad svarer en diplomuddannelse til?

En diplomuddannelse er en deltidsuddannelse, der svarer til en mellemlang videregående uddannelse på niveau med en bacheloruddannelse eller en HD 2. del.

Uddannelsen kan bygge oven på en erhvervsakademiuddannelse. En diplomuddannelse kan også supplere andre uddannelser, hvis du har brug for ny viden inden for et andet felt, end du oprindeligt er uddannet til. 

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal tage en akademiuddannelse eller en diplomuddannelse? Tjek forskellen mellem efteruddannelse på akademi- og diplomniveau i denne guide.

Hvordan er en diplomuddannelse opbygget?

  • En diplomuddannelse er en mellemlang videregående uddannelse
  • Den består af obligatoriske fag, en række valgfag og til sidst et afgangsprojekt
  • Du tilmelder dig ét fag ad gangen og kan selv sammensætte det forløb, der matcher dine ønsker og behov
  • Du studerer om dagen sideløbende med dit job
  • Uddannelsen svarer til 60 ECTS-point og tager typisk 2 eller 3 år at færdiggøre

Hvilken diplomuddannelse skal jeg vælge?

En diplomuddannelse ved Erhvervsakademi Aarhus er super fleksibel. Dine behov og ønsker afgør, hvordan dit forløb skal se ud. Du kan tage en hel uddannelse, eller du kan tage enkelte diplomfag som selvstændige kurser. Du har også mulighed for at kombinere fag fra forskellige diplomuddannelser.

Ønsker du hjælp i dit valg, så har du mulighed for at få en times gratis karrieresparring med vores dygtige studievejledere - så I kan udvælge det rette uddannelsesforløb for dig.

Hvordan foregår undervisningen?

På diplomuddannelserne møder du branchestærke undervisere med stor viden inden for lige netop dit felt. Underviserne har mange års erfaring og underviser ud fra en praksisorienteret pædagogik. Det betyder, at du lærer at anvende komplekse teorier og modeller direkte i dit arbejde.

Hvad koster en diplomuddannelse?

En diplomuddannelse koster ca. 75.000 kr. Derudover kommer udgifter til bøger, hvor du skal regne med omkostninger på ca. 400-1500 kr. pr. fag. Den samlede pris afhænger også af, hvor mange fag du ønsker at tage, samt om faget inkluderer forplejning.

Hold dig opdateret med mails fra os

Giv os din mail og få relevant info om efteruddannelse, events og virksomhedssamarbejde – og ny viden fra vores forskningsafdeling – direkte i indbakken.