Lene Høllund Overballe

Lene trives med tempo og et godt grin

Lene Høllund Overballe (f. 1966) er administrativ koordinator på Erhvervsakademi Aarhus’ afdeling for efteruddannelser og kurser for voksne i job og for virksomheder.

Lene har en baggrund som kontorelev fra Århus Købmandsskole. Lige siden Lene blev udlært i 1984, har hun arbejdet som administrativ koordinator – først på købmandsskolen og derefter på Erhvervsakademi Aarhus, da det blev etableret i 2009.

Som administrativ koordinator er det bl.a. Lenes opgave at hjælpe med at planlægge fagudbuddet på aftenkurserne på akademi- og diplomniveau. Lene står også for tilmelding, opstart af kurser og uddannelse, eksamensplanlægning og fakturering. Derudover er Lene tillidsrepræsentant for HK’erne på Erhvervsakademi Aarhus og deltager derfor jævnligt ved ansættelsessamtaler og diverse møder.

Hvad laver du på en normal dag?

”Som administrativ koordinator er to dage aldrig ens. Ugens opgaver varierer fra dag til dag og time til time. Uventede opgaver dukker op og er med til at gøre hverdagen afvekslende.”

Hvorfor kan du godt lide dit job som administrativ koordinator?

”De uforudsete opgaver og ofte tempofyldte arbejdsdag gør mit arbejde spændende og alsidigt. Jeg kan godt lide, at jeg aldrig helt ved, hvad dagen bringer. Telefoner ringer, folk dukker op, der sker noget omkring en hele tiden. Samtidig er der tilstrækkelige udfordringer til, at det aldrig bliver trivielt. Jeg elsker kontakten udadtil til kursister, studerende, virksomheder, kolleger og alle, der henvender sig. Jeg trives bedst med mennesker omkring mig.”

Hvilke egenskaber er vigtige i dit job?

”Selvstændighed og at kunne træffe beslutninger inden for de rammer, vi har, er vigtige egenskaber. Det er venlighed og godt humør også. Som administrativ koordinator skal vi have styr på de løse ender, være venlige, imødekommende og i stand til at slutte tingene af – og helst med et smil på læben hele tiden.”

Hvad gør en dag god?

”Når vi har travlt og får noget fra hånden i en fart samtidig med, at vi har plads til et godt grin. Eller når jeg føler, at jeg gør en forskel. Det giver mig en tilfredsstillelse, når jeg kan mærke, at folk har fået det, de kom efter.”

Hvilke egenskaber sætter du pris på hos dine kolleger?

”At de er utrolig opmærksomme og gode til at dele viden, at de har god humor, at der er stor respekt for hinanden, og at man kan hjælpe hinanden, når det brænder på. Vi er også gode til at være sociale sammen uden for arbejdstiden. Det kan være en tur i biografen, til koncert eller ud at spise sammen.”

Hvad gør Erhvervsakademi Aarhus til en god arbejdsplads?

”At der er en stor grad af frihed i arbejdstilrettelæggelsen, og at cheferne udviser stor tillid til, at arbejdet bliver udført – altså frihed under ansvar. På mit kontor er vi gode til at dække ind for hinanden og hjælpe hinanden med at få arbejdet til at glide bedst muligt. Samtidig er der en uformel og utrolig rar tone iblandt os. Der er en respekt for hinanden inden for alle faggrupper, fornemmer jeg. Der er også plads til udvikling. Jeg har fx aldrig fået nej til efteruddannelse eller til at deltage i faglige aktiviteter.”