Forandringsledelse

Niveau og ECTS

Akademiniveau, 10 ECTS

Næste start

9. september 2024

Pris fra

9.900 kr.

For virksomheder

Kontakt os og få faget skræddersyet til netop din virksomhed.

Tilmeld dig nu
Ledelse 399

Tag 'forandringsledelse' som et enkeltstående kursus - eller som del af en hel akademiuddannelse

Forandringer ER svære - og med ny teknologi, øget tidspres og større kompleksitet i forandringer kan det være en udfordring at bevare overblikket, når bølgerne går højt.

Håndteringen af forandringer er en af de absolut vigtigste ledelsesdiscipliner og afgørende for succes eller fiasko. Desværre bliver den menneskelige faktor alt for ofte undervurderet og resulterer i, at medarbejdere og organisation ikke flytter sig i den rigtige retning, og de ønskede forandringer løber ud i sandet.

Forandringsledelse er ikke bare 3 slides på et fredagsmøde. Forandringer skal gøres levende, og du skal kunne bygge bro mellem teori og praksis. Det kræver en dyb forståelse for forandringers dna og intensiv træning i, hvordan du som leder sætter værktøjskassen i spil.

På dette forløb styrkes du i at skabe succesfulde forandringer i praksis. Du klædes på til at gøre forandringer meningsfulde og levende - både i en konkret forandringssituation, eller igangsætte udviklingen af en kultur, der er mere agil, modig og hurtig.

Målgruppe

Forandringsledelse er for alle nuværende og kommende ledere - samt uformelle ledere, der via deres rolle som f.eks. tillidsrepræsentant (TR) eller lign. er involveret i forandringsprocesser.

Det lærer du om

  • Forandringsprocessen: Hvad er den typiske forandringscyklus, og hvilke håndtag kan du bruge i de forskellige faser. Hvordan gør du - og hvad er effekten af de forskellige tilgange?
  • Den menneskelige faktor: Forståelsen for den menneskelige reaktion på forandringer, hvordan du kan arbejde med at imødekomme modstand og i bedste tilfælde skabe motivation. Fokus på adfærdsdesign og hvordan du ændrer vaner og skaber ny adfærd i praksis.
  • Din lederrolle: Fokus på dine styrker og svagheder i de forskellige roller, der er behov for i forskellige situationer
  • Indsigt og træning, der klæder dig på til at gennemføre succesfulde forandringer og skabe resultater. Case og simulering, der viser dig konsekvenserne af dine beslutninger, og skærper dine erfaringer, inden du skal øve dig i den virkelige verden
  • Du får din egen personlige personprofil med dyb indsigt i dine egne præferencer og lederprofil - og hermed kendskab til dine styrker og mulige svagheder, som du skal være opmærksom på som leder

Det kan du, når du er færdig

Når du er færdig med 'forandringsledelse' kan du;

  • gennemføre succesfulde forandringer og skabe resultater
  • tackle og imødekomme den modstand, der stort set altid opstår før og under forandringsforløb

Sæt værktøjskassen i spil med ActeeChange - et lærerigt spil

Der arbejdes med visuelle værktøjer under hele forløbet, og du vil opleve konsekvenserne af dine beslutninger via simulationsspillet ActeeChange. Spillet har fokus både på implementeringen af forandringer i organisationen og påvirkningen af dig som leder. ActeeChange giver dig mulighed for at teste din person- og lederprofil i et visuelt og virkelighedsnært univers, så du oplever konsekvenserne på godt og ondt, inden de slippes løs. Metoden er på samme tid underholdende og ekstrem lærerig.

Hør underviser Klaus Haltrup fortælle om undervisningen på faget

Forløbets opbygning

Få skræddersyet efteruddannelse til din virksomhed

Hos Erhvervsakademi Aarhus kan vi skræddersy alle uddannelsesforløb og kurser, så de passer til netop dig og din virksomhed, organisation eller branche.

Bliv klogere her

Enkeltstående kursus, eller hel uddannelse

Du kan tage 'forandringsledelse' som et enkeltstående kursus.

Eller du kan bruge det som valgfag på en hel akademiuddannelse i ledelse.

Kurset kan også indgå som valgfag på andre akademiuddannelser.

Eksamen og ECTS

Du afslutter forløbet med en mundtlig prøve med udgangspunkt i et individuelt kort projekt.

Det korte projekt indgår med en helhedsvurdering som en del af bedømmelsen.

Du får en karakter efter 7-trinsskalaen.

‘Forandringsledelse' giver 10 ECTS point. 

Tilmeld dig hurtigst muligt

Tilmeldingsfristen er 14 dage før startdato. Hvis tilmeldingsknappen er synlig - også efter fristen - betyder det, at du stadig kan nå at tilmelde dig, fordi vi har ledige pladser. Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt for at sikre oprettelse af faget.

Akademiniveau

Forandringsledelse

Startdato: 9. september 2024

Tidspunkt: Dag

Pris: 9.900 kr.

Pris er inkl. fuld forplejning

Download mødeplan (pdf)

kl. 8.30-15.30 7 mødegange

Gå til kurven