Erhvervsakademi Aarhus Sønderhøj 7G 2019

Financial controller-uddannelsen giver et forspring, hvis du vil være revisor

Karrieredrømmen for Henrik Clausen er at blive revisor - et job, hvor ingen dage er ens, men byder på mange spændende udfordringer. Som financial controller fra Erhvervsakademi Aarhus har han et ekstra forspring, når målet er at blive revisor 

Uddannelsen til financial controller giver adgang til at arbejde med økonomi i mange forskellige jobs.

Men flere studerende bruger også financial controller-uddannelsen som en del af en genvej til at uddanne sig til revisor. En af dem er Henrik Clausen.

God ballast til revisorkandidatuddannelsen

Efter at Henrik blev færdiguddannet som som financial controller, har han oplevet uddannelsen som et ekstra plus, da skulle læse videre på HD del 2 og siden revisorkandidatuddannelsen.

”De fag, som vi har haft på cand.merc.aud.-studiet, er overbygninger på fag, som jeg har haft på både financial controller-uddannelsen og på HD-studiet. Det har også betydet, at jeg har haft lettere ved at forstå pensum. Dels fordi jeg har haft undervisning om det før, og dels fordi jeg har arbejdet med meget af det i praksis. Der kan jeg godt mærke, at jeg ikke behøver at læse lige så meget op som mine medstuderende, der kommer fra HA-studiet,” fortæller Henrik.

Målet med financial controller-uddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus er at give dimittenderne både teoretiske og praktiske forudsætninger for at arbejde med økonomi og revision med det samme. Og Henrik oplevede, at alt, hvad han lærte på uddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus, kunne han bruge i praksis allerede, da han kom ud i praktikken.

Arbejde med de samme programmer, som revisorer bruger

Uddannelsens praktiske tilgang og det tætte forhold til de andre studerende og underviserne var en faktor, som Henrik Clausen vægtede højt, da han skulle vælge uddannelse.   

”Personligt syntes jeg, at tanken om at skulle stille et spørgsmål foran 200 andre studerende til forelæsning ikke var rar, og derfor var en uddannelse på erhvervsakademiet mere noget for mig. Her arbejdede vi i grupper med en god ping-pong mellem underviser og studerende. Vi arbejdede med mange forskellige cases, der lignede opgaver, vi kunne støde på hos kunder, og vi fik lov til at arbejde med de programmer, som revisorer bruger,” fortæller Henrik.

Han er i dag ved at færdiggøre uddannelsen som revisorkandidat, og drømmejobbet som revisor er inden for rækkevidde.

Læs hele historien om financial controller-uddannelsen som springbræt på Danske Revisorers hjemmeside