Ida Har Bragt Verden Hjem Til Sig

Ida har bragt verden hjem til sig

Ida Skjødt Olesen anbefaler alle der kan - at tage deres uddannelse på engelsk. Udover at blive tosproget, lærer det en at samarbejde på tværs af kulturer. Samtidig får man et nyt syn på tilværelsen og venner for livet.

Hvad gør det, at man ikke rejser ud, når verden kan komme til en.

Ida Skjødt Olesens rødbedefarvede pas har kun været brugt én gang. Det var da hun rejste med Erhvervsgymnasiet Grindsted på studietur til Firenze.

”Vi er ikke en familie, der har rejst meget. Alle mine ferier har været på campingpladser i Danmark,” fortæller den 22-årige multimediedesigner, der er opvokset i Bøvl ved Billund og bor i Aarhus.

Læs om den engelsksprogede uddannelse Multimedia Design

Den perfekte løsning

Idas begrænsede rejseaktivitet har dog ikke forhindret hende i at smage på verden. Via sin uddannelse til multimediedesigner, engelsk linje, har Ida mødt mange forskellige kulturer og knyttet venskaber med unge fra fremmede lande.

”Det har været den perfekte løsning. I stedet for at rejse ud, har jeg mødt verden her, i Aarhus,” smiler Ida.

Internationalisering hjemme

Ida har altid været nysgerrig på den store verden. Samtidig synes hun, at afstanden fra Aarhus til barndomshjemmet 100 kilometer væk, er langt. Hun beskriver hun sig selv som hjemmefødning og familiemenneske. 

”Mange har spurgt, hvorfor jeg læser på engelsk. For mig har det været oplagt. For på den måde behøvede jeg ikke at rejse ud af landet for at være en del af et internationalt studiemiljø,” siger hun og tilføjer.

”Jeg har altid gerne ville tale engelsk og være bedre til det. Det er fremtiden. Mange af begreberne inden for min branche er på engelsk. Undervisningsmaterialet er engelsk og derfor synes jeg, at det er et smart valg at uddanne sig på engelsk.”

Taler og skriver hellere engelsk end dansk

Til at starte med var Google Translate en life-saver for Ida. I dag bruger hun sjældent ordbøger eller oversættelsesprogrammer. Faktisk tænker hun ikke længere over, om hun kommunikerer på sit modersmål eller ej. På Idas telefon og pc er sproget engelsk. De animations- og designprogrammer, hun arbejder i, er også på engelsk. Privat deler hun lejlighed med to engelsktalende polakker.

”Takket være min uddannelse og de mange internationale venskaber jeg har fået der, er mit engelsk blevet rigtig godt. I dag har jeg det sådan, at jeg synes det er lækrere at tale og skrive på engelsk end på dansk.”

Konkurrencefordel

Ida bruger sin engelsksprogede uddannelse som en konkurrencefordel.

”At jeg er god til engelsk og kan arbejde med forskellige kulturer, er en af de ting, jeg brander mig på.”

Uddannelsen har ikke kun styrket Ida professionelt. På det personlige plan tager hun også en masse med sig.

”Det har været så berigende at læse med folk fra andre lande. De har lært mig at gå ind til tingene med et åbent sind og være ambitiøs. De slider for at nå deres mål. De har påvirket mig til at være mere modig. Derfor søgte jeg ud på et semesterophold og praktik i Norge. Jeg kom desværre ikke afsted, da corona kom i vejen,” fortæller hun, der stadig efter endt uddannelse har en stor international omgangskreds.

”Det internationale miljø er en stor del af mig. Jeg bor med to polakker og nyder mine internationale venskaber.”

Når forskelligheder mødes, opstår kreativiteten

Endnu en fordel ved at være i en international klasse er ifølge Ida, at det styrker kreativiteten.

”Jeg vil anbefale den internationale linje til alle. Det giver virkelig meget på det personlige plan. Fagligt får du nye perspektiver på tingene. Du lærer at samarbejde på tværs af kulturer. I gruppearbejde har det overrasket mig, hvor forskelligt vi tænker. Vi danskere tænker vi ofte ret ens. Men når du er i gruppe med unge fra fx Italien og Rumænien, kommer der helt andre og uventede ideer på bordet. Så på det kreative område har det også været et plus,” konkluderer multimediedesigneren.

Læs om den engelsksprogede uddannelse Multimedia Design