Danish Agro er Danmarks bedste praktiksted

Grovvareselskabet Danish Agro og deres jordbrugsteknolog-praktikant Michelle Nielsen hyldet for at være Danmarks bedste praktikmatch.

Danmarks bedste praktikophold er netop kåret. Danish Agro og deres praktikant Michelle Nielsen fra Erhvervsakademi Aarhus løb med både hovedprisen 'Årets Erhvervsakademipraktik' og 'Publikumsprisen' efter at have dystet mod syv andre praktikforløb til et stort event på Centralværkstedet i Aarhus.

”Det var det, jeg drømte om, da jeg indstillede Danish Agro til prisen. Så kan jeg give lidt tilbage,” siger den 24-årige Michelle, der endelig kunne ånde lettet op og slippe sommerfuglene i maven fri.

37 tilskuere sad på kanten af sæderne i Centralværkstedets smukke selskabslokaler, da det mandag ved middagstid blev afgjort, hvilken af landets mange virksomheder der har givet deres praktikant den bedste oplevelse.

129 så med på afstand

Stemningen var både god og intens og de mange kvadratmeter tillod, at både de studerende, jury og repræsentanter fra de nominerede virksomheder kunne være til stede. 129 fulgte med på afstand i den live-transmitterede prisfest via et Zoom-link.

”Danish Agro har vist mig tillid, støttet mig, givet mig plads til at udvikle mig og ikke kun set mig som en fagperson, men som et helt menneske,” fortæller en glad vinderpraktikant, der modtog prisen sammen med sin chef Per Hoffmann Jensen fra Danish Agro (tv).

Fra usikker til selvsikker

Et inspirerende praktikophold kan gøre en verden til forskel for unge studerende, når det gælder om at sætte kursen for deres uddannelsesforløb og faglige og personlige udvikling. Dette demonstrerede den unge vinderstuderende.

"Inden jeg startede i praktik, var jeg meget usikker, og det gjorde mig tit nervøs. Jeg var bange for at sige noget forkert, og janteloven holdt mig nede. Men i dag er jeg en forandret person, fordi jeg er langt mere selvsikker end før. Praktikken har i høj grad været en personlig succes, og den har gjort mig glad. Undervejs i praktikken søgte jeg en stilling som trainee i Danish Agro. Den fik jeg. Så nu glæder jeg mig helt vildt til september, hvor jeg skal starte," fortalte Michelle medrivende fra scenen i sin præsentation, der sikrede hende hele to priser. 

Forsøg med pattegrise og salg af svinefedt

Til dagligt læser Michelle til jordbrugsteknolog på Erhvervsakademi Aarhus. Under praktikforløbet arbejdede Michelle med bl.a. salg, rådgivning og forsøg i større skala omkring pattegrises tilvækst. Hun fik også tildelt en mentor, Jeannette, produktspecialist i svineafdelingen, som hun var rigtig glad for.

Læs om det prisvindende praktikophold her

Tre priser uddelt

I alt tre priser blev delt ud. Det digitale marketingbureau Become og deres praktikant Caroline fra Cphbusiness fik Juryens Specialpris. 

263 indstillinger, otte finalister, tre vindere

Forinden finaledagen havde 263 praktikanter fra landets otte erhvervsakademier indstillet deres praktiksteder til konkurrencen. Det blev sorteret ned til otte finalister, én fra hvert erhvervsakademi. Se finalisterne her

Se video (1:47) fra prisfesten:

Praktik åbner døren til et job

Inden længe skal flere tusinde studerende på landets erhvervsakademier beslutte sig for, hvor de vil i praktik. Og det er ikke ligegyldigt, hvilket praktiksted de studerende vælger, for praktikopholdet kan ende med at blive adgangsbilletten til det første job.

Faktisk fører ca. hver fjerde af de mere end 9.500 praktikophold, der hvert år gennemføres på landets erhvervsakademier, til en fastansættelse, estimerer Danske Erhvervsakademier.