Efteruddannelse Kursister Undervisning 2019 161

Mange erhvervsfolk på efter- og videreuddannelse

På et år er antallet af studerende på efter- og videreuddannelse på Erhvervsakademi Aarhus steget med 30 procent, svarende til 1.480 flere, fra 4.891 deltagere i 2020 til 6.371 i 2021. Niveauet forventes at holde i år.

Der er run på videre- og efteruddannelser hos Danmarks tre store udbydere af akademi- og diplomuddannelser til erhvervsaktive i Kolding, København og Aarhus.

Det skriver Business Danmark: Boom af businessfol på skolebænken

Ledelse, salg og bæredygtighed er populære fag

På Erhvervsakademi Aarhus er antallet af deltagere på efter- og videreuddannelse vokset med 30 procent på et år. i 2020 var antallet af studerende 4.891. Det tal voksede i 2021 til 6.371. Niveauet forventes at være det samme i år.

”Det er især fag inden for ledelse, salg og bæredygtighed/grøn omstilling, som trækker,” fortæller markedschef Brian Kruse Jacobsen.

Derfor er efteruddannelse populært

Coronapandemien har resulteret i nye måder at arbejde på og øget nethandlen. I pandemiens startfase blev mange sendt ud i ledighed og en del tog efteruddannelse. Efter pandemien styrtdykkede ledigheden.

Mange virksomheder kan i dag ikke finde den nødvendige arbejdskraft. Her er efteruddannelse blevet en måde at fastholde medarbejderne på - og samtidig sikre det nødvendige kompetenceløft.

Samtidig har globalisering og digitalisering over en årrække radikalt ændret kundernes købsmønstre. Det har øget behovet for en anderledes tilgang til salg, marketing og ledelse i dansk erhvervsliv – og et tilsvarende kompetenceløft til de ansatte.

Få 10.000 kr. til årlig videreuddannelse

Er du faglært eller ufaglært og i arbejde, kan du nemt søge om 10.000 kr. årligt til et akademi- eller diplomfag på et erhvervsakademi via Omstillingsfonden. Eneste krav er, at du er i lønmodtagerjob og ikke har afsluttet en kort videregående uddannelse.