Diplomuddannelse i softwareudvikling
Diplomuddannelsen i softwareudvikling er en deltidsuddannelse for dig, der ønsker at indgå i design og konstruktion af store, datatunge, distribuerede it-systemer.
Uddannelsen er en overbygning til datamatikeruddannelsen og bygger videre på de ovenstående emner som havde fokus på datamatikeruddannelsens 3. semester.
Med uddannelsen får du kompetencer til at deltage i udvikling af teknisk design og realisering af systemerne i et distribueret miljø. Og samtidig fokuserer den på anvendelse af udbredte metoder og teknologier.
Som diplomuddannet i softwareudvikling kan du løse opgaver som systemudvikler/arkitekt i forbindelse med udvikling af store, distribuerede systemer.
Tina har fået varigt bevis på sine færdigheder inden for softwareudvikling
Tina Fjelstrup arbejder som systemudvikler på Aarhus Universitet. Hun har - takket være sine mange års erfaring inden for it-faget - taget en diplomuddannelse på reduceret tid
Læs historien her
Derfor skal du vælge uddannelse på Erhvervsakademi Aarhus
- Statsgodkendte efteruddannelser med ECTS-point
- Ny viden og inspiration du kan bruge direkte i din arbejdsdag
- Undervisning tæt på praksis og i tæt samarbejde med erhvervslivet
- Efteruddannelse der kombinerer teori og praksis
- Undervisere med praktisk erfaring fra erhvervslivet
- Undervisning på mindre hold med tæt underviserkontakt
Uddannelsens opbygning
Diplomuddannelsen i softwareudvikling er en efteruddannelse på bachelorniveau, som de fleste typisk tager på cirka 3 år. Du kan tage hele diplomuddannelsen, eller du kan vælge enkelte fag som selvstændige kompetencegivende forløb.
Uddannelsen svarer til 60 ECTS-point og består af tre obligatoriske fag, seks valgfag og afsluttes med et afgangsprojekt.
Obligatoriske fag
Udvikling af store systemer (10 ECTS)
Systemintegration (10 ECTS)
Test (10 ECTS)
Afgangsprojekt (15 ECTS)
Valgfag
Valgfag skal udgøre 15 ECTS-point, og heraf skal mindst 5 ECTS-point ligge inden for uddannelsens faglige område (it og teknik). Ud over softwareudvikling dækker det også diplomuddannelserne i webudvikling og it-sikkerhed.
På diplom i softwareudvikling udbyder vi følgende valgfag:
Databaser for udviklere (5 ECTS)
Sikkerhed (10 ECTS)
Machine Learning (10 ECTS)
Udvikling til mobile enheder (10 ECTS)
Kunstig Intelligens og Automation (10 ECTS)
Evt. resterende 10 ECTS-point inden for valgfag kan vælges frit inden for vores diplomuddannelser. Kontakt os, hvis du ønsker vejledning om valgfag.
Sådan er undervisningsformen
Med diplomuddannelsen i softwareudvikling bygger du oven på din praktiske erfaring, så du får ny teoretisk viden, mens du er i job. I undervisningen arbejder du med egne cases i en brancherettet undervisningsform, der giver den rette balance mellem teori og praksis.
En diplomuddannelse er en overbygningsuddannelse, som er på niveau med en bacheloruddannelse. Hvis du vil bygge videre på din diplomuddannelse, er næste skridt en master- eller kandidatuddannelse som fx master i it.
Peter går efter en master-grad i it
Peter Daugaard Rasmussen fra Pragmasoft skal bruge en diplomuddannelse til at læse videre til master i it
Læs historien her
Adgangskrav
Du kan enten blive optaget direkte på diplomuddannelsen hvis du opfylder optagelseskravene, eller på baggrund af en realkompetencevurdering.
Direkte adgang
For at blive optaget direkte på uddannelsen skal du have mindst 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse og have gennemført uddannelsen som erhvervsakademiuddannelsen som datamatiker.
Realkompetencevurdering
Hvis ikke du opfylder adgangskravene, skal du have foretaget en realkompetencevurdering i forhold til at få adgang til den konkrete uddannelse, du ønsker optagelse på.
Er du i tvivl om dine muligheder?
Du er altid velkommen til at skrive til studievejledningen på vejledning@eaaa.dk eller ringe på telefon 7228 6020.
Praktisk info om uddannelsen
Her har vi samlet praktiske informationer og tilbud i forbindelse med tilmelding til uddannelsen.
Vi ved det kan være en stor beslutning, at investere sin tid i efteruddannelse. Har du spørgsmål om uddannelsen, fag, opbygning eller andet, er vi klar til at besvare dem. Spørg vores uddannelsessekretær om stort og småt - find kontaktinfo her.
Tid og sted
Der er undervisning fra 8.30-12.00. Holdene kører i efteråret fra august til december, og i foråret fra februar til juni.
Fag med 10 ECTS-point kører i 17 uger. Fag med 5 ECTS-point kører i 9 uger, og springer nogle uger over. Der er 9 mødegange - 1 om ugen.
Uddannelsen foregår på:
Erhvervsakademi Aarhus
Sønderhøj 30
8260 Viby J
Tilmelding og tilmeldingsfrist
Du tilmelder dig ét fag ad gangen når det passer dig. Du tilmelder dig løbende de enkelte fag, uanset om du vil have ét eller flere fag, eller du går efter at få en hel efteruddannelse.
Er det første gang, du tilmelder dig efteruddannelse hos Erhvervsakademi Aarhus? Så skal du ved første tilmelding vedhæfte dokumentation på din uddannelsesbaggrund og et CV (som du let kan lave via LinkedIn).
Tilmeldingsfristen er normalt 14 dage før startdato. Hvis tilmeldingsknappen er synlig - også efter fristen - betyder det, at du stadig kan nå at tilmelde dig, fordi vi har ledige pladser. Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt for at sikre oprettelse af faget.
Betaling og tilskud
Du eller din arbejdsgiver betaler løbende pr. fag, du tilmelder dig. Prisen ser du på hvert fag. Derudover skal du tage højde for udgifter til bogindkøb.
Er du på udkig efter økonomisk støtte til en uddannelse for voksne?
I vores guide giver vi dig et overblik over dine muligheder for økonomisk tilskud til din efteruddannelse både for dig der er ledig, medarbejder i en virksomhed eller selvstændig. Læs guiden om økonomisk tilskud her.
Studietilfredshed
Erhvervsakademi Aarhus gennemfører hvert efterår studietilfredshedsundersøgelser på alle uddannelser og fag. Undersøgelserne er en del af de landsdækkende undersøgelser af studietilfredsheden på erhvervsakademier og professionshøjskoler.