Erhvervsakademi Aarhus Ringvej Syd 2019

VVS-grossist videreuddanner ledere i bæredygtig forretningsforståelse

Bæredygtige virksomheder tjener det samme som – eller mere end – traditionelle virksomheder. Nu går Brødrene Dahl i gang med at videreuddanne de første ledere i at koble bundlinje med bæredygtighed.

Bæredygtige virksomheder tjener det samme som – eller mere end – traditionelle virksomheder. Det viser en analyse fra den canadiske virksomhed Corporate Knights, der hvert år udgiver en liste over verdens mest bæredygtige virksomheder.

Øverst på hele listen ligger Danmarks største energiselskab, Ørsted, og andre danske virksomheder er også godt med. Chr.  Hansen, Vestas og Novozymes når også med i top-100 på verdensplan, skriver Berlingske Business.

VVS-grossist tænker i bæredygtig uddannelse

Helt så højt er den danske VVS-grossist Brødrene Dahl ikke nået endnu med sine 53 butikker herhjemme. Til gengæld er virksomheden en del af den franske koncern Saint-Gobain, der arbejder aktivt med at bidrage til FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Derfor er det heller ikke tilfældigt, at Brødrene Dahl netop er blevet den første virksomhed til at booke et helt virksomhedshold, der videreuddanner sig i bæredygtig forretningsforståelse på Erhvervsakademi Aarhus.     

Uddannelseschef Jesper Madsen fra Brødrene Dahl er initiativtager til beslutningen om at sende lederne i virksomheden på videreuddannelse i bæredygtighed, og for ham er det vigtigt, at Brødrene Dahl går forrest i den grønne omstilling.

”Da vi hørte, at erhvervsakademiet skulle starte uddannelse i bæredygtig forretningsforståelse, så var vi ikke i tvivl om, at vi skulle have et hold. Det ligger fuldstændig i tråd med Brødrene Dahls bæredygtighedsstrategi. Deltagerne på holdet kommer fra den øverste ledelse. Det er dem der skal gå forrest, så viden efterfølgende kan brede sig ud i organisationen,” siger han.

Fra 0 til 80 medarbejdere på videreuddannelse

Det er dog ikke kun lederne, der skal opgradere deres viden, selv om kursisterne i bæredygtig forretningsforståelse i 1. omgang består af de ledere, som er ansvarlige for at føre bæredygtighedsstrategien ud i livet.

”Medarbejdere i Brødrene Dahl er dedikerede, de er nysgerrige og de vil gerne lære mere.  Derfor er det helt centralt for os, at vi sammen med Erhvervsakademi Aarhus har en gennemarbejdet og solid videreuddannelsesstruktur, vi kan tilbyde dem.  Fra foråret 2019 er vi således gået fra 0 til 80 medarbejdere på videreuddannelse på erhvervsakademiet,” siger Jesper Madsen, der også har virksomhedshold i gang inden for salg og ledelse.

Og nu også bæredygtig forretningsforståelse.

Derved satser Brødrene Dahl på at give sit bidrag til Saint-Gobains overordnede koncernmål om, at virksomheden i 2025 skal have reduceret sin CO2 udledning med 20 %, deres ikke recirkulerede affald med 50 % og industrielle vandemissioner med 80 %.

Mere om bæredygtig uddannelse

Akademifaget ’bæredygtig forretningsforståelse’ er et valgfag på akademiuddannelsen i international transport og logistik. Faget er udviklet af Erhvervsakademi Aarhus og udbydes p.t. kun i Aarhus og i Aalborg.  Man kan også tilmelde sig enkeltvis.       

Holdet i bæredygtig forretningsforståelse startede den 1. september på Erhvervsakademi Aarhus.

Se mere om Brødrene Dahls arbejde med social ansvarlighed - inkl. CSR-rapporter

Se alle efter- og videreuddannelser i bæredygtighed på Erhvervsakademi Aarhus