Studerende Uddannelse Aarhus Jordbrug 0103

Arealanvendelse og det kommunale klimaregnskab

I projektet undersøges hvordan det kommunale klimaregnskab udarbejdes i praksis samt hvordan klimaregnskabet, med fokus på arealanvendelse, implementeres i den kommunale forvaltning.

I forbindelse med de senere års øgede fokus på bæredygtighed, er klimaftryk og klimaregnskab blevet et centralt element i den grønne omstilling. Klimaregnskaber udarbejdes både på nationalt og lokalt plan (f.eks. virksomheder eller kommuner) for at understøtte strategier og indsatser mod drivhusgasudledning.

Spørgsmålet er bare: Hvad bygger sådanne klimaregnskaber på, hvordan udfærdiges de i praksis og hvordan implementeres de i forvaltningen?

Mange af dimittenderne fra jordbrugsteknologuddannelsen finder ansættelse i f.eks. landbrugsrådgivningen eller offentlige administrationer, hvor klimaaftryk er et stort punkt på dagsordenen.

Viden omkring hvordan klimaregnskaber udarbejdes og hvordan der arbejdes med klimaregnskab i forbindelse med arealforvaltning kan derfor styrke kompetencegrundlaget både for dimittender fra jordbrug såvel som det offentlige og private erhvervsliv.

Resultater

Projektet forventes at resultere i en kondensering af den baggrundsinformation der er nødvendigt for at forstå hvordan et kommunalt klimaregnskab udarbejdes.

Derudover søges der at belyse, hvordan klimaregnskabet inddrages i den kommunale forvaltning samt hvordan processen forløber når klimamæssige tiltag effektueres på baggrund af klimaregnskabet.

Samarbejde

Brugen af klimaregnskabet i den kommunale forvaltning vil blive undersøgt i Århus, Silkeborg og Ringkøbing-Skjern kommuner.

Projektperiode

Projektperiode: Januar 2021 - April 2022

Vidensprodukter

Den kommunale klimaindsats

E-bog: Den kommunale klimaindsats

Bliv klogere på hvordan samarbejdet om klimaindsatsen foregår i praksis mellem flere forskellige brancher og fagligheder, og hvordan dette arbejde bliver synlige i klimaindsatsplanerne i tre kommuner.

Hent e-bog

Projektperiode og kontaktperson

Projektperiode: Januar 2021 - April 2022
Projektledere: Christian A. N. S. Pinkalski

Projektleder:

Christian A. N. Stidsen Pinkalski

Telefon

7228 6403

Stilling

lektor

Bliv inspireret

Dyk ned i vores andre praksisnære projekter og e-bøger.

Projekter

Projekter

Få ny viden i vores mange forsknings- og innovationsprojekter

Projekter
E-bøger

E-bøger

Her finder du vores e-bøger, der indeholder de vigtigste resultater og viden fra vores forsknings- og innovationsprojekter.

E-bøger

Se alle forskningsprojekter fra de danske erhvervsakademier på EA Viden

Besøg EA Viden