Efteruddannelse Kursister Undervisning 2023 0193

Guide: Sådan bliver man ejendomsmægler

Ønsker du at arbejde som ejendomsmægler? Så læs med i den her guide, hvor du får et overblik over dine 4 muligheder og hvor lang tid, det tager.

Guiden viser dine muligheder for at blive ejendomsmægler, uanset om du skal i gang med en uddannelse, eller du allerede har et job og ønsker et karriereskifte til ejendomsmægler.

Guiden vil gennemgå, hvordan du kan blive ejendomsmægler, fx ved at bygge oven på din nuværende uddannelse eller erhvervserfaring.

Hvad kræver det at blive ejendomsmægler?

Først og fremmest skal du vide, at ejendomsmægler ikke er en uddannelse, men nærmere bestemt en jobtitel eller jobfunktion.

Der findes derfor ikke én bestemt uddannelse, der kvalificerer dig til at blive ejendomsmægler. Du bliver ejendomsmægler gennem en kombination af flere ting.

For at blive ejendomsmægler skal du opfylde alle disse 3 ting: 

  • Du skal have 2 års relevant erhvervserfaring fra en boligmægler
  • Du skal have opfyldt uddannelseskravet ved at have gennemført relevant uddannelse
  • Du skal optages i ejendomsmæglerregisteret

For at komme ind på én af de relevante uddannelser, der er med til at gøre dig til ejendomsmægler, skal du have gennemført en ungdomsuddannelse - enten i form af en EUD (faglært uddannelse) eller en gymnasieuddannelse.

4 måder at uddanne sig til ejendomsmægler

For at gøre dit valg om uddannelse mere overskueligt har vi inddelt vejen til at blive ejendomsmægler i fire overordnede kategorier.

Hvilken vej, du skal vælge for at opnå en karriere som ejendomsmægler, afhænger helt af din nuværende situation.

  • Start med at tage udgangspunkt i dig selv og se på din nuværende uddannelsessituation og erhvervserfaring
  • Vælg derefter den kategori nedenunder, der passer til din nuværende situation, og læs mere om din vej til at blive ejendomsmægler

Hvad kræver det at tage en efteruddannelse?

I alle fire ovenstående uddannelsesveje til at blive ejendomsmægler kræver det efteruddannelse.

Her er tre ting, du skal være opmærksom på, når du tager efteruddannelse sideløbende med dit job:

  1. Du bør være indstillet på at skulle afsætte tid om aftenen eller i weekenden til at læse eller forberede eksamen. Det kan være en god ide at koordinere med din familie eller dit bagland, så du har tiden til at læse i en travl hverdag med børn, job eller andre forpligtelser.
  2. Derudover skal du vide, at undervisningen på akademiuddannelsen i finansiel rådgivning tit foregår i dagtimerne, så du kan planlægge din arbejdskalender efter at være væk engang imellem. På den måde er du mentalt klar til at modtage nye inputs og undervisning.
  3. Endelig skal nogen selvfølgelig betale for efteruddannelsen. Hvert fag koster et deltagergebyr. Betalingen sker tit gennem en arbejdsgiver. Nogle betaler også selv, mens andre søger om tilskud gennem fonde eller ordninger.

Mød 2 studerende

Anna og Vildana fortæller om deres efteruddannelse.

Sådan balancerer Anna fuldtidsjob, deltidsstudie og familieliv

Sådan balancerer Anna fuldtidsjob, deltidsstudie og familieliv

Anna får tid til en lederuddannelse ved at skabe rum til fordybelse - og så har hun klare aftaler både på hjemmefronten og på jobbet.

Sådan balancerer Anna fuldtidsjob, deltidsstudie og familieliv
Fra bankrådgiver til ejendomsmægler

Fra bankrådgiver til ejendomsmægler

Vildana Deli brugte akademiuddannelsen i finansiel rådgivning, mæglerlinjen, som springbræt til en karriere som ejendomsmægler.

Fra bankrådgiver til ejendomsmægler

Optagelse i ejendomsmæglerregister

Når du har fuldført den nødvendige uddannelse og fået de 2 års relevante erhvervserfaring, så mangler du kun én ting, før du officielt kan kalde dig ejendomsmægler.

Sidste step er, at du skal registreres som ejendomsmægler i Erhvervsstyrelsens ejendomsmæglerregister. Det søger du om gennem Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Vil du være erhvervsmægler?

Når du er uddannet og registreret som ejendomsmægler, har du senere hen mulighed for at videreuddanne dig til at blive erhvervsmægler.

Som erhvervsmægler kvalificeres du til at vurdere og yde rådgivning inden for erhvervs- og andelsboligejendomme. Det gør du ved at tage diplomuddannelsen i vurdering og ejendomsinvestering.

Er du i tvivl? Tag en snak med en uvildig karrierevejleder

Uanset din nuværende situation og erhvervserfaring så kan Erhvervsakademi Aarhus hjælpe dig med at afklare dine muligheder.

Hvis du er i tvivl, så tag en uforpligtende snak med en karrierevejleder på Erhvervsakademi Aarhus. De vejleder professionelt og uvildigt med udgangspunkt i dig og din aktuelle situation.

Tag gerne udgangspunkt i guidens uddannelsesveje – så kan I sammen vælge den rigtige vej for dig og få lagt en plan for din karriere.

Gratis Karrieresparring Hos Erhvervsakademi Aarhus

Få en times gratis karrieresparring

Vi hjælper dig med at finde den efteruddannelse og karrierevej, som matcher dine ambitioner.

Book din samtale her

Få mere inspiration

Dyk ned i vores andre guides og artikler.

Guide: Få økonomisk tilskud til efteruddannelse

Guide: Få økonomisk tilskud til efteruddannelse

Med vores guide bliver du klogere på dine muligheder for at få økonomisk tilskud til efteruddannelse - både som ledig, medarbejder eller selvstændig.

Guide: Få økonomisk tilskud til efteruddannelse
Diplomuddannelse vs. HD: Hvad er forskellen?

Diplomuddannelse vs. HD: Hvad er forskellen?

Hvad er egentlig forskellen på en diplomuddannelse, en HD og en bacheloruddannelse - og en akademiuddannelse? Få svarene i guiden her.

Diplomuddannelse vs. HD: Hvad er forskellen?
Få mere inspiration til din karriere

Få mere inspiration til din karriere

Gå på opdagelse i vores inspirationsunivers for dig, der drømmer om at efteruddanne dig.

Få mere inspiration til din karriere