Er professionsbacheloruddannelsen i e-handel den rigtige for dig?
Få svar på 13 spørgsmål om uddannelsen og bliv klogere på, om du passer ind.
Hvor mange timer skal jeg forvente, at jeg i gennemsnit skal bruge på studiet?
I den seneste studieundersøgelse er den gennemsnitlige arbejdstid på studiet 45 timer. Det ligger i den høje ende i forhold til andre studier. De 45 timer er tid, der bruges på undervisning, forberedelse og projektarbejde.
Hvor meget undervisning er der på uddannelsen?
Det varierer meget fra uge til uge. Nogle uger kan der være fysisk undervisning mandag til fredag fra kl. 8.20 til kl. 15.20. I andre uger er der måske to hele dage og tre halve dage med undervisning. Ud over undervisning vil der være forberedelse, projektarbejde og gruppearbejde.
Hvordan ser en typisk uge ud på uddannelsen?
Vi har ikke et fast skema. Derfor varierer det fra uge til uge, hvad der sker på uddannelsen. Nogle uger er der koncentreret undervisning, hvor der vil være meget forberedelse ved siden af den fysiske undervisning. Andre uger er der afsat tid til eksamensprojekter både individuelt og i grupper.
Er gruppearbejde obligatorisk på studiet?
Ja – der er bl.a. to eksamensprojekter, hvor du skal arbejde i en gruppe. Her danner de studerende selv grupperne. I undervisningen er der også gruppearbejde, hvor underviserne danner grupperne. Derfor er den sociale del på studiet vigtig, så du kan få et godt samarbejde med dine studiekammerater.
Hvor teknisk er uddannelsen?
Vi underviser dig ud fra, at du ikke har kendskab til webproduktion i forvejen. Vi starter fra nul og bygger på med de mest elementære koncepter for produktion til web. Senere på studiet får du eksempelvis fag som søgemaskineoptimering og dataanalyse, hvor vi bygger videre på din nye viden og løbende præsenterer dig for nye og emnespecifikke koncepter. Du bliver udfordret undervejs, men vi hjælper dig hele vejen med undervisning, vejledning og projektarbejde.
Uddannelsen er en merkantil uddannelse – men du skal forvente, du kommer til at rode med forskellige dele af webudvikling både strategisk og operationelt. Du ender således med at være i stand til at løse grundlæggende opgaver i e-handelsvirksomheder.
Hvilke programmer (software) møder jeg på studiet?
Du møder en del forskellige værktøjer og programmer på studiet. Som udgangspunkt anvender vi programmer, som er open source (gratis), men du vil til tider støde på værktøjer, som koster penge at anvende. I langt størstedelen af de tilfælde stiller underviseren de specifikke værktøjer til rådighed for dig.
Du skal altså ikke ud at investere i en masse værktøjer for at kunne følge med på studiet.
Eksempler på programmer og værktøjer du møder på studiet (ikke udtømmende liste):
- ATOM, tekst-editor (faget: Teknisk brobygning)
- FileZilla, ftp-klient (faget: Teknisk brobygning)
- WordPress, content management system (faget: e-handelsteknologi)
- WooCommerce, e-handels-plug-in (faget: e-handelsteknologi)
- Canva, webbaseret billedbehandlingsprogram (alle fag)
- Screaming Frog, web-crawler (faget: søgemaskineoptimering)
- Google Tag Manager, sporingsværktøj (alle fag)
- Google Analytics, analyseværktøj (alle fag)
- Google Data Studio, datavisualiseringsværktøj (fag: Dataanalyse)
Er der selvstudie på uddannelsen?
Ja – der kan være enkelte emner i fagene, som underviseren vælger at lægge ud som selvstudie. Så får du besked om at gå i dybden med det faglige materiale på egen hånd. Derudover vil der i januar måned være to online forløb, som er selvstudie af én uges varighed pr. forløb. De online forløb er ikke en del af studieordningen, men de er nødvendige at gennemføre for at kunne følge med på faget advanced digital marketing.
Er der tid til studiejob ved siden af uddannelsen?
Ja – der er flere studerende, der har et studiejob ca. 5-10 timer om ugen. Men der er også mange studerende, der har fravalg studiejob, fordi det er et krævende studie. Der er ofte skemalagt timer frem til kl. 15.20. Vælg derfor et studiejob, der er fleksibelt ift. arbejdstid i hverdagene.
Hvor mange eksamener er der på uddannelsen?
Der er 11 eksamener på uddannelsen. Få overblikket her:
1. semester
- Studiestartsprøve (intern)
- Brobygningsforløb (5 ECTS, intern)
- CX og metode og videnskabelse (5 ECTS, intern)
- Digital forretningsforståelse og e-handelsteknologi (10 ECTS, intern)
2. semester
- Valgfagsprøve 1 (5 ECTS, intern)
- Valgfagsprøve 2 (5 ECTS, intern)
- Dataanalyse (10 ECTS, ekstern)
- Advanced digital marketing (10 ECTS, ekstern)
- Fordybelsesspor (5 ECTS, intern)
3. semester
- Praktikprøve (15 ECTS, intern)
- Bachelorprojekt (15 ECTS, ekstern)
Hvilke uger kan jeg forvente, der er ferie på uddannelsen?
Den forventede ferieplan for uddannelsen er:
- Juleferie: uge 52
- Påskeferie: uge 13
- Sommerferie: uge 26-30
Hvilke jobmuligheder er der som færdiguddannet?
Der er mange gode jobmuligheder efter endt uddannelse, og virksomhederne har virkelig brug for medarbejdere med digitale kompetencer. Det er både jobs som e-commerce koordinator, e-commerce specialist, digital marketingassistent, e-commerce manager og marketing manager. Der er også flere, der vælger et mere specialiseret job som fx SEO-specialist, Google Ads-specialist eller SoMe-specialist.
Kan jeg læse videre på universitetet efterfølgende?
Uddannelsen er rettet mod, at du skal ud på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse. Derfor er uddannelsen ikke skræddersyet til, at du kan læse videre på et universitet. Men der er studerende, der har ønsket at læse videre, og som er kommet ind på kandidatuddannelsen i it og kommunikation.
Bliver jeg undervist i den nyeste viden inden for e-handel?
Der vil i stor udstrækning ske en løbende udskiftning i fagmaterialet til forberedelse, grundet udviklingen inden for e-handel og digital marketing. På denne måde sikrer vi, at du ved endt studie, har en forholdsvis ny viden inden for dit felt.