Praktik lærte Maria ikke at holde sig tilbage

Datamatiker Maria Nielsen har indstillet e-handelshuset Vertica til årets praktikpris.

Fra stille pige til udadvendt kode-ninja.

23-årige Maria Nielsen har udviklet sig personligt og fagligt, efter at hun har været i praktik i e-handelshuset Vertica i Aarhus.

”Hele praktikforløbet har været fantastisk,” konkluderer Maria, der er nyuddannet datamatiker.

E-handelshuset i den ikoniske bygning ved åen i Aarhus, Danske Banks tidligere finanscenter, beskæftiger 120 ansatte og laver prisvindende e-handelsløsninger til bl.a. Molslinjen, Coop og Bolia.

Derfor skal de vinde

Ifølge Maria fortjener Vertica at vinde praktikpladsprisen.

”Jeg har lært nye teknologier at kende. Jeg har samarbejdet med forskellige faggrupper; UX’ere, Backend og Frontend’er. Mange af husets ansatte har, sammen med min vejleder og mentor, hjulpet og støttet mig i processen. Derfor skal de vinde,” konkluderer hun.

Nye features til monitoreringssystem

Hos Vertica har Maria sammen med to medpraktikanter udviklet nye features til Vertica’s overvågnings - og monitoreringssystem til at opfange driftsproblemer på kundernes web- og e-handelsløsninger.

En støttende hånd i ryggen

Hos Vertica er fire ud af fem mænd. Det fik dog ikke på nogen måde Maria, der betegner sig selv som en stille pige, til at holde sig tilbage.

”Helt fra starten har jeg følt en støttende hånd i ryggen fra min mentor og vejleder. De udfordrede mig på det sociale og faglige plan, så jeg udviklede mig til det bedre. Generelt har alle stået med åbne arme, klar til at hjælpe. Det gav mig modet til at åbne op og snakke langt mere, end jeg normalt gør,” fortæller Maria.

Fra praktik til job

Efter endt praktik har Maria vekslet praktikaftalen til en fastansættelse som backend-udvikler. Her arbejder hun på at forbedre design- og møbelvirksomheden Bolia’s digitale platform.

Netop et job hos Vertica var præcis dét, Maria drømte om, da hun i sin tid sendte sin ansøgning og kom til samtale som en blandt 20 håbefulde unge.

”Man skal ikke holde sig tilbage. Du kan meget mere end du tror,” lyder datamatikerens råd til andre praktikanter.

Læs om de øvrige fire finalister til årets praktikpris her.