Bestyrelsesuddannelse får nye kræfter

”Markedet er sultent efter flere professionelle bestyrelsesmedlemmer, og der er virkelig behov for efteruddannelse på dette område,” siger professionelt bestyrelsesmedlem og direktør Karina Boldsen.

Fra januar 2020 skal Karina Boldsen (billede) sammen med advokater fra Innova undervise i grundlæggende og udvidet bestyrelsesansvar på Erhvervsakademi Aarhus.

Markedet er sultent

”Markedet er sultent efter flere professionelle bestyrelsesmedlemmer, og der er virkelig behov for efteruddannelse på dette område,” siger Karina Boldsen, direktør i rådgivningsfirmaet Karina+ og professionelt bestyrelsesmedlem med mere end 19 års erfaring med bestyrelsesarbejde, både på lokalt, regionalt og nationalt niveau.

Eksperter i bestyrelsesarbejde

Med 14 poster i porteføljen, der spænder fra Vestjysk Bank og Himmerlandskød til Camp-Fire og AjourCare, kommer Karina Boldsen med en solid værktøjskasse.

Det samme gør Karinas to medundervisere advokat Jørgen Lillelund og advokat Peter Gerken fra Innova Advokatfirma. De to herrer har 20 års praktisk erfaring i at arbejde i og med bestyrelser.

”Vi er et stærk team med stor passion for det, vi laver. For mig er det en hjertesag at være med til at opkvalificere bestyrelsesmedlemmer og styrke deres viden om ansvar og risikostyring i små og mellemstore danske virksomhedsbestyrelser,” fortæller Karina Boldsen, der har en fortid som HR-chef i Danske Bank, HR-direktør i Vestas og kommerciel direktør i Solitwork.

Se i denne video (1:50) Peter Gerken, Jørgen Lillelund og Karina Boldsen fortælle om bestyrelsesuddannelsen

Behov for at professionalisere bestyrelsesarbejde

Hos interesseorganisationen Erhverv Aarhus, der tæller 600 medlemsvirksomheder, klapper direktør Marc Perera Christensen i hænderne over uddannelsestilbuddet.

”I en tid med det højeste antal konkurser, er nødvendigheden af en stærk bestyrelse, der kan løfte virksomheden strategisk, vigtigere end nogensinde. Jeg kan derfor kun anbefale, at man tager en bestyrelsesuddannelse, hvor man kommer hele vejen rundt om lovgivning, krav, ansvar, kompetencer og strategi. Markedet råber efter kompetente bestyrelsesmedlemmer, der kan støtte ledelsen, stille de vigtige spørgsmål og tage de strategiske briller på,” siger Marc Perera Christensen.

Ministeriegodkendt uddannelsesforløb

Der eksisterer en række forskellige udbydere af bestyrelsesuddannelser, hvor erhvervsakademierne som de eneste udbyder et offentligt akkrediteret uddannelsesforløb.

Erhvervsakademi Aarhus har flere års erfaring i at uddanne i grundlæggende og udvidet bestyrelsesansvar. 175 har allerede erhvervet sig eksamensbevis på bestyrelseskompetencerne gennem Erhvervsakademi Aarhus.

Fire dage og eksamen

Forløbet er sammensat af to dele som hvert svarer til et akademifag på fire dage og en eksamen. Derfor kan forløbet også tages som selvstændige valgfag i en fuld akademiuddannelse i ledelse. Deltagerne skal under forløbet udarbejde en case, som danner grundlag for en mundtlig eksamen.

Certifikat og adgang til bestyrelsesnetværk

Efter uddannelsen får deltagerne et eksamensbevis, et certifikat og adgang til netværket ArosBoard, der bl.a. formidler ledige bestyrelsesposter.

Læs om uddannelsen.