Merkantil diplomuddannelse

Vil du stå stærkere inden for det merkantile område, så du kan udvikle et forretningsområde, en afdeling eller en hel virksomhed? Så er en merkantil diplomuddannelse noget for dig. 

På vores merkantile diplomuddannelser udvikler du din viden om handel, forretningsforståelse og projektledelse. Du får en lang række strategiske og praktiske grundredskaber, der kan løfte både dig og din virksomhed.

En merkantile diplomuddannelse er en erhvervsrettet efteruddannelse på niveau med en HD 2. del eller en bacheloruddannelse. Uddannelsen læser du på deltid ved siden af dit job og tager typisk 2-3 år at gennemføre, der til sidst giver dig titlen Merk.d.

Uddannelsen er relevant for dig, der ønsker øge din faglighed, så du kan drive og udvikle et forretningsområde, en afdeling eller en hel virksomhed. Uddannelsen er både for dig, der arbejder i offentlige og private virksomheder.

5 merkantile diplomuddannelser i Aarhus

En merkantil diplomuddannelse gør dig i stand til at navigere i strategier og forretningsmodeller inden for den retning, du toner uddannelsen i.

På Erhvervsakademi Aarhus kan du tage en merkantil diplomuddannelser på 5 forskellige retninger, afhængig af din branche og dine behov: 

Du kan også tage en merkantil diplomuddannelse uden nogen bestemt retning. Kontakt os på telefon 7228 6160 for at høre mere.

Uddannelsens opbygning

Hver merkantile diplomuddannelse er opbygget på sin egen måde med forskellige obligatoriske og valgfrie fag. Derfor skal du orientere dig om opbygningen inde på den enkelte merkantile diplomuddannelse.

Vil du bare hurtigt i gang? Så kan du også starte på et kursus fra én af uddannelserne og først senere beslutte, om du vil have en hel uddannelse - og i så fald hvilken. Det er der rigtig mange kursister, der gør.

Adgangskrav

Du kan enten blive optaget direkte på diplomuddannelsen hvis du opfylder optagelseskravene, eller på baggrund af en realkompetencevurdering.

For at blive optaget direkte på diplomuddannelsen skal du have gennemført en relevant uddannelse på minimum niveau med en:

  • Erhvervsakademiuddannelse
  • Akademiuddannelse, også kaldet en videregående voksenuddannelse (VVU)

Du skal desuden have 2 års relevant erhvervserfaring opnået efter din adgangsgivende uddannelse.

Hvis ikke du opfylder adgangskravene, skal du have foretaget en realkompetencevurdering i forhold til at få adgang til den konkrete uddannelse, du ønsker optagelse på.

Brug for hjælp til at vælge efteruddannelse?

Er du i tvivl om, hvad en merkantil diplomuddannelse kan gøre for din karriere? Eller om du overhovedet skal begynde?

Uanset din uddannelsesbaggrund og erfaring kan en karrieresparring give dig et overblik, der gør det lettere for dig at overskue dine muligheder for efteruddannelse.

Hos Erhvervsakademi Aarhus kan du få en times uforpligtende gratis karrieresparringssamtale. I samtalen fokuserer vi på dine kompetencer og karriereønsker, så vi kan vejlede dig om din situation.

Kontakt

Randi Ankjær Rasmussen

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte:

Randi Ankjær Rasmussen

administrativ koordinator

Mail: deltid@eaaa.dk

Telefon: 7228 6163