Tøj-gigant investerer i efteruddannelse

En af landets største tekstilkoncerner, DK Company i Vejle, investerer massivt i nyt uddannelsesprojekt, bl.a. i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus.

Lige inden coronaen lukkede det meste ned blev 20 butikschefer fra en række af DK Company's tøjbutikker over hele landet opkvalificeret i ledelse og salg.

Med nye værktøjer og viden er butikscheferne bedre rustet til at hjælpe med at få vækstkurven tilbage på rette kurs  - i kølvandet på coronakrise og salgsstop.

Udfordret branche - også inden corona

Uddannelsesforløbet er det første og største af sin slags i tøjkoncernens historie og er sat i søen for at give de ansatte ude i butikkerne større mulighed for at agere mere selvstændigt, end de gør i dag.

Det fortæller Kim Berg Jacobsen, der er Performance Director DK Company i Vejle med mere end 600 ansatte.

”Jeg er sikker på, at vi får en styrket salgsorganisation og et langt stærkere udtryk overfor vores kunder på baggrund af det her. En ambition, der er blevet mere aktuel og nødvendig end nogensinde ovenpå coronakrisen.”

Ruste chefer og deres ansatte til at tage bedre beslutninger

Ifølge lektor og underviser Thomas Lindholm Uth fra Erhvervsakademi Aarhus vil forløbet skabe grobund for bedre løsning af opgaverne, mere tilfredse og motiverede medarbejdere og dermed bedre resultater for tøjkoncernen.

Først uddannes butikscheferne, derefter kommer turen til assistenterne

De 20 butikschefer har alle gennemført akademifaget salgsledelse i detailhandlen på videregående niveau. Det er planen, at yderligere 20 butiksassistenter skal efteruddannes til næste år - med akademifaget 'værdiskabende salg i detailhandlen'.

Se i denne video (1:51) DK Companys udbytte af efteruddannelse: