Cosmins livskvalitet steg under praktik

Multimediedesignstuderende Cosmin Coman har været i praktik i ti uger hos it-firmaet Quick Info, hvor han i dag har studiejob som UX Designer.

Cosmin Comin er dybt taknemmelig for sit praktikophold i den aarhusianske it-virksomhed Quick Info. Derfor har han indstillet det til årets praktikkonkurrence.

”Det var en virkelig behagelig, sund og udviklende oplevelse, der har forbedret min overordnede livskvalitet. Det er jeg dybt taknemmelig for, og derfor var det mindste jeg kunne gøre, at indstille dem – for at sige tak,” siger den 29-årige multimediedesignstuderende.

Vekslede praktikkontrakt til fastansættelse

I 2018 kom Cosmin fra Transylvavien i Rumænien til Aarhus for at uddanne sig. Og den flittige praktikant har allerede inden han er færdiguddannet, fået foden indenfor på det danske arbejdsmarked. Efter endt praktik vekslede Quick Info nemlig praktikkontrakt til en regulær ansættelse. Så i dag arbejder Cosmin som UX Designer i firmaet to dage om ugen, mens han skriver på sit afgangsprojekt.

Frihed til at lege og lære

Som praktikant hos Quick Info arbejdede Cosmin på at udvikle Coop’s medlems-app og med kampagnesitet ’Tæl Skridt’ for Dansk Firmaidrætsforbund. Med arbejdet fulgte utallige timer bag skærmen og mange timers kreativ leg og læring i samarbejde med kolleger, chefer, brugere og kunder.

Også tid til løb og bordtennis

Cosmin gik til arbejdet med ydmyghed og nysgerrighed. Og ikke på noget tidspunkt følte han, firmaets første praktikant, sig som billig arbejdskraft. Mellem arbejdsopgaverne blev der også tid til løbeture og bordtenniskampe med kollegerne.

”Jeg følte mig velkommen og værdsat. De var åbne overfor mine ideer og der var et positivt og konstruktivt miljø, hvor gode ressourcer skiftede side fra dem til mig og vice versa,” fortæller Cosmin, der også har en bachelor i videoproduktion fra Rumænien.

Cosmin Coman og Quick Info er blandt de fem nominerede til Årets Erhvervsakademi Aarhus-praktik 2020.