Uddannelse pustede liv i Lisbeths lyse idé

Iværksætter Lisbeth Grove Mikkelsen fra Wallpipe udviklede ideen til sin startup allerede de første uger henne i professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship.

”Vi havde en øvelse, hvor vi var fem studerende i en gruppe og havde fem dage og 500 kr. til at udvikle en bæredygtig idé,” fortæller Lisbeth Grove Mikkelsen.

Denne idé har nu vist sig at blive Lisbeths levebrød.

Dedikerede undervisere

Hun tilskriver i høj grad det hun lærte på studiet og sine undervisere æren for, at hun er blevet en succesfuld iværksætter.

”Det uddannelsen kan, er at støtte op om iværksætteri. Mine undervisere har været ekstremt dedikerede på mine vegne - nærmest så man skulle tro, at de var medejere. De er gode til at gøre det med at lave strategi og forretningsplan overskueligt og er med på sidelinjen og skubber en i den rigtige retning,” fortæller Lisbeth og nævner praktikken som et andet stort plus ved uddannelsen.

Praktik i egen virksomhed

”Det, at man kan komme i praktik i egen virksomhed undervejs er ekstremt værdifuldt. For her kan du prøve din idé af. Uden den mulighed ved jeg ikke, om jeg var nået hertil, hvor jeg er i dag," siger Lisbeth, der bor i Randers med sine to børn og driver sin forretning Wallpipe fra et gammelt jernstøberi.

Igennem det 1½-årige uddannelsesforløb arbejdede Lisbeth ihærdigt med Wallpipe som case.

I januar 2020 medvirkede Lisbeth i tv-programmet Løvens Hule på DR1, hvor hun fik tilført 300.000 kr. til sin virksomhed, der producerer bæredygtige, håndlavede lamper lavet af gamle vandrør.

}