Efteruddannelse Kurser Kursister Aarhus 2014 36

Digital ledelseskultur

Vil du udvikle din virksomheds digitale forretningspotentialer og få kompetencer til, hvordan din virksomhed løfter en digital strategi, som bidrager til en styrket konkurrenceevne og markedsposition?

Digital Ledelseskultur er et skræddersyet 10 måneders kompetenceforløb til små og mellemstore virksomheder, der gennem seminarer, sparring, netværksaktiviteter og læring i praksis, gør ledere og medarbejdere i stand til at træffe strategiske beslutninger for de næste digitale retninger og skridt i virksomhedens forretningsudvikling.

Resultatet af et kompetenceforløb i Digital Ledelseskultur er en digital handlingsplan, der ud fra virksomhedens eksisterende strategi, klarlægger potentialer og muligheder for jeres digitale implementering i virksomheden. Forløbet bliver drevet af undervisere inden for digitalisering og ledelseskonsulenter fra Erhvervsakademierne samt eksterne eksperter inden for digitale områder.

Hvorfor deltage i kompetenceforløbet?

Digital Ledelseskultur vil styrke virksomhedslederes digitale mindset og handlekraft samt udvalgte medarbejderes kompetencer for blandt andet at opnå en stærkere digital forretningsudvikling, digital handel, digitale services, højnet effektivitet via digitalisering samt øget produktivitet.

Digital Ledelseskultur har til formål at:

 • Skabe forståelse for og synliggøre virksomhedens unikke digitale muligheder
 • Synliggøre forretningens digitale udviklingspotentialer
 • Udvikle et digitalt mindset, der motiverer til digital udvikling i virksomheden
 • Skabe overblik over eventuelle behov for nye kompetencer
 • Vise hvordan styrkede digitale kompetencer kan bidrage til højnet service, øget effektivitet eller smartere processer

Hvad får du og din virksomhed ud af forløbet?

 • Handlingsplan for din virksomheds digitale udvikling
 • Netværksmøder med andre deltagende virksomheder for erfaringsudveksling
 • Særskilt forum for ledere
 • 1:1 sparring på digitale indsatsområder for din forretning og ledelsesmuligheder
 • 5 seminarer med viden og inspiration til hvordan I kan arbejde med digitalisering med kunden i centrum
 • Mulighed for at tilknytte studerende i praktik eller projektforløb

Både seminarer, netværk og 1:1 sparring tager udgangspunkt i din virksomheds udfordringer og behov, som klarlægges fra start og undervejs i forløbet.

Pris

6.000 kr. pr. virksomhed til forplejning og materialer.

Kompetenceforløbet er finansieret af Den Europæiske Socialfond

Hvem kan deltage?

Ledere og medarbejdere i små- og mellemstore virksomheder, både B2B og B2C. Små- og mellemstore virksomheder er, ifølge EUs definition, virksomheder med op til 250 medarbejdere og en årlig omsætning op til 350 mio. kr. Hver virksomhed skal deltage med minimum to medarbejdere – heraf minimum én på ledelsesniveau. Ønsker en virksomhed at deltage med flere end to medarbejdere, er det også muligt.

Hvem står bag?

Initiativet er igangsat af Erhvervsstyrelsen i samarbejde med en række videregående uddannelsesinstitutioner – bl.a. Erhvervsakademi Aarhus, og er finansieret af Den Europæiske Socialfond og bygger videre på EU Socialfondsprojektet Digital Vækstkultur, som siden 2016 har afviklet kompetenceforløb i hele landet.

 • Projekttitel: Digital ledelseskultur
 • Projektleder: Annette Agerdal-Hjermind

Vil du høre mere om erfaringerne fra de deltagende virksomheder i digital vækstkultur?

Hør i videoen her tidligere deltagere fortælle, hvorfor de har valgt at være med i projektet, hvad de vil opnå og hvad det kræver.

Der er også lavet en rapport med udgangspunkt i de deltagende virksomheder i Digital Vækstkultur. Læs digitaliseringsdagbøgerne fra seks nysgerrige virksomheder, hvor du kan høre om deres erfaringer med at være med i Digital Vækstkultur.

Læs rapporten her (pdf)

På Erhvervsakademi Aarhus afsluttede vi det sidste forløb af Digital Ledelseskultur i maj 2020. Hvis ovenstående har din interesse kan du tage fat i national projektleder Dennis Wollbrink på mail dennis@ldcluster.com eller telefon 5194 4012. Han kan henvise til andre partnere og forløb i andre regioner.

Du er også velkommen til at tage fat i projektleder Annette Agerdal-Hjermind ved Erhvervsakademi Aarhus med henblik på en afklaring af mulighederne for digital omstilling i jeres virksomhed.

Projektleder:

Annette Agerdal-Hjermind

Telefon

7228 6223

Stilling

lektor

Den Europaeiske Socialfond

Finansiering

Projektet er finansieret af Den Europæiske Socialfond.

Bliv inspireret

Dyk ned i vores andre praksisnære projekter og e-bøger.

Projekter

Projekter

Få ny viden i vores mange forsknings- og innovationsprojekter

Projekter
E-bøger

E-bøger

Her finder du vores e-bøger, der indeholder de vigtigste resultater og viden fra vores forsknings- og innovationsprojekter.

E-bøger

Se alle forskningsprojekter fra de danske erhvervsakademier på EA Viden

Besøg EA Viden