Kombinér din sportskarriere med en uddannelse

Videregående uddannelser på Erhvervsakademi Aarhus for sportstalenter og eliteidrætsudøvere

Er du sportsudøver på elite- eller konkurrenceniveau? Vil du have en videregående uddannelse, så du også står stærkt efter din sportskarriere? Så har Erhvervsakademi Aarhus en løsning til dig. På to år tager du en praksisnær videregående uddannelse, samtidig med din sportslige karriere.

Du får tilrettelagt et fleksibelt uddannelsesforløb, som passer til dig som travl sportsudøver. Du får en unik mulighed for at kombinere din sportskarriere med en videregående uddannelse – uden at gå på kompromis.

Du er et sportstalent eller eliteudøver 

Du har allerede en gymnasial uddannelse. Du har en sportskarriere lige nu, og de næste mange år. Men du vil også gerne stå stærkt, når du i fremtiden skal finde nye karriereveje.

Fleksibel uddannelse tilpasset din sport

Vi skræddersyr et uddannelsesforløb sammen med dig, som passer til din hverdag med sport i centrum.

Du får blandt andet:

 • Fleksibel uddannelse, hvor du er med til at planlægge forløb, opgaveaflevering og eksamener, så du kan passe både sport og uddannelse
 • Mentorordning, hvor du kan søge råd og vejledning og få konkret hjælp til at planlægge, så du passe uddannelsen ind i din ’sportskalender’
 • Valgfagspakke sammensat efter dit behov. Få fx mulighed for at forstå den kommercielle del af sponsoraftaler, events mv.
 • Mulighed for at tage eksaminer eksternt (dog selvfinansieret, hvis eksamen skal være i udlandet)
 • Et stort socialt netværk ved siden af din sport

Vælg mellem tre uddannelser

I 2020 kan du vælge mellem tre videregående uddannelser:

Få en teoretisk uddannelse tæt på praksis

Med en uddannelse på Erhvervsakademi Aarhus bliver du klædt på til fremtiden. Vores uddannelser kombinerer teori og praksis, og vi arbejder tæt sammen med erhvervslivet. De fleste af vores dimittender får en karriere i det private erhvervsliv.

Vi prioriterer undervisning på mindre hold, gruppe- og projektarbejde, samarbejde med erhvervslivet, virkelighedsnære cases og obligatoriske praktikophold i relevante virksomheder.

En erhvervsakademiuddannelse på to år giver dig også et godt springbræt til videre uddannelse på professionsbachelor- eller kandidatniveau.

Ansøg om optagelse: Sådan bliver du elitesportsstuderende

Du skal opfylde adgangskravene til den uddannelse, du ønsker at blive optaget på. Se mere på eaaa.dk/optagelse.

Tidslinjen er sådan her:

 • 15. marts: Sidste dag for ansøgning om optagelse på uddannelsen (kvote 2). Din ansøgning bliver vurderet på lige fod med de øvrige ansøgninger.
 • 5. juli: Sidste dag for ansøgning om optagelse på uddannelsen (kvote 1). Din ansøgning bliver vurderet på lige fod med de øvrige ansøgninger
 • 28. juli: Du får svar på din ansøgning. Hvis du bliver optaget, får du et optagelsesbrev. Hvis du ikke bliver optaget, kan du søge om en ledig plads på andre uddannelser
 • 2. august: Hvis du blev optaget på uddannelsen, skal du søge om optagelse på elitesportsforløbet inden denne dag. Du skal skrive en motiveret ansøgning inkl. CV, hvor du angiver niveau og tidsforbrug på din sport. Du får mere information om ansøgningsprocedure i dit optagelsesbrev.
 • 17. august: Du får endelig besked, om du er optaget på elitesportsforløbet
 • 30. august: Studiestart for 2021.

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte vores studievejledere på vejledning@eaaa.dk eller telefon 7228 6020, hvis du har spørgsmål til uddannelsesforløbet.

Erhvervsakademi Aarhus samarbejder med Elite Sports Akademi Aarhus (ESAA), som er et partnerskab mellem udvalgte uddannelsesinstitutioner, Team Danmark, elitesportsklubber i Aarhus og Aarhus Kommune. Læs mere om ESAA

Få fat i en studie- og karrierevejleder