Praktikforløb i Vertica kåret som årets bedste

Vertica har fra start til slut givet praktikant Maria Nielsen optimale rammer for at bidrage og vokse fagligt og personligt. Det sikrer dem prisen Årets Erhvervsakademi Aarhus-praktik 2022.

Det var en tydelig glad Maria Nielsen, der sammen med sin mentor, Flemming Månsson Bornhak (til venstre) og sin vejleder Dennis Kristiansen fra Vertica tog imod prisen som Årets Erhvervsakademi Aarhus-praktik 2022.

Maria var én af mange studerende, der i løbet af foråret havde indstillet deres praktikvirksomhed til prisen.

Mere end bare et praktikophold

Juryen begrunder valget af Vertica med, at praktikforløbet ligger i top på alle parametre.

"Maria har udviklet sig utrolig meget både fagligt og personligt. Vertica har støttet og udfordret Maria på forbilledlig vis. Derfor var vi i juryen ikke i tvivl om, at dette praktikmatch fortjener at vinde," siger Poul Nielsen, regionsdirektør i Danske Bank, medlem af bestyrelsen på Erhvervsakademi Aarhus og en del af juryen.

Fra stille pige til udadvendt kode-ninja

Som praktikant i det prisvindende e-handelshus med 120 (overvejende) mandlige ansatte har Maria udviklet nye features til et overvågnings - og monitoreringssystem til at opfange driftsproblemer på kundernes web- og e-handelsløsninger.

”Generelt har alle stået med åbne arme, klar til at hjælpe. Det gav mig modet til at åbne op og snakke langt mere, end jeg normalt gør,” fortæller den 23-årige nyuddannede datamatiker.

Læs mere om Marias prisvindende praktikophold: Praktik lærte Maria ikke at holde sig tilbage

Stolte af prisen

Vertica arbejder målrettet på at gøre sig attraktive overfor praktikanter ved at sikre dem ordentlige rammer. Mange af praktikanterne bliver efterfølgende ansat.

Maria har efter endt uddannelse vekslet praktikaftale til en fastansættelse som backend-udvikler med ansvar for design- og møbelvirksomheden Bolias digitale platform.

"Vi er superglade og taknemmelige for denne anerkendelse," siger mentor og backend-udvikler Flemming Månsson Bornhak.

Se i denne video (45 sek.) Maria fortælle om sin praktik:

De 4 øvrige nominerede praktikvirksomheder:

Aarhus Bryghus v. markedsføringsøkonomstuderende Lasse Spangsberg

En Garde Securtity v. professionsbachelorstuderende i it-sikkerhed Jens Alexander Nielsen

Bedre Nætter v. professionsbachelor i e-handel Richardt Frøslev

VoiceArchive v. professionsbachelor i Digital Concept Development Silvia Artero Alcaraz

Fakta om årets praktikpris

Hvert år er flere end 2.000 studerende fra Erhvervsakademi Aarhus i praktik. Praktik er obligatorisk på samtlige af erhvervsakademiets 28 videregående uddannelser.

Kåringen af årets bedste praktik hylder vigtigheden af det gode praktikophold og er samtidig de studerendes mulighed for at give deres praktikvirksomhed et skulderklap.

Skal dyste mod syv andre gode praktikophold

Vertica og Maria Nielsen går nu videre til den landsdækkende finale i Industriens Hus i København den 25. maj, hvor praktikforløbet skal op imod vinderne fra landets øvrige syv erhvervsakademier.

Studerende fra Erhvervsakademi Aarhus har tidligere vundet den landsdækkende finale i 2016, i 2018, i 2019 og 2021.