Hele Verden Skal Være Lottes Arbejdsplads

Hele verden skal være Lottes arbejdsplads

For Lotte Bossow bekræftede studieturen til Colombia hende i, at hun vil arbejde globalt som markedsøkonom.

Virksomhedsbesøg i Polen og field research for en dansk virksomhed i Colombia - det er nogle af de erfaringer, 23-årige Lotte Bossow allerede har med i bagagen efter kun to semestre på den 2-årige uddannelse markedsøkonom med speciale i globalisering.

Selvom hun i forvejen havde gjort sig tanker om, at et fremtidigt job gerne måtte involvere rejseaktivitet, blev hun i Colombia bekræftet i, at hele verden skal være hendes arbejdsplads, når hun er færdiguddannet.

”Jeg er blevet hooked på det med at rejse og se verden. Studieturen er et stort kulturmøde, det giver mig endnu mere lyst til at drage det internationale ind i arbejdslivet. Jeg vidste godt inden, hvad jeg gerne ville, men turen har bekræftet mig i, hvilken retning jeg skal,” siger Lotte.

Lavede field research

På turen besøgte Lotte og hendes studiekammerater en colombiansk kaffeproducent og en blomstervirksomhed, og de var også forbi danske virksomheder i Colombia deriblandt Novo Nordisk, hvor en dansk medarbejder viste rundt og fortalte om at arbejde i Columbia.

De kommende markedsøkonomer med speciale i globalisering arbejdede på turen også på en opgave for et dansk firma. I samarbejdede med colombianske studerende skulle de ved hjælp af blandt andet field research analysere, hvordan virksomheden kunne udvide sit salg i Colombia.

Fedt at arbejde med en reel case

Før turen havde Lotte og de andre studerende besøgt den danske virksomhed, de skrev opgave om, og da de kom hjem, skulle de fremlægge deres opgave og resultaterne fra Colombia med en repræsentant fra virksomheden til stede.

”Vi arbejdede også hårdt på turen, men vi var der jo for opgaven. Og det var fedt, at det var en reel case. Det gjorde det hele lidt federe, for jeg ved nu, hvordan det hele foregår virkeligt,” fortæller Lotte.

Inspiration til praktikken

Lotte er færdiguddannet om knap et år, men inden da skal hun i praktik og derefter skrive sin afsluttende opgave.

”Studieturen gav mig inspiration til, hvor jeg kunne arbejde - særligt i forbindelse med at jeg lige nu går og overvejer, hvor jeg gerne vil i praktik. Jeg vil muligvis gerne til udlandet – helst et engelsktalende land eller en engelsktalende virksomhed,” siger Lotte, som, når hun er færdig, gerne vil have job i en dansk virksomhed med tråde til udlandet.