Akademiuddannelse

Opkvalificér dig, mens du er i job, og tag konkrete kvalifikationer direkte med i din dagligdag

Akademiuddannelsen er perfekt til dig, der allerede har erhvervserfaring, men godt kunne bruge nye input og redskaber, så du kan flytte dine egne indsatser til næste niveau.

Hvad er en akademiuddannelse?

En akademiuddannelse er en praksisnær uddannelse for dig, som gerne vil videreuddanne dig, mens du er i job.

Uddannelsen foregår sideløbende med dit job, og derfor er der stort fokus på konkrete værktøjer og kvalifikationer, som du kan tage med dig i dit daglige arbejde.

Hvad svarer en akademiuddannelse til?

En akademiuddannelse er en deltidsuddannelse, der svarer til en kort videregående uddannelse på niveau med en erhvervsakademiuddannelse.

Uddannelsen kan bygge oven på en gymnasieuddannelse eller erhvervsfaglig uddannelse (fx kontorassistent, handelsassistent eller håndværker). En akademiuddannelse kan også supplere andre uddannelser, hvis du har brug for ny viden inden for et andet felt, end du oprindeligt er uddannet til. 

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal tage en akademiuddannelse eller en diplomuddannelse? Tjek forskellen mellem efteruddannelse på akademi- og diplomniveau i denne guide.

Akademiuddannelsens opbygning

  • En akademiuddannelse er en kort videregående uddannelse
  • Den består af obligatoriske fag, en række valgfag og til sidst et afgangsprojekt
  • Du tilmelder dig ét fag ad gangen og kan selv sammensætte det forløb, der matcher dine ønsker og behov
  • Du studerer om dagen eller om aftenen sideløbende med dit job
  • Uddannelsen svarer til 60 ECTS-point, og den tager typisk 3 år at færdiggøre

Fleksibel uddannelse med praksisnær undervisning

En akademiuddannelse ved Erhvervsakademi Aarhus er super fleksibel. Dine behov og ønsker afgør, hvordan dit uddannelsesforløb skal se ud. Du kan tage en hel uddannelse, eller du kan tage enkelte akademifag som selvstændige kurser.

På akademiuddannelserne møder du branchestærke undervisere, der har mange års erfaring og underviser ud fra en praksisorienteret pædagogik. Det betyder, at du lærer at bruge de anvendte teorier i dit daglige arbejde. 

Hvad koster en akademiuddannelse?

En akademiuddannelse koster normalt mellem 35.000 og 55.000 kr. Derudover kommer udgifter til bøger, der typisk koster 400-1500 kr. pr. fag. Den samlede pris for en akademiuddannelse afhænger også af, hvor mange fag du ønsker at tage, samt om faget inkluderer forplejning.

Vi tilbyder følgende akademiuddannelser i Aarhus

På Erhvervsakademi Aarhus finder du en lang række akademiuddannelser til enhver smag - gå på opdagelse i listen af muligheder nedenunder.

Find inspiration, artikler og vejledning

Hold dig opdateret om efteruddannelse, arrangementer og virksomhedssamarbejde

Ja tak, jeg vil gerne modtage mails fra Erhvervsakademi Aarhus med information og tilbud om arrangementer, efteruddannelse, ny viden og virksomhedssamarbejde.

De persondata, du oplyser til os, så du kan modtage vores nyhedsbreve, bruger vi kun til at håndtere udsendelse af relevante mails. Vi passer godt på de persondata, vi bliver betroet, og behandler dem efter gældende lovgivning. Læs mere i vores persondatapolitik. Når som helst du måtte ønske det, kan du let afmelde mails fra os igen via et link i en af vores nyhedsmails.