Praktik gjorde Silvia til UX-ekspert

Digital konceptudvikler Silvia Artero Alcaraz har indstillet lydvirksomheden VoiceArchive til årets praktikpris.

”VoiceArchive har gjort det så godt for mig som praktikant. Det vil jeg gerne sige dem en stor tak for.”

Digital konceptudvikler og multimediedesigner Silvia Artero Alcaraz er ovenud glad for sit praktikophold i VoiceArchive.

”Atmosfæren var det bedste og kollegerne supersøde,” siger 30-årige Silvia, der kommer fra Alcoi i det sydøstlige Spanien, men til dagligt bor i Viby J.

Hun har en baggrund som multimediedesigner og digital konceptudvikler. Fra sit hjemland har Silvia også en uddannelse som lærer og animator.

Lært at begå sig i et professionelt miljø

Ifølge Silvia fortjener VoiceArchive at vinde praktikpladsprisen.

”Udover at dygtiggøre mig indenfor UX, har jeg fået nye venner og lært en masse om, hvordan jeg kommunikerer og begår mig professionelt på en arbejdsplads. Derfor skal de vinde.”

Lægger stemme til globale brands

VoiceArchive med 25 ansatte på Aarhus-kontoret og 2.100 speakere over hele verden, leverer bl.a. den lydmæssige identitet til førende brands. Deres internationale kontorer leverer flersproglige audioguides til sightseeing og bilkoncerner, reklame voice-overs til tøjkoncerner, telefonsvarere, e-learning samt speaks til utallige produktvideoer i over 150 sprog. 

Tildelt rollen som ekspert

Hos VoiceArchive hjalp Silvia med et grundigt serviceeftersyn af brugeroplevelsen på virksomhedens syv platforme. Et arbejde der indebar research, interviews, usability tests og heuristiske evalueringer, som er en analysemetode til at afdække brugervenlighedsproblemer på tværs af skærme.

”Jeg følte et vist pres over at de gav mig det ansvar og opfattede mig som ekspert,” fortæller Silvia, der brugte alt det, hun havde lært på uddannelsen.

Lærte at tro på instinkt og evner

Ekspertrollen var dog helt på sin plads. Inden endt praktik havde Silvia afdækket, hvordan VoiceArchive kunne forbedre deres brugeroplevelse og ’look and feel’ på tværs af digitale platforme. Så når udviklere i dag opdaterer og bygger nye features, tager de udgangspunkt i Silvias nye UI/UX guidelines.

”Arbejdet har lært mig at tro på mit instinkt og kompetencer,” konkluderer hun.

Ikke nemt at få praktik i Danmark

Selvom Silvia ser tilbage på en virkelig god praktik, så var forløbet op til ikke en dans på roser. Selv med et flot portfolio måtte den spansk- og engelsktalende UX-designer sende mange ansøgninger, før der var bid.

”Jeg søgte vel omkring 15 praktikstillinger og kom til samtale hos fire. Jeg var heldig at få stillingen hos VoiceArchive og var deres første UX-praktikant,” fortæller Silvia.

Vær flink og flittig og søg også de små virksomheder

Silvia har dette råd til andre internationale studerende.

”Giv ikke op. Bliv ved med at søge. Start tidlig med at researche på virksomheder og hav en god attitude. Ikke alle kan få praktikplads hos LEGO. Også små virksomheder kan man lære meget af.”

Silvia fik efter endt praktik studiejob som UX/UI-designer hos VoiceArchive. Hun er pt. jobsøgende, men har flere spændende jobsamtaler i kalenderen.

Læs om de øvrige fire finalister til årets praktikpris her.