Akademiuddannelse

Opkvalificér dig, mens du er i job, og tag konkrete kvalifikationer direkte med i din dagligdag

Akademiuddannelsen er perfekt til dig, der allerede har erhvervserfaring, men godt kunne bruge nye input og redskaber, så du kan flytte dine egne indsatser til næste niveau.

På akademiuddannelserne møder du branchestærke undervisere, der har mange års erfaring og underviser ud fra en praksisorienteret pædagogik. Det betyder, at du lærer at bruge de anvendte teorier i dit daglige arbejde.

Tjek vores FAQ om akademiuddannelse og bliv klogere samt få svar på de ofte stillede spørgsmål.

Vi tilbyder følgende akademiuddannelser i Aarhus

På Erhvervsakademi Aarhus finder du en lang række akademiuddannelser til enhver smag - gå på opdagelse i listen af muligheder nedenunder.

Guides

Vejledning og tilskud

Hvad er en akademiuddannelse?

En akademiuddannelse er en praksisnær uddannelse for dig, som gerne vil videreuddanne dig, mens du er i job.

Uddannelsen foregår sideløbende med dit job, og derfor er der stort fokus på konkrete værktøjer og kvalifikationer, som du kan tage med dig i dit daglige arbejde.

Hvad svarer en akademiuddannelse til?

En akademiuddannelse er en deltidsuddannelse, der svarer til en kort videregående uddannelse på niveau med en erhvervsakademiuddannelse.

Uddannelsen kan bygge oven på en gymnasieuddannelse eller erhvervsfaglig uddannelse (fx kontorassistent, handelsassistent eller håndværker). En akademiuddannelse kan også supplere andre uddannelser, hvis du har brug for ny viden inden for et andet felt, end du oprindeligt er uddannet til. 

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal tage en akademiuddannelse eller en diplomuddannelse? Tjek forskellen mellem efteruddannelse på akademi- og diplomniveau i denne guide.

Hvordan er en akademiuddannelse opbygget?

  • En akademiuddannelse er en kort videregående uddannelse
  • Den består af obligatoriske fag, en række valgfag og til sidst et afgangsprojekt
  • Du tilmelder dig ét fag ad gangen og kan selv sammensætte det forløb, der matcher dine ønsker og behov
  • Du studerer om dagen eller om aftenen sideløbende med dit job
  • Uddannelsen svarer til 60 ECTS-point, og den tager typisk 3 år at færdiggøre

Hvilken akademiuddannelse skal jeg vælge?

En akademiuddannelse ved Erhvervsakademi Aarhus er super fleksibel. Dine behov og ønsker afgør, hvordan dit uddannelsesforløb skal se ud. Du kan tage en hel uddannelse, eller du kan tage enkelte akademifag som selvstændige kurser. Du har også mulighed for at kombinere fag fra forskellige fagområder og uddannelser.

Ønsker du hjælp i dit valg, så har du mulighed for at få en times gratis karrieresparring med vores dygtige studievejledere - så I kan udvælge det rette uddannelsesforløb for dig.

Hvad koster en akademiuddannelse?

En akademiuddannelse koster normalt mellem 35.000 og 55.000 kr. Derudover kommer udgifter til bøger, der typisk koster 400-1500 kr. pr. fag. Den samlede pris for en akademiuddannelse afhænger også af, hvor mange fag du ønsker at tage, samt om faget inkluderer forplejning.

Hold dig opdateret med mails fra os

Giv os din mail og få relevant info om efteruddannelse, events og virksomhedssamarbejde – og ny viden fra vores forskningsafdeling – direkte i indbakken.