Onlineundervisning gjorde Anita i stand til at efteruddanne sig med åbent benbrud

For 30-årige Anita Hede Lausen fra Esbjerg var corona-fjernundervisning en ekstra god løsning.

Anita, der til daglig arbejder som boligsocial medarbejder i Bydelsprojekt 3i1 i Esbjerg, var i færd med at tage en efteruddannelse indenfor ledelse og HR, da hun en aften på cykelstien ved Sædding Strand skvattede på sit skateboard og brækkede anklen.

Anita blev hentet af ambulancen og akutopereret. Dagen efter skulle hun til undervisning. Og mens mange nok havde sygemeldt sig, så fortsatte Anita sit efteruddannelsesforløb – nu blot fra sygelejet.

Undervisning allerede rykket online

Heldigt nok for Anita, så havde Anitas underviser lektor Lea Sørensen allerede omlagt sin undervisning på faget coaching i ledelse og hr til fjernundervisning pga. corona. Det har sine ulemper, men det har også sine fordele. Én af fordelene var, at Anita kunne fortsætte sit uddannelsesforløb.

”Jeg havde min sidste undervisningsdag inden eksamen i hospitalssengen, mellem to operationer, og fik skrevet ind i min journal, at jeg skulle undervises. Der var en del postyr med læger og plejepersonale, der kom og gik, massagestativet skramlede og jeg var nok også lidt ved siden af mig selv pga. smertestillende medicin, men underviseren var god og det endte godt,” fortæller Anita Hede Lausen.

Til eksamen med bravur trods ben i gips

Til den efterfølgende skriftlige og mundtlige eksamen scorede Anita et 10-tal. Det handlede om coachings indflydelse på samarbejdet med frivillige og foregik også via skærm hjemme med benet i gips.

”Det har været nogle hårde uger med benspænd. Derfor er jeg også ekstra stolt af den her eksamen,” siger boligsociale medarbejder Anita Hede Lausen, der har en baggrund som pædagog og kultursociolog og i mange år har arbejdet som frivillig i et mentornetværk og Ungdommens Røde Kors i Esbjerg.