Michelle Blomstrede Op Fagligt Og Personligt Under Praktik

Michelle blomstrede op fagligt og personligt under praktik

Jordbrugsteknolog Michelle Nielsen har indstillet grovvarevirksomheden Danish Agro i Galten til årets praktikpris.

Fra genert til fuld af gåpåmod og optur over at blive taget seriøst af landmænd, chefer og kolleger.

Tidligere landmand og jordbrugsteknologstuderende Michelle Nielsen kan næsten ikke kende sig selv, efter at hun er startet i praktik i svineafdelingen hos en af Europas største grovvarekoncerner Danish Agro i Galten.

”Fra jeg startede i praktik til nu, har jeg ændret mig drastisk. I dag går jeg smilende rundt og mit liv er blevet anderledes på en positiv måde, både arbejdsmæssigt, men også privat,” siger den 24-årige jordbrugsteknologstuderende, der bor i Aalborg, men læser og arbejder i hhv. Aarhus og Galten.

Trygt miljø

Ifølge Michelle fortjener Danish Agro at vinde praktikpladsprisen.

”Jeg har fået opbygget en fantastisk selvtillid, med hjælp fra en god leder og kolleger. Hos Danish Agro støtter de op om mig, uanset hvad. Fejler jeg, hjælper de mig igennem. Jeg skal bare spørge. Der er virkelig en god stemning. Vi fejrer hinandens sejre og er altid klar til at række hånden ud. De har gjort mig til en bedre udgave af mig selv. Derfor skal de vinde,” konkluderer hun.

Solgt svinefedt, indsigt i økonomi og projekt om kuldtilvækst

Hos Danish Agro har Michelle solgt svinefedt og udarbejdet folder om øresår og yverudvikling hos svin. Hun er også blevet klogere på salg til landmænd og salgspsykologi.

Derudover har hun startet et forsøg op i større skala omkring kuldtilvækst af pattegrise. I forsøget – der tæller data fra et 80 sider stort Excelark - afdækker Michelle, hvad der påvirker kuldtilvæksten i forhold til forskellige typer foder til smågrise og sofodring.

”Før praktikken startede, var en af mine svagheder produktionsøkonomi og statistik. I dag er det blevet en af mine styrker. Matematisk har jeg rykket mig meget,” fortæller hun.

Godt ophold trods corona

At praktikopholdet har foregået under nedlukningen, har Michelle ikke mærket som nogen forringelse. Hun var i forvejen vant til onlineundervisning og at sidde hjemme og arbejde, fordi hendes uddannelse i lang tid er foregået via skærm.

"Jeg har i begrænset omfang fået lov til at være fysisk til stede på hovedkontoret i Galten og tage ud på staldgangen for at rådgive landmænd om fx foderblandinger og øresår. Lige for tiden sidder jeg hjemme hos en kollega, min mentor, og skriver på mit afsluttende eksamensprojekt om kultilvækst af pattegrise i samarbejde med Danish Agro," fortæller Michelle.

Læs om de øvrige fire finalister til årets praktikpris her