Markedsføringsøkonom med speciale i iværksætteri
Brænder du for at starte egen virksomhed eller være iværksætter i en eksisterende? Og er du klar til at yde en ekstra indsats under din uddannelse? Så søg om optagelse på 'markedsføringsøkonom med speciale i iværksætteri'.
På uddannelsen bliver du rustet til et udvikle ideer, koncepter og forretningsmodeller. Du lærer at sælge din idé, lede dig selv og dit projekt og realisere projektet. Alt det, mens du samtidig uddanner dig til markedsføringsøkonom.
Studiet klædte Mikkel på til at starte sit eget
Mikkel skabte et hudplejebrand baseret på kaffegrums sammen med tre studiekammerater mens de læste til markedsføringsøkonom på iværksætter-linjen.
Læs historien her
Start din egen virksomhed eller blive virksomhedsiværksætter
Du kommer til at arbejde med alle faser vedrørende opstart af virksomhed. På uddannelsen begynder vi med idéudvikling og innovation, så du behøver ikke have en færdig idé, når du starter på uddannelsen. Du skal blot have lyst til at arbejde med innovation og iværksætteri sammen med andre studerende.
Du lærer også at spotte muligheder i eksisterende virksomheder eller organisationer og omdanne dem til innovative løsninger, ideer, koncepter og nye forretningsområder, som udvikler virksomheden.
Få iværksætteruddannelse og faglige udfordringer
Du kommer til at opleve markedsføringsøkonomuddannelsens høje faglige niveau og får samtidig ekstra faglige udfordringer, som giver dig en uddannelse med mere tyngde. Du bliver en del af et ambitiøst hold, som vil noget ekstra med deres uddannelse.
Når du går på iværksætterlinjen, så skal du havde drivet i kroppen. Det kræver virkelig, at man præsterer noget selv og yder noget ud over det sædvanlige.
Martin, iværksætterstuderende
Som markedsføringsøkonom med speciale i iværksætteri kan du specialisere dig under din uddannelse gennem følgende:
Fra ide til forretningsplan og etablering
På 1. og 2. semester udvikler du ideen sammen med din gruppe, udarbejder en forretningsplan, lærer at pitche din ide og tester, om ideen kan holde.
Deltag i DM og EM i iværksætteri
Studerende fra Erhvervsakademi Aarhus har vundet DM og EM i iværksætteri flere gange. Hvert år deltager vi i flere arrangementer og konkurrencer, som Fonden for Entreprenørskab udskriver. Her får du mulighed for at konkurrere mod studerende fra andre uddannelsesinstitutioner samtidig med, at du får sparring på din ide af professionelle iværksættere.
Innovationscamps, virksomhedsbesøg og foredrag
Du har fortrinsret til at deltage i en innovationscamp, som arrangeres af Erhvervsakademi Aarhus. Derudover er der på uddannelsen øget virksomhedskontakt i form af besøg og foredrag.
Sommerskoleophold
Du har mulighed for at søge om en plads på et sommerskoleophold. Opholdet foregår i sommerperioden mellem dit 2. og 3. semester. Akademiet betaler den studieafgift, som er forbundet med opholdet. Som studerende betaler du selv for kost, logi og transport.
Praktik i egen virksomhed
På 4. semester har du mulighed for at tage et praktikophold i din egen virksomhed og bruge 6 måneder på at få virksomheden etableret. Du får tilbudt en kontorplads i GROW, som er et kontorfællesskab for iværksættervirksomheder på Erhvervsakademi Aarhus.
Sådan søger du om optagelse på specialiseringen
Du skal søge ind på markedsføringsøkonomuddannelsen på optagelse.dk. Ansøgningsfristen er 15. marts (kvote 2) og 5. juli (kvote 1). Læs mere her
Vi anbefaler, du undersøger dine muligheder for at søge i kvote 2, hvor du vurderes på andet end dit snit. Se hvordan vi vurderer ansøgere i kvote 2
Du får besked, om du er optaget, i et optagelsesbrev 28. juli. Herefter kan du søge om at starte på ’markedsføringsøkonom med speciale i iværksætteri’ via ansøgningsskema her på siden.
Ansøgningsfristen er 6. august kl. 12.00.
Du får besked, om du er optaget, en uge inden studiestart.
Hvis du ikke bliver optaget på specialiseringen, er du stadig garanteret plads på markedsføringsøkonom, almen linje.
Adgangskrav
Du skal opfylde adgangskravene til markedsføringsøkonomuddannelsen
Herudover vurderer vi ansøgere til markedsføringsøkonom med speciale i iværksætteri ud fra følgende kriterier:
- karaktergennemsnit fra din adgangsgivende uddannelse
- motiveret ansøgning og CV
Krav til motiveret ansøgning og andre bilag
Du skal vedlægge følgende til din ansøgning:
- Eksamensbeviset fra din adgangsgivende uddannelse
- Dit CV
- En motiveret ansøgning
I din motiverede ansøgning skal du reflektere over følgende spørgsmål:
- Hvem er du og hvad motiverer dig?
- Hvad er dine interesseområder?
- Hvad, synes du, er sjovt at bruge tid på? (fritid, fagområder)
- Hvorfor søger du ind på iværksætterlinjen?
- Har du erfaringer med iværksætteri og hvad har disse erfaringer betydet for dig?