Praktik Åbnede Døren Til Et Job Med Apps

Praktik åbnede døren til et job med apps

Louise Holmes var i praktik hos det prisbelønnede app-bureau iDeal Development under sin professionsbacheloruddannelse som digital konceptudvikler. På bureauet skabte hun sin egen stilling og blev senere fastansat som grafisk designer.

28-årige Louise Holmes havde job, allerede inden hun var færdiguddannet som digital konceptudvikler fra Erhvervsakademi Aarhus. Kontrakten kom i hus, efter at Louise havde arbejdet for iDeal Development som praktikant og lavet bachelorprojekt i samarbejde med dem.
”De havde ikke før ansat en digital konceptudvikler, så jeg blev deres første. Jeg havde nok ikke fået jobbet, hvis ikke jeg havde været i praktik der. På den måde fik de jo prøvet mig af og set mit potentiale,” siger Louise, der er tidligere uddannet multimediedesigner.

Louise fik 12 for sit bachelorprojekt, en brugervenlig iPad-app til DGI Trænerguiden.

”Jeg tror, det er meget godt givet ud, at man giver den en skalle, mens man er i praktik. Det er en unik mulighed for at vise en kommende arbejdsgiver, hvad du kan.”

Lytter til feedback fra branchefolk

Louise har aldrig sat sig ned og bevidst planlagt sin karriere. Hun har heller aldrig skrevet en eneste jobansøgning, bortset fra dengang hun i en kort periode arbejdede som vikar i hjemmeplejen. I stedet har Louise opsøgt sit held og gjort sig umage med sit studie og sine opgaver.

”Jeg har måske været heldig at komme ind i bureauet på det rigtige tidspunkt. Det handler om, at man viser, man vil sit fag og lytter til feedback fra fagfolk, der er inden for branchen,” siger Louise og roser uddannelsens konstante fokus på praksis.

”Det gode ved uddannelsen er, at den er så håndgribelig, og at man lærer ved hjælp af virkelige cases. Der bliver hentet rigtige kunder og eksterne bureauer ind og skabt kontakt til det arbejdsmarked, som vi skal ud på. Det giver selvtillid, at vi allerede under studietiden opdager, at vi kan tilbyde en virksomhed værdi.”

Mødte sin arbejdsgiver på konference

iDeal Development, hvor Louise konverterede sin praktikaftale til en fast lønseddel, står bl.a. bag apps til Den Blå Planet, Karolines Køkken og BoligPortal.dk. Louise mødte den ene af de tre partnere i bureauet til en digital konference, Multimediadays, på Erhvervsakademi Aarhus, hvor han holdt oplæg. Louise præsenterede ham for et designforslag, hvorefter han opfordrede hende til at søge praktik hos dem på fjerde semester. Bureauet beskæftiger otte ansatte, heraf seks appudviklere, og Louise fik som praktikant hurtigt fingrene i Photoshop- brugerfladen og ansvar for mindre, overordnede designoplæg til nye kunder.

”Jeg lærte utrolig meget de tre måneder, hvor jeg var i praktik. Jeg lærte bl.a. at se sammenhængen mellem design og udvikling og forstå produktet og brugeren. I dag ser jeg mere realistisk på, hvad der kan lade sig gøre digitalt i forhold til budgettet,” fortæller Louise, der efter sin praktik fortsatte med at løse opgaver for bureauet sideløbende med studiet.

”Der er stadig meget at lære, når man kommer ud på arbejdspladsen. Det er der, man først bliver rigtig dygtig.”

Lavet design til ti apps

Louises arbejdsopgaver som grafisk designer hos iDeal Development tæller visuelle identiteter, oplæg til nye, brugervenlige apps, app-design, samarbejde med appudviklere og kundekontakt. Siden Louise blev ansat, har hun været med til at udvikle ti apps. Derudover har hun fået ansvar for ansættelse og oplæring af bureauets praktikanter.