Gode karakterer til skræddersyet salgsuddannelse

31. januar 2019 starter et nyt hold studerende på bilbranchens nye efteruddannelse. Første årgang har lige afsluttet første år med bravour. 'Uddannelsen gør os mere professionelle,' konkluderer studerende.

Hver torsdag tager Therese Hedegaard fra København til Aarhus for at blive klogere på alt lige fra kundetyper og salgspsykologi til billån, økonomistyring og markedsføring. Den viden er guld værd for Therese, når hun sælger Jaguar og Land Rover hos British MotorGroup i Birkerød. 

”Før, når jeg stod med kunderne, havde jeg ikke den samme viden. Derfor føler jeg mig langt mere professionel nu,” fortæller den 21-årige salgstrainee.

Therese er en af de 14 studerende på akademiuddannelsen i salg og rådgivning, skabt af Bilbranchen, en række virksomheder fra branchen og Erhvervsakademi Aarhus. Uddannelsen, der startede 1. februar 2018, er skræddersyet til sælgere i person-, varevogn- og lastbilbranchen. Uddannelsen er den første og eneste af sin slags i landet. Den varer tre år og tages sideløbende med et fuldtidsjob.

Skaber mersalg

For Therese og hendes medstuderende har uddannelsen allerede resulteret i mere succes på jobbet.

”Det er sindssygt fedt,” konstaterer Jacob Kragh Olesen, bilrådgiver hos Aarhus' største brugtbilhus CARS.

”Helt konkret betyder det, at jeg i dag lukker flere handler - simpelthen fordi, jeg har fået mere styr på det og kan få kunderne til at føle sig trygge.”

Hør Therese, Jacob og Anders fortælle om udbyttet af at gå på uddannelsen 

Både Therese og Jacob opfordrer andre til at tage uddannelsen.

”Vi kan helt klart anbefale denne uddannelse, hvis man er i bilbranchen og vil have mere sikkerhed i sin basisviden og blive mere professionel.”

’En viden, jeg ikke ville være foruden’

27-årige Anders Møller er oprindeligt uddannet salgsassistent i Føtex, inden han startede i lastbilbranchen. Han arbejder som Rental Coordinator med salg og leje af nye og brugte lastbiler hos Scania Danmark i Kolding.

Anders fortæller, at han efter at være startet på akademiuddannelsen i salg og rådgivning bliver inddraget mere i budget-opgaver og i det hele taget ”kan snakke mere med.”

”Jeg har fået rigtig meget ud af det og oplever i dag en større arbejdsglæde, fordi jeg bliver inddraget mere. Det er en viden, jeg ikke ville væren foruden og noget, jeg har søgt efter længe. Uddannelsen ruster mig klart bedre til jobbet – både i forhold til rådgivning af kunder og indsigt i driften af vores virksomhed,” siger han.

Billån på skemaet

I undervisningslokalet på Erhvervsakademi Aarhus sidder de studerende fordelt ved fire borde med hver deres pc. Dagens opgave handler om at beregne ydelse, afdrag, rente og restgæld på et billån. Snakken går livligt, mens underviseren defilerer rundt mellem bordene og hjælper.

”Vi løser konkrete opgaver fra vores hverdag og får værktøjer, som vi kan prøve af i praksis dagen efter. Grundlaget for undervisningen er vores dagligdag i branchen, og der er en god blanding af teori, oplæg, praktiske øvelser, refleksion og sparring i grupper. At det kun er en dag om ugen gør også, at man fint kan passe sit job ved siden af. Det er en god måde at lære på,” fortæller en af de studerende.

Det faglige er én ting. Det sociale vægtes også højt, fortæller en af de studerende, bålrådgiver hos CARS Jacob Kragh Olesen.

”Vi har spændende lærere og får gode input. Vi har et super fællesskab og jeg har fået gode kammeratskaber og et kæmpe netværk, som jeg bruge i mit arbejde, fx når jeg skal finde den bedste brugtvognspris.”

Med til at fastholde og udvikle 

Lasse Brorsbøl Jensen er salgschef hos Uggerhøj, der er en af Danmarks største bilforhandlere med afdelinger over hele Jylland. Uggerhøj har allerede en af deres elever på uddannelsen og vil gerne have flere afsted.

”Vi kan tydeligt mærke på vores elev, at uddannelsen gør ham mere engageret og skærper hans opmærksomhed. Der er ingen tvivl om, at vi med denne uddannelse kan tiltrække, udvikle og fastholde dygtige salgsmedarbejdere. Digitalisering og nye salgskanaler har ændret måden, vi arbejder på. Det stiller nye krav til vores sælgere. Mange ansatte i bilbranchen er generelt meget autodidakte. Derfor har vi længe savnet en skræddersyet, kompetencegivende uddannelse som denne,” konkluderer salgschef Lasse Brorsbøl Jensen.

Stadig ledige pladser 

Der er studiestart for nye studerende 31. januar 2019. Tilmeldingen er åben og de første nye studerende har allerede meldt sig.

Alle faglærte og ufaglærte uden en videregående uddannelse kan søge Omstillingsfonden om dækning af deltagergebyret (som ellers normalt betales af arbejdsgiveren).   

Læs mere om den brancherettede salgsrådgiveruddannelse.