E-handel - uddannelse på diplomniveau

Hvis du vil være et skridt foran, er uddannelsen i e-handel skræddersyet til dig, der vil øge omsætningen, give bedre kundeoplevelser eller bruge alle de nye digitale redskaber til at styrke jeres forretning.

Diplomuddannelsen i e-handel er en helt ny deltidsuddannelse, der gør dig skarp som e-købmand.

Mange arbejder allerede med e-handel i dag, men værktøjskassen udvikler sig hele tiden inden for datadrevet marketing og salg.

Diplomuddannelse på niveau med HD 2. del

En diplomuddannelse er en overbygningsuddannelse, som er på niveau med en bacheloruddannelse eller HD 2. del. Hvis du vil bygge videre på din diplomuddannelse, er næste skridt en master- eller kandidatuddannelse.

Har du kun brug for specifikke kompetencer, kan du også vælge blot at tage et enkelt fag eller to i stedet for hele uddannelsen.

E-commerce management i praksis

Du bliver skarp på digital forretningsforståelse, dataanalyse, customer experience, advanced digital marketing og creative content, ligesom vi dykker ned i forskellige e-handelsteknologier.

Du får styr på den strategiske analyse af den digitale forretning og kan optimere samspillet mellem kundeoplevelsen online og offline.

Uddannelsen er målrettet dig, der arbejder med e-handel, webshops, e-commerce management og digital udvikling. Hvis din forretning skal arbejde med transformationen fra fysisk butik til webshop, viser uddannelsen dig også, hvordan I gør det i praksis.

Du tager uddannelsen sideløbende med dit job og kan bruge dine nye kompetencer med det samme, du kommer hjem fra undervisningen.

Skab balance i karrieren med en uddannelse i e-handel

Med diplomuddannelsen i e-handel bygger du oven på din praktiske erfaring, så du får ny teoretisk viden, mens du er i job.

I undervisningen arbejder du med dine egne cases i en brancherettet undervisningsform, der giver den rette balance mellem teori og praksis.

Coop har drevet e-handel siden 2000, og har siden da været en af de største aktører på nettet i Danmark. Konkurrencen er blevet hårdere, og udfordringerne med at nå de økonomiske mål større. Dette har konsekvens for dem, vi ansætter. Vi forventer, at ansatte har forståelse for hele forretningen og værdikæden. Derfor anser vi læring i e-handel som essentielt.

Peter Boris Kreilgaard, marketingchef, coop.dk

Undervisere med brancheerfaring

Underviserne på uddannelsen er eksperter inden for feltet, og de underviser ud fra en praksisorienteret tilgang. Det skaber et læringsmiljø, hvor der er fokus på at omsætte modeller og teorier til helt almindelige dagligdags udfordringer og problemstillinger, du møder i dit arbejde.

Vi vil være digitale frontrunners i vores branche, og markedet står på ingen måde stille. Det kræver omstillingsparate medarbejdere, som løbende udvikler sig. Derfor skal man, både som virksomhed og ansat, være nysgerrig og tilegne sig nye kompetencer.

Lars Duelund Sørensen, chief marketing officer, Winefamly.dk

Uddannelsens opbygning

Diplomuddannelsen i e-handel er en 2-årig efteruddannelse på bachelorniveau. Du kan tage hele diplomuddannelsen, eller du kan vælge de enkelte fag som selvstændige kompetencegivende forløb.

Uddannelsen er en retning på den merkantile diplomuddannelse. Når du har gennemført uddannelsen, kan du anvende betegnelsen merkantil diplom (e-handel), og den engelske betegnelse er Diploma of Business Studies (E-commerce management).

Uddannelsen svarer til 60 ECTS-point og består af fem obligatoriske fag, et valgfag og afsluttes med et afgangsprojekt.

Obligatoriske fag

Forretningsforståelse (10 ECTS)

Projektledelse (5 ECTS)

Afgangsprojekt (15 ECTS)

Retningsbestemte fag

Derudover skal du tage enten alle retningsbestemte fag eller tage fag svarende til 15 ECTS.

Advanced digital marketing (10 ECTS)

Dataanalyse (10 ECTS)

Digital forretningsforståelse (5 ECTS)

Valgfag

Tager du alle uddannelsens retningsbestemte fag skal du have valgfag for 5 ECTS.

Du kan også vælge at tage valgfag for op til i alt 15 ECTS,  som du vælger frit fra den merkantile diplomuddannelse eller andre diplomuddannelser.

På diplom i e-handel udbyder vi disse valgfag:

Den digitale kunderejse (5 ECTS)

Digitalt content marketing (5 ECTS)

Andre valgfag på den merkantile diplomuddannelse er fx:

Bæredygtige forretningsmodeller (5 ECTS)

Bæredygtig forretningsudvikling (10 ECTS)

Forretningsudvikling og innovationsledelse (5 ECTS)

Kundeindsigter, trends og tendenser (5 ECTS)

Alle fra Vertica er nødt til at have en god digital forståelse, et indblik i, hvordan den digitale verden udvikler sig, og besidde evnen til at forstå en forretning og koble den til de digitale muligheder. Her spiller en digital nysgerrighed og konstant opdatering på såvel mulighederne som ens egne kompetencer en vigtig rolle.

Troels Riisbrinch Underlinen, partner, Vertica

Adgangskrav

Du kan enten blive optaget direkte på diplomuddannelsen hvis du opfylder optagelseskravene, eller på baggrund af en realkompetencevurdering.

For at blive optaget direkte på diplomuddannelsen skal du have gennemført en relevant uddannelse på minimum niveau med en:

  • Erhvervsakademiuddannelse
  • Akademiuddannelse, også kaldet en videregående voksenuddannelse (VVU)

Du skal desuden have 2 års relevant erhvervserfaring opnået efter din adgangsgivende uddannelse.

Hvis ikke du opfylder adgangskravene, skal du have foretaget en realkompetencevurdering i forhold til at få adgang til den konkrete uddannelse, du ønsker optagelse på. Det er gratis at få lavet en realkompetencevurdering.

Er du i tvivl om dine muligheder?

Du er altid velkommen til at skrive til studievejledningen på vejledning@eaaa.dk eller ringe på telefon 7228 6020.

Eller book en tid til en gratis individuel karrieresamtale

Praktisk info om uddannelsen

Her har vi samlet praktiske informationer og tilbud i forbindelse med tilmelding til uddannelsen.

Vi ved det kan være en stor beslutning, at investere sin tid i efteruddannelse. Har du spørgsmål om uddannelsen, fag, opbygning eller andet, er vi klar til at besvare dem. Spørg vores uddannelsessekretær om stort og småt - find kontaktinfo her.

Uddannelsen gennemføres som dagundervisning.

Uddannelsen foregår på:

Erhvervsakademi Aarhus
Ringvej Syd 104
8260 Viby J

Uddannelsen er tilrettelagt så den er fleksibel, hvilket giver dig mulighed for at sammensætte og tone uddannelsen så den passer dine behov og ønsker.

Du kan tage alle fag som enkeltstående kurser, hvis du ikke har brug for en hel uddannelse. Du har også mulighed for at kombinere fag fra andre akademiuddannelser, så du opnår en fleksibel diplomuddannelse.

Du tilmelder dig ét fag ad gangen når det passer dig. Du tilmelder dig løbende de enkelte fag, uanset om du vil have ét eller flere fag, eller du går efter at få en hel efteruddannelse.

Er det første gang, du tilmelder dig efteruddannelse hos Erhvervsakademi Aarhus? Så skal du ved første tilmelding vedhæfte dokumentation på din uddannelsesbaggrund og et CV (som du let kan lave via LinkedIn).

Tilmeldingsfristen er normalt 14 dage før startdato. Hvis tilmeldingsknappen er synlig - også efter fristen - betyder det, at du stadig kan nå at tilmelde dig, fordi vi har ledige pladser. Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt for at sikre oprettelse af faget.

Du eller din arbejdsgiver betaler løbende pr. fag, du tilmelder dig. Prisen ser du på hvert fag. Derudover skal du tage højde for udgifter til bogindkøb.

Er du på udkig efter økonomisk støtte til en uddannelse for voksne?

I vores guide giver vi dig et overblik over dine muligheder for økonomisk tilskud til din efteruddannelse både for dig der er ledig, medarbejder i en virksomhed eller selvstændig. Læs guiden om økonomisk tilskud her.

Erhvervsakademi Aarhus gennemfører hvert efterår studietilfredshedsundersøgelser på alle uddannelser og fag. Undersøgelserne er en del af de landsdækkende undersøgelser af studietilfredsheden på erhvervsakademier og professionshøjskoler.

Du kan finde resultatet for vores diplomuddannelser her

Planlæg frem i tiden. Find overblikket her: Udbud for diplomuddannelsen i e-handel (pdf)

Aktuelle fag

Digitalt content marketing

Startdato: 14-12-2023

Opstartsgaranti

Pris: 7.020 kr.

Pris er inkl. fuld forplejning

Tidspunkt: Dag

Læs mere

Afgangsprojekt - e-handel

Startdato: 23-01-2024

Opstartsgaranti

Pris: 15.600 kr.

Tidspunkt: Intro-møde kl. 9-11, online

Læs mere

Forretningsforståelse

Startdato: 30-01-2024

Opstartsgaranti

Pris: 13.840 kr.

Pris er inkl. fuld forplejning

Tidspunkt: Dag

Læs mere

Dataanalyse

Startdato: 02-04-2024

Pris: 13.610 kr.

Pris er inkl. fuld forplejning

Tidspunkt: Dag

Læs mere

Digitalt content marketing

Startdato: 03-04-2024

Pris: 7.020 kr.

Pris er inkl. fuld forplejning

Tidspunkt: Dag

Læs mere

Advanced Digital Marketing

Startdato: 10-04-2024

Pris: 13.610 kr.

Pris er inkl. fuld forplejning

Tidspunkt: Dag

Læs mere

Projektledelse

Startdato: 06-05-2024

Pris: 7.020 kr.

Pris er inkl. fuld forplejning

Tidspunkt: Dag

Læs mere

Digital forretningsforståelse

Startdato: 23-05-2024

Pris: 7.020 kr.

Pris er inkl. fuld forplejning

Tidspunkt: Dag

Læs mere

Afgangsprojekt - e-handel

Startdato: 27-08-2024

Opstartsgaranti

Pris: 15.600 kr.

Tidspunkt: Intro-møde kl. 9-11, online

Læs mere

Kontakt

Randi Ankjær Rasmussen

Har du administrative spørgsmål? Kontakt Randi

Randi Ankjær Rasmussen

administrativ koordinator

Mail: deltid@eaaa.dk

Telefon: 7228 6163