Hjælper Virksomheder Til At Blive Mere Digitale

Hjælper virksomheder til at blive mere digitale

Ledere og nøglemedarbejdere i små og mellemstore virksomheder efterlyses som deltagere i kompetenceforløb om digital parathed. Første forløb med en række jyske livsstilsvirksomheder får ros.

Ingen medarbejder kickstarter en digital omstilling alene. Ledelsen skal med, før det rykker noget. Og det er netop, hvad kompetenceforløbet ’Digital ledelseskultur’ hjælper med.

Første hold deltagere med ledere og nøglemedarbejdere i livsstilsbranchen er begejstrede for udbyttet.

Direktør: En gave

En af dem er kommerciel direktør Stine Bruun Oreby fra møbelforretningen by KlipKlap i Egå.

”Forløbet har været en stor gave for os. Hvis man som virksomhed har svært ved at prioritere digitaliseringsopgaver, vil jeg klart anbefale at deltage. Vi er helt klart blevet skarpere på, hvor vi skal sætte ind digitalt,” fortæller hun.  

Få viden og indsigt bygget op indefra i organisationen

En anden deltager i forløbet er Tania Ørts Hansen, der er PR- og kommunikationsansvarlig i Sebra Interior i Esbjerg. 

”Det har været guld værd,” konstaterer hun og tilføjer.

”Vi har opdaget nye digitale muligheder og fået opbygget viden og værktøjer indefra i virksomheden, på tværs af marketing, salg og design, som vi ikke ville købe os til udefra.”

Se i denne video (1:14) Tania og Stine fortælle om udbyttet af forløbet

Billigt at deltage

Forløbet er finansieret af Den Europæiske Socialfond, så virksomheder kan deltage for kun 6.000 kr., som dækker den samlede deltagelse af op til tre medarbejdere, forplejning og materialer. Som deltager skal man derudover regne med at bruge minimum 75 timer på forløbet fordelt over 11-12 måneder.

Resultatet bliver en digital handlingsplan, der ud fra virksomhedens eksisterende strategi, klarlægger potentialer og muligheder for digitalisering.

”Forløbet er en unik og for mange både en nødvendig og afgørende mulighed for at udvikle sin virksomhed. Og det håber vi rigtig mange vil benytte sig af,” siger projektleder Annette Agerdal-Hjermind fra Erhvervsakademi Aarhus, der sammen med et team af ledelseskonsulenter og digitale specialister står for undervisningen.

Nye hold starter til juni

Projektet udbyder to forløb med opstart til foråret 2020. Et åbent forløb på tværs af brancher og et forløb for mode-, design-, møbel- og livsstilsvirksomheder i samarbejde med Dansk Mode & Textil og Lifestyle & Design Cluster i Herning.