Virksomhedsforhold
Et kursus fra professionsbacheloruddannelsen i laboratorie- og fødevareteknologi
Med kurset får du viden om og forståelse for beslutningsprocesser og samarbejdsstrukturer i en virksomhed, så du med teoretisk indsigt kan indgå i samarbejdsrelationer på tværs af organisationen.
Undervisningen foregår på engelsk, men prøver og vejledning kan foregå på dansk.
Målgruppe
Kurset er primært målrettet laboranter, procesteknologer eller andre, der gerne vil øge deres kompetencer inden for laboratorie- og fødevareteknologi.
For at tage kurset skal du have en afsluttet uddannelse som laborant, procesteknolog eller tilsvarende.
Indhold
- Organisationsstrukturer og -former samt samspil med omverdenen, herunder arbejdsmarkedsforhold, arbejdsmiljøforhold og lovpligtige krav til kvalitetssikring
- Organisationskultur
- Ledelsesopgaver
- Beslutningsprocesser
- Forandringsprocesser
- Individet i organisationen
- Kommunikation, samarbejde og konfliktløsning i organisationer, herunder roller, værdier, holdninger samt motivation
Om undervisningen
Undervisningen foregår i en vekselvirkning mellem præsentationer af teoretiske emner og casearbejde/opgaveløsning i grupper inden for et tildelt eller selvvalgt specialeområde. Opgaverne bygger på relevante problemstillinger, og vi forudsætter et vist omfang af selvstudie.
Undervisningen foregår i dagtimerne med 35-40 lektioner fordelt over 8-10 uger inkl. eksamen. Derudover skal du afsætte tid til opgaveløsning og gruppearbejde. Undervisningstidspunkter og -omfang varierer fra uge til uge.
Eksamen og ECTS-point
Kurset afsluttes med en skriftlig gruppeopgave og en efterfølgende individuel mundtlig eksamen. Kurset svarer til 5 ECTS-point.
Tag et enkeltstående kursus - eller få en hel uddannelse
'Virksomhedsforhold' er et enkeltfag på overbygningsuddannelsen til professionsbachelor i laboratorie- og fødevareteknologi. Du kan enten tage det som et enkeltstående kursus, eller bruge det som led i en hel overbygningsuddannelse til professionsbachelor i laboratorie- og fødevareteknologi.
Eksempler på litteratur
Tidligere har følgende litteratur været anvendt:
- Henriette Bjerreskov Dinitzen og Lars Krogh Jensen: Organisational Theory – a practical approach, Hans Reitzels Forlag, 2010 (ISBN: 9788776758462)
Jeg er helt sikkert blevet klogere. Det har været godt at få teori på det, jeg har arbejdet med i årevis og få et fælles sprog med forskerne på min arbejdsplads
Læs om Iben Steensgaards (seniorlaborant hos IFF) erfaringer med at uddanne sig sideløbende med sit job Fødevareudviklere får ny viden på Erhvervsakademi Aarhus
Du er velkommen til at kontakte:
Virksomhedsforhold
Startdato: 04-09-2023
Pris: 3.000 kr.
Tidspunkt: Dag