Praktik i Nordeas erhvervsafdeling førte til job

Praktik i Nordeas erhvervsafdeling førte til job

Mads Skov Uldal tilbragte fem måneder i praktik i Nordeas erhvervsafdeling i Aarhus. Derefter blev den nyuddannede finansbachelor ansat som erhvervsrådgiver-trainee

Det år, Mads Skov Uldal blev færdiguddannet, ansatte Nordea kun otte erhvervsrådgiver-trainees i hele Danmark. Den 25-årige århusianer blev én af dem.

”Det er det her, jeg har set frem til,” siger den nyuddannede finansbachelor, der fik topkarakter for sit afsluttende bachelorprojekt om Ringkøbing Landbobanks aktiekurs-prisfastsættelse. 

Fik job under uddannelse

At gå fra at være studerende til at være medarbejder i en stor finanskoncern er ifølge Mads spændende. Som erhvervsrådgiver-trainee udarbejder Mads analyser. Han vurderer potentielle kunders kreditværdighed og servicerer de erfarne erhvervsrådgivere. 

”Det er rigtig spændende at skulle sætte sig ind i en virksomheds økonomi, og at man ved hjælp af Nordeas forskellige lån og ydelser kan strikke økonomien sammen for virksomheden.” 

Mads kendte til Nordea i forvejen, fordi han tilbragte fem måneder i praktik her. De blev så glade for Mads, at de allerede flere måneder inden han var færdig med sin uddannelse, tilbød ham trainee-stillingen.

Interesse for faget

Mads havde en gymnasial eksamen fra et handelsgymnasium på Fyn og arbejdede et år som lærervikar, inden han flyttede til Aarhus for at uddanne sig til finansbachelor. Mads valgte denne uddannelse pga. sin store interesse for finansfaget og fordi uddannelsen inkluderede et længere praktikforløb. 

”Især praktikperioden har rustet mig til jobbet. Der har været perioder med svære eksamener, men min interesse til faget har båret mig igennem,” siger han.