Virksomheder bejler til byggekoordinatorer
55 byggekoordinatorer fra Jylland og Fyn var til stævnemøde med nogle af byggebranchens aktører.
Der er fart på byggeriet og rift om nyuddannede.
Thor stod med syv tilbud på hånden
Hvor der indenfor visse fagområder mangler praktikpladser, så vil byggefirmaer gerne trykke hænder om en praktikkontrakt med byggekoordinatorer.
"Jeg søgte seks praktiksteder og fik tilbudt alle seks," fortæller byggekoordinatorstuderende fra Aarhus Jacob Rossau, der er tidligere autolakerer og selvstændig fugemontør.
Hans medstuderende, tidligere tømrer Thor Fidder, sendte tre ansøgninger og fik tilbudt syv stillinger.
"Jeg er overrasket over, hvor stor efterspørgslen for os er," siger han.
I praktik som entrepriseledere
De to 3. semesterstuderende fra Aarhus skal til januar i praktik hos hhv. bygge- og entreprenørfirmaerne KPC og MT Højgaard.
Fra praktik til job
Med de mange byggeopgaver i udsigt kan både Thor og Jacob sandsynligvis se frem til fastansættelse efter endt eksamen.
Det 3-6 måneder lange praktikophold på 4. semester åbner nemlig ofte døren til et job, fortæller uddannelseskoordinator Mads Klinkvort fra Erhvervsakademi Aarhus.
Kan ansætte en hel årgang
Hos Danmarks største jernbaneentreprenør Aarsleff Rail er der så travlt, at der skal ansættes 70 nye til spor- og baneprojekter indenfor de næste fem år.
"Byggekoordinatorerne har lige præcis de kompetencer, vi skal bruge. Derfor er vi mødt op i dag for at starte rekrutteringsprocessen," siger afdelingsingeniør Morten Hansen.
Aarsleff Rail rekrutterer typisk fra konstruktør- og ingeniøruddannelserne. Modsat fx bygningskonstruktører uddannes byggekoordinatorer ikke til at tegne og projektere, men i stedet til at lede byggeriet på byggepladserne. Det gør dem skræddersyet til jobbet som entrepriseledere hos Aarsleff Rail, tilføjer Morten Hansen.
Landsstævne og licitation
Mandag den 8. november var 55 byggekoordinatorstuderende fra Aarhus, Sønderborg, Esbjerg, Herning og Odense samlet til landsstævne i Odense. Formålet var at etablere et netværk, gøre dem klogere på jobmuligheder og måske score en praktikplads.
På dagen blev der uddelt en vandrepokal til vinderen af en entreprise-konkurrence. Tre uger forinden havde de studerende fået adgang til udbudsmaterialet for et renoverings- og ombygningsprojekt til et tocifret millionbeløb, der udføres af Sønderborg-firmaet SIB Byggeri. En gruppe studerende fra UCL kom tættest på den faktiske tilbudspris og vandt vandrepokalen.