’En af de bedste beslutninger, jeg har taget i mit liv’

At læse multimediedesign på engelsk har givet Maddie stærke sproglige kompetencer, venner fra hele verden og udvidet synet på det at være dansker.

What’s the topic for today’s class?

Når danske Maddie Dyrby Hansen møder ind til time på Erhvervsakademi Aarhus, er modersmålet skiftet ud med engelsk. Mens nogle ville føle sig på udebane, så er Maddie på hjemmebane i en ikke-dansk-talende hverdag.

”Jeg nyder det engelske sprog. Der er mere flow i det, flere ord at gøre godt med og jeg har nemmere ved at artikulere mig på engelsk,” forklarer den 20-årige multimediedesignstuderende, der er STX-student fra Vejle og bor i Aarhus.

Læs om den engelsksprogede uddannelse Multimedia Design

Vil være spiludvikler eller grafisk fortæller

Det er helt bevidst, at Maddie har valgt at læse på den engelske linje. Maddie vil bruge uddannelsen til at dygtiggøre sig til et internationalt job, ikke nødvendigvis i udlandet, men indenfor det kreative felt.

”Danske virksomheder bliver mere og mere engelsktalende. Så jeg synes, det er en vigtig kompetence at have med sig.”

Drømmen er at blive spiludvikler eller grafisk fortæller, og her er det ifølge Maddie en klar fordel at kunne begå sig professionelt på engelsk.

”Jeg nyder at tale og skrive på engelsk og forstår teorien bedre, når jeg læser den på engelsk. Derudover er det langt nemmere for mig at søge fejlfinde på engelsk, når jeg programmerer og designer, skal problemløse eller finde genvejstaster,” siger Maddie.

Udvidet sit verdensbillede

En sidegevinst ved at læse på engelsk er ifølge Maddie, at der følger et nyt livssyn med. På Maddies hold er der studerende fra mange forskellige lande og kulturer. Flere af dem er blevet Maddies nære venner.

”Studiet har givet mig et helt andet perspektiv på det at være dansker og hvor privilegerede vi er. Mit verdensbillede er blevet større. Jeg er blevet mere rummelig og bedre til at begå mig socialt. Mange af mine udenlandske studiekammerater klarer sig med langt mindre og knokler for at få hverdagen til at hænge sammen med studie og fritidsjob. De har en gejst og motivation, som inspirerer og smitter af på mig.”

’En af de bedste beslutninger’

I gymnasiet følte Maddie sig nogle gange indadvendt og udenfor. Sådan er det ikke på multimediedesignuddannelsen.

”Nu er jeg udadvendt og social. Samværet med mine medstuderende er helt klart det bedste ved uddannelsen. Der er en god atmosfære og underviserne er dygtige og søde,” siger Maddie og konkluderer.

”At søge ind på denne uddannelse har været en af de bedste beslutninger, jeg har taget i mit liv, for det har gjort så meget positivt ved mig.”

Læs om den engelsksprogede uddannelse Multimedia Design

}