For dig, der skal vælge uddannelse

At vælge uddannelse er et af de store valg i livet. Valget betyder meget for dit liv de næste år, dine karrieremuligheder efterfølgende og for dit fremtidige liv.

Vi opfordrer til, at du undersøger dine uddannelsesmuligheder grundigt, så du får et godt grundlag for at vælge netop den uddannelse, som passer til dig.

4 trin, når du skal vælge uddannelse

Som vi ser det, består et uddannelsesvalg af fire trin, der sammen sikrer dig det bedst mulige grundlag for at kunne vælge:

  • Kend dig selv – fx dine evner, dine interesser, din læringsstil og dine karriereønsker
  • Få viden om uddannelse – fx fag, struktur, undervisningsform og karrieremuligheder (gå på opdagelse i de videregående uddannelser på Erhvervsakademi Aarhus)
  • Kombinér din viden om dig selv med din viden om uddannelsesmuligheder – og vælg den rigtige uddannelse for dig
  • Sæt dig ind i adgangskrav og ansøgningsproceduren – og søg ind

Vi hjælper dig. Læs om vores tilbud herunder:

Samtale: Tag det rigtige uddannelsesvalg

Få ½-times samtale med en studievejleder, hvor vi sammen ser på dine ønsker og muligheder for at komme godt i gang med en uddannelse.

Kom til informationsmøder

Til informationsmøde på Erhvervsakademi Aarhus får du et indtryk af stedet, hører om uddannelserne og møder studerende, undervisere og studievejledere.

Bliv studerende for en dag

På Erhvervakademi Aarhus er du altid velkommen til at følge undervisningen og komme helt tæt på underviserne og de studerende.