Nu kåres Danmarks bedste praktikmatch

For at sætte fokus på, hvordan praktikophold bliver vellykket og udbytterigt for både praktikant og virksomhed, kårer landets otte erhvervsakademier for sjette år Danmarks bedste praktikophold.

I det forgangne år har 9.582 studerende fra landets erhvervsakademier været i praktik. Af dem har 263 nomineret deres praktikophold. Erhvervsakademierne har netop afholdt deres egne lokalfinaler. Nu er otte lokalvindere klar til at dyste om titlen ’Danmarks bedste praktikophold’ foran et oplagt, men også kritisk publikum og dommerpanel.

I dommerpanelet sidder:

Finalisterne:

Hør i denne video (3:38) minister Ane Halsboe-Jørgensens budskab til finalisterne

Vigtigt skulderklap til virksomhederne

Det handler om det udviklende praktikophold - det der sker mellem den dygtige praktikant og den gode arbejdsplads. Niels Egelund er formand for rektorkollegiet i Danske Erhvervsakademier. Han siger:

”Et praktikophold har to vigtige spillere: Virksomheden og den studerende, som begge løfter et stort ansvar for at få det til at fungere. Men det ændrer ikke på, at virksomheden er fundamentet. Det er virksomheden, der sørger for en god introduktion til både arbejde og ikke mindst det sociale liv. Og det er virksomheden, der sikrer, at der er den rette balance mellem den støtte og de udfordringer, den giver den studerende.”

Fra praktik til job

Michael Rugaard er sekretariatschef i Danske Erhvervsakademier og konferencier ved prisfesten (billedet). Han siger, at prisen er et vigtigt skulderklap til erhvervslivet, der modtager de mange studerende.

”Praktikopholdet og mødet med virkeligheden udvikler de studerende til succesfulde fagpersoner, der kan omsætte deres viden til produkter eller services. Virksomhederne er meget glade for vore praktikanter – nogle af dem står i kø for at få dem. Virksomhederne lægger sig virkelig i selen for, at praktikopholdene skal være givende og en god oplevelse for alle. Det vil vi gerne anerkende.”

Det er ikke ualmindeligt, at hver fjerde studerende efterfølgende får job i deres praktikvirksomhed.

Succesfulde ophold trods corona

Sekretariatschef Michael Rugaard tilføjer, at det også er værd at fejre, at det overhovedet har kunnet lade sig gøre at skabe succesfulde praktikophold i et atypisk år med nedlukning og hjemmearbejde.

”Med Årets Erhvervsakademipraktik hylder vi noget af det mest centrale ved erhvervsakademiernes uddannelser: At vi er tæt på praksis og lærer de studerende at tage fat fra dag ét. Det er et adelsmærke for vore studerende, at de allerede kender virksomhederne, når de starter i deres første jobs - og det er unikt i den videregående uddannelsessektor.”

Tre priser uddeles

Som ved tidligere år får publikum lejlighed til at vælge deres helt egen favorit og finde en vinder til Publikumsprisen. Samtidigt finder en dommerjury vinderen af Året Erhvervsakademipraktik og Juryens Specialpris. Finalen bliver afviklet med begrænset fysisk fremmøde og live-transmitteret fra festlokalerne på Centralværkstedet i Aarhus.