Håndtering af stress i organisationen

Niveau og ECTS

Akademiniveau, 5 ECTS

Startdatoer

18. august 2025

Pris fra

5.900 kr.

Uddannelsesforløb

Uddannelsesforløbet er udviklet i samarbejde med HK Østjylland.

Tilmeld dig her
Efteruddannelse Kursister Samtale 2021 1751

Mindre stress, mere trivsel - bliv klædt på til at handle professionelt og ansvarligt i arbejdet med at forstå og håndtere stress i din organisation.

Stress har store menneskelige omkostninger både på jobbet og privat. Og det kan koste virksomheden dyrt i form af fx sygefravær og lavere produktivitet.

Hver dag vågner Danmark op til en arbejdsdag, hvor 55.600 kolleger mangler på grund af stress. Det er ikke bare tal – det er mennesker, kolleger og venner. Samtidig koster det samfundet vilde 55 milliarder kroner årligt.

Heldigvis kan den rette håndtering af stress gavne dig, dine kolleger og medarbejdere, hvilket kan være med til at øge både trivsel og produktivitet i organisationen.

HK Østjylland

HK viser vejen med stressuddannelse

Erhvervsakademi Aarhus, har i samarbejde med HK Østjylland udviklet et uddannelsesforløb, der giver dig kompetencer til at håndtere og forebygge stress, der skaber rammerne for et sundere arbejdsmiljø.

Med uddannelsen opnår du konkret viden og forståelse om:

  • Hvad er stress? Teorier og historien bag stressbegrebet, etiske problemstillinger.
  • Psykisk arbejdsmiljø og økonomiske gevinster ved at forebygge stress.
  • Individuel håndtering af stress: Modeller, mindset og soft skills, værktøjer anvendt i praksis.
  • Psykologisk tryghed og gruppens indflydelse på stress.
  • Lederens rolle i forebyggelse og håndtering af stress.
  • Stress i forbindelse med forandringer i organisationen.
Anja C Jensen HK

"Det er tid til handling"

"Vi taler ofte om stress som et personligt nedbrud, der rammer enkelte personer, og det synes jeg faktisk, at vi skal stoppe med. Vi er hele mennesker, derhjemme og på arbejdet: Derfor er det også en arbejdspladsudfordring!"

Citat: Anja C. Jensen, fagforbundsformand i HK

Desværre har 55% af danske virksomheder ingen stresspolitik. Hvad ville vi fx tænke om en virksomhed uden en redningsplan i tilfælde af brand. Det ville vi ikke acceptere, vel? 

Derfor siger vi i HK:

"Det er tid til handling. En obligatorisk stresspolitik er et stærkt kort."

Viden og værktøjer i arbejds- og organisationspsykologi

Styrk din evne til at forudse, hvad der kan skabe stress, hvordan du får øje på symptomerne, og hvornår stress bliver problematisk.

Lær at handle professionelt og ansvarligt i situationer hvor en af dine kolleger oplever stress eller stressrelaterede symptomer.

Forløbet er praksisnært og tager afsæt i jeres egne cases og problemstillinger fra hverdagen. Du får både teori og praktiske øvelser i stresshåndtering - og dermed viden og værktøjer, som du kan bruge med det samme ude i virksomheden.

Du får indsigt i, hvilke indsatser, der på hvert niveau kan bidrage til et sundt arbejdsmiljø. Derudover får du værktøjer til hvordan I kan skabe rammer, som både medarbejdere og ledere kan trives og holde balancen i.

Du opnår de rette og nødvendige kompetencer til at:

  • Identificere stressfremkaldende forhold og symptomer i egen organisation.
  • Iværksætte forløb og interventioner til at forebygge og håndtere stress.
  • Indgå som sparringspartner i konkrete forebyggelses- eller håndteringssituationer.

Hør Karina fra CRECEA fortælle om hvad du får ud af kurset

Udviklet i samarbejde med psykologer

Kurset er udviklet i samarbejde med Karina Gosvig og Randi Hoffmann, der er uddannede psykologer fra virksomheden CRECEA. De er eksperter i arbejdsmiljø og dine undervisere på dette forløb.

Du vil opleve en involverende undervisning baseret på ny forskning og praksis inden for forebyggelse og håndtering af stress på arbejdspladsen.

Mød dine undervisere herunder.

Karina Gosvig - ekspertunderviser på akademifaget stress

Karina Gosvig

Karina Gosvig er arbejds- og organisationspsykolog hos CRECEA og underviser i det psykiske arbejdsmiljø og hjælper stressramte medarbejdere. Hun er også en tidligere elitetriatlet med stor viden om stress.

Mød Karina Gosvig på LinkedIn.

Randi Hoffmann - ekspertunderviser på akademifaget stress

Randi Hoffmann

Randi Hoffmann er arbejds- og organisationspsykolog hos CRECEA og arbejder med organisationsforandringer, psykisk arbejdsmiljø og krise- og behandlingssamtaler. Hun er også specialist i stressområdet og fokuserer på at skabe større vitalitet og ændre tankesæt hos medarbejdere.

Mød Randi Hoffmann på LinkedIn.

Få 10.000 kr. til efteruddannelse

Er du faglært, ufaglært eller har en uddannelse til og med professionsbachelorniveau? Og er du i job? Så kan du få dækket dine udgifter til efteruddannelse med op til 10.000 kr. pr. år. 

Se reglerne her

Få en fuld akademiuddannelse betalt af HK

Som tillidsvalgt i HK er det muligt at få betalt en fuld akademiuddannelse. Du kan vælge mellem tre fulde akademiuddannelser:

Send en ansøgning til 'Kursus og Læring' med navn, fødselsdato og kursusnavn til kursusafdelingen@hk.dk - det er også denne mail, du skal stille dine spørgsmål til.

Har du spørgsmål til forløbet, så kontakt:

Peter Brandt-Clausen

Telefon

7228 6176

Stilling

chefkonsulent

En del af en statsgodkendt efteruddannelse

'Stress i organisationer' er en kompetencegivende og statsgodkendt efteruddannelse.

Uddannelsesforløbet afsluttes med en mundtlig eksamen kombineret med en erhvervscase, hvor du opnår et eksamensbevis og 5 ECTS-point, du kan skrive på dit CV.

Du kan efterfølgende bruge forløbet som en del af en hel akademiuddannelse i ledelse, der er på niveau med en HD 1. del.

Tilmeld dig hurtigst muligt

Tilmeldingsfristen er 14 dage før startdato. Hvis tilmeldingsknappen er synlig - også efter fristen - betyder det, at du stadig kan nå at tilmelde dig, fordi vi har ledige pladser. Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt for at sikre oprettelse af faget.

Akademiniveau

Håndtering af stress i organisationen

Startdato: 18. august 2025

Tidspunkt: 5 undervisningsdage kl. 09-15.30

Pris: 5.900 kr.

Se undervisningsdage (pdf)

Eksamensdatoer: 6. oktober 2025, 7. oktober 2025

Gå til kurven