32 ledige klar til at løfte klimaindsats
Syv kommuner, 16 virksomheder og 32 højtuddannede ledige skal sætte skub i grønne forandringer.
”Vi har sindssygt travlt, hvis vi skal lykkes med vores klimamål. God arbejdslyst.”
Sådan lød det fra Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard til de 32 højtuddannede ledige, der netop er startet på et intensivt kursus i bæredygtig forretningsudvikling.
Fredag den 15. oktober var 16 håndplukkede virksomheder, syv kommuner og 32 udvalgte ledige samlet til kick-off (billede) på 'Det Grønne Akademi’ – et brobygningsprojekt mellem ledige akademikere og virksomheder, der arbejder målrettet med bæredygtighed.
Det er et skræddersyet, ambitiøst forløb, specielt udviklet til og sammen med Aarhus Kommune, Teknik & Miljø og Jobcenter Aarhus.
Kandidater med klima og praktik på cv'et
Cirkulær økonomi, CSR, klimaforståelse, 17 verdensmål, CO2- og energiregnskab er nogle af de emner, som deltagerne de næste ni uger bliver trænet i.
Undervejs bliver de ledige matchet med en virksomhed, som de skal hjælpe med at kortlægge grønne potentialer og udarbejde en bæredygtighedsplan for.
Filosof skal kortlægge co2-aftryk for plastvirksomhed
En af de 32 grønne agenter er 27-årige Daniel Rosenkilde, der har en kandidatgrad i filosofi fra Aarhus Universitet. Han skal hjælpe emballagevirksomheden Uniwrap A/S med at måle sit co2-aftryk.
"Plast er et udskældt produkt, så det bliver en spændende udfordring. Mit mål er at finde arbejde indenfor csr og bæredygtighed og med dette forløb styrker jeg min grønne profil og får konkret erhvervserfaring på cv'et," siger Daniel.
Co2-måling, affaldshåndtering og strategi for bæredygtighed
De grønne agenter skal fx. udarbejde bæredygtighedsstrategien for Hvide Sande Havn, afdække klimatryk for forskellige materialer for møbeldesignvirksomheden Mogens Hansen A/S og lave affaldshåndteringskoncept for krankoncernen Højbjerg Maskinfabrik.
Mange får job
Stort set samtlige af de 28 ledige akademikere, der deltog i et lignende forløb sidste år, er i dag i arbejde - mange af dem indenfor grøn omstilling, oplyser Jobcenter Aarhus.
Baggrund
Det Grønne Akademi er en del af Aarhus Kommunes klimaindsats og fungerer som et brobygningsprojekt mellem virksomheder der vil arbejde med bæredygtighed og højtuddannede ledige.
Målet er at opkvalificere virksomhederne til aktivt at kunne arbejde med den grønne omstilling.
Se video (2:03 min.) om projektet 'Det grønne akademi', hvor ledige matches med virksomheder.