Vi Har Kun Et Forsøg Så Det Hele Skal Bare Klappe

”Vi har kun et forsøg, så det hele skal bare klappe!”

Service- og oplevelsesøkonom Maria Felber Krogfelt interesserede sig ikke særligt for musik, før hun kom i praktik hos Dansk Rock Samråd. Nu arrangerer hun musiklejre for unge piger og er koordinator for hundredvis af frivillige til SPOT festival i Aarhus.

Maria Felber Krogfelt har lige afsluttet den 2-årige erhvervsakademiuddannelse som service- og oplevelsesøkonom og har landet et job på sin tidligere praktikplads hos Dansk Rock Samråd - ROSA, hvor hun er med til at arrangere musikevents rundt omkring i Danmark.

Hun valgte uddannelsen til service- og oplevelsesøkonom, fordi kombinationen med kommunikation, ledelse og økonomi sammen med eventmanagement lød spændende, og hun mærkede hurtigt, at det var det rigtige valg for hende.

Da Maria skulle i praktik, havde hun først overvejet, at hun skulle i praktik hos en mere generel eventkoordineringsvirksomhed, men hun havde skrevet ansøgninger til flere forskellige praktiksteder. ROSA var et af dem.

”Jeg kom for at aflevere min ansøgning, og så sagde de, vi har tid til at snakke med dig nu, så jeg blev fuldstændig caught off guard. Man bliver nødt til at tage en chance, så må det briste eller bære. De ringede efter 1½ time og sagde, at de gerne ville ansætte mig i praktik, fortæller Maria.

Service- og oplevelsesøkonomer er gode til at arbejde i et team

I praktikken blev Maria straks kastet ud i projektet Pop-pilot, hvor hun skulle arrangere musiklejre i efterårsferien for unge piger. Her kunne hun trække på sine erfaringer fra de projekter, hun havde arbejdet med på Erhvervsakademi Aarhus.

”Det her med at fungere i et team er helt sikkert noget, jeg er blevet bedre til i forbindelse med studiet herude, fordi vi bliver sat sammen med en masse mennesker, vi måske ikke nødvendigvis arbejder godt sammen med. Men vi bliver bare nødt til at få det til at fungere, fordi vi har et produkt, der skal være færdigt,” forklarer Maria, som oplevede at have mange gode redskaber med i kufferten fra service- og oplevelsesøkonomuddannelsen.

”Jeg lærte, at lige meget hvor stor eller lille et event er, så er der sindssygt mange småting at holde styr på, for at afviklingen kan gå op i en højere enhed. Vores casearbejde og projektarbejde på skolen gjorde, at jeg havde bedre overblik over mit arbejde i praktikken, og jeg kom med en vigtig viden om branding og markedsføring i forbindelse med de sociale medier,” siger Maria.

Praktikanter lærer meget af at være føl

Koordinator Conny Jørgensen fra ROSA har haft flere praktikanter fra service- og oplevelsesøkonomuddannelsen. På trods af at organisationens omdrejningspunkt er musik, går hun ikke efter praktikanter med bestemte interesser, men kigger mere på deres faglige profil og personlighed.

”Til samtale med en praktikant kigger jeg efter flere ting, både personlighed og det faglige. Det er en fordel, at praktikanterne har en generalistisk profil rent fagligt, for jo mere der interesserer dem, jo nemmere er det at give dem et varieret udbud af opgaver, ” siger Conny Jørgensen.

Hun oplever, praktikanterne klarer sig godt i en organisation som ROSA, hvor mange arbejder sammen om store projekter og skal få tingene til at klappe i fællesskab.

”Holdindsatsen giver et godt udbytte, og det er en vigtig egenskab at kunne arbejde i teams. Som praktikant lærer man også meget af at være føl og se, hvad de andre gør. Maria har været god til at finde balancen mellem det individuelle arbejde og holdarbejdet,” fortæller Conny Jørgensen.

Vild med eventkoordinering

Efter praktikken blev Maria Felber tilbudt at blive frivilligkoordinator på SPOT festival – en musikfestival i Aarhus med over 200 koncerter, og som involverer hundredvis af frivillige.

”Jeg var meget beæret over at få det tilbud, og at de turde give mig det ansvar og følte, jeg var kompetent til det. Hele festivalen afhænger jo af de frivillige. Og jeg sagde ja med det samme,” fortæller Maria.

Hun er ikke i tvivl om, at hun har fundet sin vej, og ser sin uddannelse som en, der åbner mange døre og udfordrer hende personligt og fagligt både i det daglige, og når der er travlt.

”Jeg er vild med eventkoordinering! Det er en sindssygt sjov proces fra idégenerering og arbejde i et Excel ark til processen med at afvikle. Vi har kun ét forsøg til at afvikle eventet, så det hele skal bare klappe. Når man er derude, er der knald på, og det er skidesjovt,” siger 23-årige Maria, der også allerede har været teamleder på festivalerne NorthSide og Tinderbox for koncertarrangøren Down the Drain.