Biløkonomer Og Autoteknologer Vinder International Simuleringskonkurrence

Biløkonomer og autoteknologer vinder international simuleringskonkurrence

Kommende autoteknologer og biløkonomer vinder guldmedalje for deres evne til at drive en fiktiv bilvirksomhed.

Biløkonom - og autoteknologstuderende Joachim Foget Aagaard, Mads Commerou, Michael Isager Kristensen, Stefan Nielsen, Daniel Mørup og Frederik Andreasen vandt i denne uge det internationale simuleringsspil NUCARS.

Spillet træner deltagerne i at drive en bilvirksomhed på den mest optimale måde.

Fantastisk mulighed for kommende autoteknologer 

Det er første år, at autoteknologer deltager i simuleringsspillet. Autoteknolog lyder måske som en meget teknisk uddannelse, men faktisk udgør udvikling og drift af autorelaterede virksomheder halvdelen af uddannelsen

"Det er en fantastisk mulighed for kommende autoteknologer at få afprøvet deres teoretiske viden i det meget virkelighedstro simuleringsspil," siger uddannelseschef Benny Dalgaard fra Aarhus Maskinmesterskole, som huser autoteknologuddannelsen, der udbydes af Erhvervsakademi Aarhus.

Den med størst mulig markedsværdi vinder

Dan Dream var navnet på den bilvirksomhed, som de seks prisvindende unge danskere fra Erhvervsakademi Aarhus og Aarhus Maskinmesterskole havde udviklet og skulle opnå størst mulig markedsværdi med i løbet af otte spilperioder.

”Det var virkelig spændende at arbejde med analyse og planlægning af en bilvirksomheds produktion, produktudvikling og marketing. Samtidig var det fedt at arbejde sammen med de øvrige deltagere i gruppen, hvor vi i fællesskab skulle træffe beslutninger inden for en stram tidshorisont,” siger autoteknologstuderende Mads Commerou, der er i praktik på sit 4. semester hos bilhuset Ejner Hessel.

31 deltagere fra USA, Kina og Tyskland

Simuleringsspillet NUCARS foregår på platformen Stratsim Management og bliver styret af professor Elgie Bright, Northwood University International Program.

Konkurrencen skulle være afholdt fysisk i Holland, men bl.a. på grund af udrejseproblemer for de kinesiske deltagere, valgte man at afholde simuleringen online.

På tre af holdene var der blandede deltagere fra Tyskland, Kina og USA, mens deltagerne fra Holland og Danmark valgte at deltage med nationshold.

De 31 deltagere kom fra uddannelsesinstitutionerne Northwood University, Hochschule für Wirtschaft und Umwelt, Tyskland, IVA Business School, Holland, Jilin University-Lambton College, Kina samt Erhvervsakademi Aarhus/Aarhus Maskinmesterskole.

Udvikling af succesfuld SUV-model

Det danske hold valgte fra starten en aggressiv investeringspolitik, hvor de satsede på at udvide kapaciteten og udvikle en ny bilmodel, en såkaldt SUV - Sport Utility Vehicle.

Denne strategi gav pote, og det lykkedes Dan Dream at opnå en samlet markedsandel på hele 43.6 % og en markedsværdi på 36,7 mia. dollars, hvilket var mere end den samlede værdi for de øvrige fire konkurrent-virksomheder tilsammen.