Anna Valgte At Læse Sideløbende Med Sit Job

Anna valgte at læse sideløbende med sit job, selvom hun frygtede, at det ville gå ud over hendes familieliv

Hvordan balancerer man et fuldtidsjob, et deltidsstudie og en hverdag som småbørnsmor? Man skaber rum til fordybelse og lader manden tage flere puttetjanser.

Hvordan får du det til at hænge sammen?

Det spørgsmål bliver 33-årige Anna Lind Hjorth ofte stillet af bekendte og kolleger, når hun fortæller dem, at hun efteruddanner sig sideløbende med jobbet.

God opbakning hjemmefra

Med to små børn, mand, hus, fuldtidsjob og deltidsstudie er timer ikke ligefrem det, der er for mange af i Anna Lind Hjorths liv.

Men Anna er vant til at løbe stærkt og privilegeret med en ægtefælle, som gerne tager en ekstra tørn på hjemmefronten.

”Inden jeg gik i gang med at læse på deltid, forventningsafstemte jeg med min mand, der arbejder som faglært murer om, hvad det krævede at ham på hjemmefronten. Heldigvis har han været forstående overfor, hvor meget dette betød for mig, og derfor var han også indstillet på at tage ekstra puttetjanser og stå mere for det huslige,” fortæller Anna, der bor med sin mand og to børn på 3 og 6 år i et nybyggerkvarter i Sabro. 

Anna arbejder som fagområdeansvarlig hos transport- og logistikkoncernen Frode Laursen i Hinnerup og har en drøm om, på sigt, at blive leder. Derfor tager hun sideløbende med sit job en akademiuddannelse i ledelse.

Væk fra familien fast en aften om ugen

For at få det hele til at flaske sig prioriterer Anna benhårdt. Hun står tidligt op for at tage på arbejde før alle andre og har fast en aften om ugen væk fra familien, hvor hun læser og skriver opgaver. Hun er også gået et par timer ned i tid.

”Sammen med en kollega, der også videreuddanner sig, mødes vi fast en aften om ugen på et kontor på vores arbejdsplads for at læse pensum og skrive opgaver. Det fungerer ret godt, for vi når en masse på sådan en aften. Det betyder også, at jeg for det meste er fri for at skulle sidde derhjemme i løbet af ugen og forberede mig til næste undervisningsgang,” fortæller Anna.

Udover den ugentlige lektieaften bruger Anna en hel arbejdsdag hver anden uge på undervisning på Erhvervsakademi Aarhus.

I arbejdshi i sommerhus

Indimellem åbner Anna også bøger et par timer i weekenden. Hun har også brugt en weekend i sin kollegas sommerhus for at skrive eksamensopgave.   

”Det er nødvendigt med åndehuller med ro til fordybelse, hvis man vil komme godt i mål med sin eksamen. Men det kan sagtens lade sig gøre, også uden at blive hængt op eller gå ned med stress,” erfarer Anna.

Blev bidt af at læse

Af natur er Anna en, der godt kan lide at have styr på tingene. Den evne bruger hun, når hun fører regnskab i lange Excelark og fakturerer transportydelser for mange millioner kroner til koncernens kunder. Den evne har også snart hjulpet hende sikkert igennem en akademiuddannelse i ledelse og indbragt hende flere 12-taller til eksamen.

”Jeg startede med et fag, det gik godt og så tog jeg et mere og et til. Jeg blev bidt af at læse, fordi det er så udviklende, både fagligt og personligt. Så jeg er rigtig glad for, at jeg snart er i mål med en hel akademiuddannelse, også selvom det har krævet noget ekstra af mig og velvilje hjemmefra.”

---

Anna Lind Hjorth er uddannet kontorassistent med elevplads hos transport- og logistikkoncernen Frode Laursen med hovedsæde i Vitten ved Hinnerup. Inden Anna fik job i Invoicing, som er en faktureringsafdeling hos Frode Laursen, arbejdede hun som regnskabsassistent i Illums Bolighus. Anna har læst en akademiuddannelse i ledelse på Erhvervsakademi Aarhus.

Går du også med tanker om et anderledes og rigere arbejdsliv?

Så gå på opdagelse i vores inspirationsunivers og se, hvilke muligheder efteruddannelse kan åbne for dig.

Få inspiration til din karriere her