Vi kårer årets bedste praktikophold 2022

Studerende fra akademiets 28 videregående uddannelser kan nu indstille deres praktikophold i konkurrencen om Danmarks bedste praktik.

Nu kan også du og din praktikvirksomhed være med i kapløbet om at blive Danmarks bedste praktikmatch.

Erhvervsakademi Aarhus opfordrer alle tidligere og nuværende studerende i praktik – danske og internationale - til at deltage i konkurrencen.

Praktik er erhvervsakademiernes DNA

"Samspillet med erhvervslivet er det centrale omdrejningspunkt for os. Med konkurrencen får vi sat endnu mere fokus på vores værdifulde makkerskab med virksomhederne og det praksisnære uddannelsesforløb, der er erhvervakademiernes DNA," siger Anne Storm Rasmussen, rektor på Erhvervsakademi Aarhus.

En hyldest til det gode samarbejde

Hvert år er cirka 2.000 studerende fra Erhvervsakademi Aarhus i praktik. Praktik er obligatorisk på samtlige af akademiets 28 videregående uddannelser. Konkurrencen er de studerendes mulighed for at give deres praktikvirksomhed et skulderklap og sige tak.

"Det er under praktikken, at de studerende for alvor prøver deres færdigheder af og omsætter deres viden til værdi. For mange af vores studerende åbner praktikken tilmed døren til et job," siger rektor Anne Storm Rasmussen.

Om Årets praktik på Erhvervsakademi Aarhus 2022:

De studerende indstiller virksomheden, hvor de har været i praktik.

Studerende, der har været i praktik på enten en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse (eller i egen virksomhed) i efteråret 2021 eller foråret 2022, kan indstille deres virksomhed digitalt via dette skema.

Praktikforløbet bliver vurderet inden for:

  • personlig og faglig udvikling
  • den sociale oplevelse
  • at gøre viden til værdi

Det er muligt at indstille sit praktikophold frem til onsdag den 30. marts 2022.

Udpeger vinder 27. april

En jury udpeger vinderen onsdag den 27. april 2022.

Sådan deltager du i konkurrencen

Er du praktikant fra studieåret 2021-2022, indstiller du din praktikvirksomhed digitalt via dette skema.

Udvælgelsen af fem nominerede sker på baggrund af din indstilling, så fang gerne juryens opmærksomhed med gode eksempler og ord, der underbygger, hvorfor netop dit praktikophold skal vinde.

Internationale studerende kan indstille via samme, engelsksprogede skema.

Aarhus-praktikanter står ofte øverst på podiet

Studerende fra Erhvervsakademi Aarhus er i gennemsnit repræsenteret på prispodiet til landsfinalen hvert andet år. EAAA-studerende og deres praktikvirksomheder har således vundet hovedprisen hele tre gange, Juryens Specialpris en gang og Publikumsprisen en gang. I 2021 blev EAAA-finalisten ovenikøbet dobbelt prismodtager.

  • Ved finalen på Centralværkstedet i Aarhus i 2021 (billede) vandt jordbrugsteknolog Michelle Nielsen og Danish Agro hovedprisen OG Publikumsprisen, efter at have vundet den lokale finale på Erhvervsakademi Aarhus.
  • Ved finalen i Børsen i København i 2019 vandt finansbachelorstuderende Louise Kjær Petersen og Rambøll Management Consulting Juryens Specialpris, efter at have vundet den lokale finale på Erhvervsakademi Aarhus.
  • Ved finalen i LEGO House i Billund i 2018 vandt finansbachelor Daniel Vistisen og revisionsvirksomheden EY Aarhus hovedprisen, efter at have vundet den lokale finale på Erhvervsakademi Aarhus.
  • Ved finalen i Odense Congress Center i 2016 vandt professionsbachelor i international handel og markedsføring Mads Fuglsang Hedegaard og Dansk Supermarked Group hovedprisen, efter at have vundet den lokale finale på Erhvervsakademi Aarhus.

Se video (1:49) fra 2021-finalen på Centralværkstedet i Aarhus:

7. år i streg

Konkurrencen afvikles lokalt for 7. år i streg, men 6. gang for landsfinalen, da den i 2020 ikke kunne afvikles pga. pandemien.

}