Aarets Erhvervsakademi Praktik Vinder

Årets Erhvervsakademipraktik

Studerende fra de 31 videregående uddannelser på Erhvervsakademi Aarhus kan hvert år indstille deres praktikophold til konkurrencen om Danmarks bedste praktik. Konkurrencen er de studerendes mulighed for at give deres praktikvirksomhed et skulderklap og sige tak.

"Med konkurrencen får vi sat spot på vores værdifulde makkerskab med virksomhederne og det praksisnære uddannelsesforløb, der er erhvervsakademiernes DNA," siger Anne Storm Rasmussen, rektor på Erhvervsakademi Aarhus.

Først indstiller den studerende sit praktikophold til Årets Erhvervsakademi Aarhus-praktik. Den lokale vinder skal derefter – sammen med vinderne fra de andre syv erhvervsakademier i Danmark – præsentere deres praktikophold for en national jury til landsfinalen. 

Juryen består af nøglepersoner fra det danske erhvervsliv. Der er 10.000 kr. i kontant pengepræmie (sponsoreret af HK Danmark) på højkant til vinderen og yderligere 5.000 kr. hver (sponsoreret af TL) til Juryens Specialpris og Publikumsprisen, som også uddeles på dagen.

Baggrund

Konkurrencen blev afholdt første gang i 2016.

Studerende fra Erhvervsakademi Aarhus og deres praktikvirksomheder har i gennemsnit været repræsenteret på prispodiet til landsfinalen hvert andet år. Hovedprisen er vundet hele fire gange, Juryens Specialpris to gange og Publikumsprisen to gange. Og to år i streg har finalister her fra Aarhus været dobbelt prismodtager.

Se video (1:01 minut) fra 2023-finalen hos Scandic Kødbyen i København:

Sådan deltager du i konkurrencen i 2024

Er du praktikant fra studieåret 2023-2024, indstiller du din praktikvirksomhed digitalt her:

Gå til indstillingsskema

Internationale/engelsksprogede studerende skal bruge samme skema – vælg engelsk via ikon ”ENG” i bund af skemaet.

Du kan indstille frem til søndag 31. marts 2024.

Udvælgelsen af de fem nominerede sker på baggrund af din indstilling, så fang gerne juryens opmærksomhed med gode eksempler og ord, der underbygger, hvorfor netop dit praktikophold skal vinde.

Praktikforløbet bliver vurderet inden for:

  • personlig og faglig udvikling
  • den sociale oplevelse
  • at gøre viden til værdi

Du skal have været i praktik i en dansk virksomhed eller i en international virksomhed med en afdeling i Danmark. Du kan ikke indstille din egen virksomhed, da fokus er på samspillet mellem praktikant og virksomhed.

Tidsplan 2024

Indstillingsperioden til Årets Erhvervsakademi Aarhus-praktik løber frem til søndag 31. marts 2024.

Når indstillingsperioden er slut, bliver feltet indsnævret til 5 finalister.

De fem finalister skal i april fortælle om deres praktikophold til det lokale dommerpanel, som består af sidste års vinder, et bestyrelsesmedlem, rektor og akademiets praktikansvarlige.

Juryen finder en vinder, som får overbragt nyheden ude i sin praktikvirksomhed.

23. maj 2024 præsenterer den lokale vinder sit praktikophold for juryen i landsfinalen på Scandic Strandpark i København. Her dystes der mod landets syv andre erhvervsakademier.

Kontakt os

Anna Skouboe Roesen

Telefon

7228 6087

Stilling

studie- og karrierevejleder